Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.9.2006

Slávisté smazali dvoubrankový náskok

1. kolo, čtvrtek 7.9.2006, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
2:3
1:0, 1:1, 0:1 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Kubín, 27. Řídel (Šimanovský) - 33. Petráň (Nestrašil), 42. Vokál (Nestrašil), 63. Koudela (Palaščák). Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Kájínek. Vyloučení: 14:11, navíc Uleščenko (SLA) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 16:33. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Sestavy

Ústí nad Labem

Petrásek - Brož, Sova, Šulc, Šimanovský, Mikula, Kubín - Chládek, Místecký, Janíček - Šaršok, Řídel, Žák - Slavíček, Richter, Pojezný

Slavia

Meravý - Kotek, Stejskal, Barák, Geisler, Jachym, Humpolíček, Tichý, Sedláček - Uleščenko, Doležal, Vokál - Petráň, Nestrašil, Novrojanidis - Žejdl, Poletín, Palščák - Palička, Koudela

Ú s t í n/L. - Šokem pro loňského dorosteneckého vícemistra začal první zápas nové sezóny, když už ve 4. minutě nachytal Kubín střelou od červené čáry brankáře Slavie v nedbalkách. Když domácí Lvíčata v přesilovce zvýšila na 2:0, bylo na překvapení zaděláno. Hosté se ale šťastným gólem v početní výhodě vrátili do hry a na začátku závěrečné třetiny vyrovnali. Nakonec si odvezli 2 body za výhru v prodloužení.

První šanci si vytvořili hosté. Po levém křídle našlápl Palaščák, ale následný závar před brankou ke změně skóre nevedl. O minutu později to na druhé straně zkoušel zprava Šaršok, brankář Slavie ale jeho střelu od modré viděl a neměl s ní problémy. Problém měl ale ve 4. minutě. Opět podle pravého mantinelu najížděl Kubín a jeho bomba od červené čáry se zastavila až v síti - 1:0. Poté se už roztrhl pytel s vyloučenými a prakticky celý zbytek třetiny někdo seděl na trestné lavici. Od 7. minuty hráli domácí dvakrát za sebou ve 3 proti 4. V 9. minutě, pro změnu v přesilové hře, měl velkou šanci srovnat stav Petráň. O tom, že nová pravidla o zdržování hry nejsou vždy úplně logická, se přesvědčil v 11. minutě domácí obránce Šimanovský. V přesilové hře, v útočném pásmu, trefil puk stojící na hraně a ten vyletěl nad ochranné sklo. Následoval jediný možný rezultát. Dvouminutový trest za zdržování hry. Zbytek třetiny už byl spíš bojem s mlhou, než hokej.

Na začátku druhé třetiny hráli hosté brzy další přesilovou hru. Lvíčata se během ní prakticky nedostala ven z obranného pásma. Ve 27. minutě se poměrně dlouhá přesilovka 4 proti 3 naskytla i domácím. Ti z ní však využili pouze 11 vteřin. Po Šimanovského přihrávce se Lvíčata dostala do přečíslení a Řídel trefil místečko nad lapačkou brankáře - 2:0. Pro hosty to byla studená sprcha přepnuli na vyšší otáčky. O 2 minuty později se rozjeli Palička s Palaščákem proti jedinému domácímu hráči, ale Petrásek skvělým zákrokem držel čisté konto. Vzápětí Nestrašil projel celým kluzištěm, ale také ztroskotal na strážci lví svatyně. Domácí hráči byli hodně pod tlakem. Snížit nepříznivý stav se Slavistům povedlo se štěstím ve 33. minutě. V přesilové hře vystřelil od modré Nestrašil a puk po trojí teči prošel domácímu brankáři mezi betony. Poslední, kdo se puku dotknul byl Petráň. Hosté stupňovali svůj tlak, ale Lvíčata dokázala vzdorovat.

Úvod závěrečného dějství patřil hostům. Než se domácí hráči stačili na ledě rozkoukat, lovil Petrásek puk z branky podruhé, když ho překonal Vokál. Ten samý hráč vystrašil brankáře Slovanu i ve 45. minutě. Hosté stupňovali svůj závod za třemi body a domácí hokejisté se téměř nedostávali na dostřel slávistické branky. Až v 54. minutě se do brejku dostal Místecký a Meravý chytil jasný gól. K závěrečnému drtivému náporu se hosté nadechli v 56. minutě. To, že všechny síly vrhli do útoku se jim mohlo vymstít v závěru utkání, kdy sólo Janíčka zastavil až faulem Humpolíček a několik vteřin před třetí sirénou netrefil Brož ve velké šanci dobře kotouč.

O tom, kdo získá prémiový bod, rozhodla v prodloužení jediná chyba. Domácí špatně střídali a před Petráskem se zjevila dvojice hráčů Slavie. Brankář Slovanu stačil ještě Palaščákovu střelu vyrazit, proti dorážce Koudely byl už bezmocný.

Ohlasy trenérů
Rudolf Dlouhý (HC Slavia Praha): "Byl to první zápas a bylo vidět, že ti prvoročáci byli hodně nervózní. Píská se podle nových pravidel, což byla další věc, na kterou jsme je upozorňovali, takže se trochu krotili. Soupeře postavil na nohy ten gól z půlky, a zápas také ovlivnil špatný přístup našich hráčů k utkání. Trošku to podcenili. Myslím, že Ústí velice dobře bojovalo, zvlášť když vycítili šanci. Ta remíza byla, podle mě, spravedlivá. Prodloužení, to už je kdo z koho. Jsme rádi, že i za stavu 0:2 se hráči nepoložili a bojovali."
Petr Nekvinda (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Slavia patří v této soutěži na nejvyšší příčky, a tak je pro nás zisk bodu s ní ceněný zlatem. Myslím, že kluci dneska makali a odvedli stoprocentní, možná i stodvacetiprocentní výkon. Hráli to, co jsme od nich chtěli. Trochu mě mrzí, že se zpřísnila ta pravidla. Dostávali jsme dvě minuty za věci, které být nemusely. Třeba to vyhození puku. Tam to bylo sporné, protože si myslím, že jednou, dvakrát to bylo tečované. O to víc si toho bodu cením, protože čtrnáct vyloučených je prakticky polovina zápasu."
Autor Miroslav Janíček
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více