Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.9.2006

Hned na úvod pohledné utkání

1. kolo, čtvrtek 7.9.2006, Slavia - Ústí nad Labem
Slavia
4:2
1:0, 1:1, 2:1
Ústí nad Labem

Branky a nahrávky: 11. Růžička (Sklenář, Kachlík), 30. Lang (Indra), 44. Soldán (Sklenář, Ondráček), 59. Kachlík (Stoklasa) - 23. Mach (Kloz, Hříbal), 52. Weidlich (Moščic, Kloz). Vyloučení: 6:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Brož - Beránek, Mazanec, Jebavý, Roth, Drbohlav, Soldán, Prostředník(C), Lang - Růžička, Česnek, Stromko, Malárik, Krejčí, Ondráček, Stoklasa, Fára, Sklenář, Indra, Hafenrichter, Kachlík

Ústí nad Labem

Baroch - Macaj, Musílek, Moščic, Kučera, Urušev, Kopejtko, Pinka, Weidlich - Kočí, Jindřích, Hanzl, Mach, Jánský, Kloz, Hříbal, Škaloud, Hrala, Kadlč, Salač, Moro

Na první zápas nové sezóny si našla do Edenu cestu sympatická divácká kulisa, které se za její přízeň odměnili junioři obou klubů dobrým výkonem. Slavia šla do vedení v první třetině po přesilovkové brance Růžičky. Hostům se podařilo ve druhé části vyrovnat Machem, ale díky střele Langa odskočili pražané opět na rozdíl jednoho gólu. Zápas byl ovlivněn celkem častým vylučováním. Ve třetí části padli tři branky a až do 59. minuty byl zápas dramatický. Minutu a půl před koncem uzavřel skóre zápasu Jakub Kachlík a pečetil tak první letošní výhru Slavie.

Slávisté se hned v úvodních vteřinách prvního mistrovského utkání pustili do útoku. O první střelu se postaral Růžička, ale Baroch s ní příliš potíží neměl. Ale ani lvi z Ústí nestáli stranou a útočili. Po Malárikově pokusu zkoušel štěstí Hafenrichter a Baroch zachraňoval až na brankové čáře. Poziční převahu měli v prvních minutách domácí. Na začátku čtvrté minuty střílel z vrcholu kruhu Stromko a Baroch si musel poradit i s dorážkou Sklenáře z bezprostřední blízkosti. Ústecký gólman měl plné ruce práce. V páté minutě zkusil své štěstí Škaloud, který ujel podél pravého mantinelu a jeho střela zápěstím těsně minula vzdálenější tyč Brožovy branky. Většina střeleckých pokusů bylo především z větších vzdáleností. V osmé minutě ujížděli Kloz s Machem na jednoho obránce. Přihrávka Macha přišla v pravou chvíli, ale prvně jmenovaný netrefil puk dobře a vůbec netrefil odkrytou branku. Vyloučení Martina Škalouda v 10. minutě poslalo hosty do tří a domácí si zahráli vylepšenou přesilovku. Bránící trojice se nechala zcela zavřít a zatlačit až ke svému brankovišti a Vladimír Růžička z pozice falešného beka pěknou střelou rozvlnil sít. Při následné klasické přesilovce měli slávisté další šance. Indra trefil tyčku, Hafenrichter z dobré pozice mířil vedle. Další vyloučení hostujícího týmu přišlo ve 14. minutě. Ale domácí si přesilovky moc neužili jelikož už po osmi minutách fauloval Růžička a hrálo se čtyři na čtyři. Při tomto stavu na ledě měli více ze hry slávisté a vyslali na soupeřovu bránu několik povedených střel. Především první řada domácích Stromko-Růžička-Sklenář motali soupeři hlavu pěknými kombinacemi. Třetina se dohrávala ve třetině Ústí.

Druhá třetina začala ve velice svižném tempu. Hosté si hned na začátku zahráli i přesilovou hru a podařilo se jim ji proměnit. Po pěkné kombinační akci dostal nikým nekrytý Martin Mach puk až před bránu a prostřelil Brože. Vzápětí mohli hosté jít dokonce do vedení, ale Jindřich mířil z vyložené šance vedle. Přesilová hra po vyloučení Janského ve 24. min se domácím moc nepovedla. Ústečtí lvi dobře bránili svou modrou čáru. Z dobré pozice střílel Malárik, ale Baroch jeho střelu vyrazil a na odražený puk před odkrytou brankou jen těsně nedosáhl Hafenrichter. Při signalizovaném vyloučení vypálil Lang od modré čáry nenápadnou střelu po ledě a ta doputovala až za záda Barocha. Následující minuty se odehrávali především ve středním pásmu. Dvířka trestné lavice na straně hostů se otevřeli znovu ve 36. minutě. Slávisté si však přesilovky dlouho neužili. Po šesti vteřinách byl yloučen Stromko a pokračovalo se čtyři na čtyři. Za nedlouho bylo poprvé užito i nové pravidlo. Za zdržován hry byl vyloučen Mach a Slavia si hrála 4 na 3. Při této situaci byl hráč Ústí nastřelen pukem a složil se na zem. Slavia pokračovala v náporu a rozhodčí přerušil hru až po delší době, což značně rozhořčilo příznivce Ústí.

I do třetí třetiny vlétli domácí ofenzivně a už v polovině první minut musel Baroch předvést těžší zákrok. Slavia brzy dostala výhodu přesilové hry a mohla jí takřka okamžitě využít. Ale po skvělé přihrávce, zpoza brány přímo před Barocha, místo zakončení padl Roth s bolestivou grimasou na led. Sudí po poradě s asistenty vylučoval za sekání. Při hře 5 na 3 vyšachovali slávisté svého soupeře a Soldán v pohodě uklidil puk do odkryté klece. V 50. minutě dostali vylepšenou přesilovku i hosté. Lvi sice uzamkli protivníka, ale bránící trojka soupeře k nebezpečnější střele nepustila. Ke všemu byl ještě vyloučen Stromko a dvojnásobná početní výhoda se protáhla. Ústí se jí podařilo využít. Po přihrávce exslávisty Moščice vsítil branku Weidlich. Velice pohlednou akci předvedl Hafenrichter, který si šikovně narazil s Ondráčkem, ale při zakončení přestřelil bránu. Minutu a půl před koncem nahodil Jakub Kachlík z minimálního úhlu bekhendem puk na Barocha a ten si ho sám srazil do brány.

Ohlasy trenérů

Vladimír Bednář (trenér, HC Slovan Ústí nad Labem)

Jeli jsme sem s obavami a nakonec kluci poznali že se se Slavií dá hrát. Kdybychom proměnili šance, které se nám naskytli, možná že bychom to zdramatizovali. Celkem můžu říci, že na první utkání sezóny to byl dobrý zápas z obou stran. Co se týče našeho výkonu tak si myslím, že jsme plně spokojeni i když jsme prohráli. Protože pomalu ale jistě se dáváme dohromady. V ústí není ještě vytvořený základ juniorky a my musíme shánět hráče a pracovat na tom. Naším hlavním cílem je udržet se v extralize. Co si trenér Bednář myslí o exslávistech v jeho týmu? Se Škaloudem jsem určitě spokojený. Je u nás teprve dva dny a je vidět, že je to hokejista. Podle mě se bude jen zlepšovat.

Martin Pešout (trenér, HC Slavia Praha)

Já si myslím, že na první zápas to bylo docela pohledné utkání pro diváky. Pro nás ovšem bylo úporné, jelikož soupeř byl nováček a hrál v euforii. Samozřejmě přišlo velké oteplení, led nebyl kvalitní a naší kombinační hře to moc neprospívalo. V přesilovkách nám vždycky chyběl kousíček abychom to rozhodli. Nakonec si myslím, že naše hokejovost zvítězila a byť teda si musíme přiznat, že jsme soupeři naší nedisciplinovaností dvakrát nabídli přesilovku 5 na 3. Hosté snížili na 3:2 a pak jsme museli zapnout na sto procent abychom zápas dotáhli do vítězného konce.
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více