Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.9.2006

Slavia začala vítězně!

1. kolo, pátek 8.9.2006, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:4
2:1, 0:3, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 15. Fabuš (Šindel), 18. Ludvík (Král), 45. Trnka (Benák) - 8. Bednář (Graňák), 25. Špila (Beránek), 29. D. Hruška (Beránek), 39. Bednář (Vlasák). Rozhodčí: Rantala (Fin.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 13:14, navíc Mazanec (Plzeň) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: . Diváci: 6058. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Sestavy

Plzeň

Málek - Benák, Trnka, Cartelli, Malinský, Nedoma, Mazanec, Derner, Vobořil - Fabuš, Král, Ludvík - Zelenka, Rataj, Matějovský - A. Padělek, Šindel, Adamský - Důras, Kepl, Šaffer

Slavia

Franěk - Kadlec, Pojkar, Graňák, Žižka, Drtina, Špila - D. Hruška, Beránek, Dlouhý - Bednář, Vlasák, Sobotka - Sup, Divíšek, Vondrka - Sklenář, Červenka, V. Růžička ml.

K prvnímu utkání nového ročníku extraligy vyrazila Slavia do Plzně a domů si odváží plný počet bodů. Velký podíl na těsné, jednobrankové výhře měl autor dvou branek Jaroslav Bednář. Dva body do tabulky produktivity za dvě přihrávky získal také Josef Beránek. První ligový gól v dresu Slavie si připsal obránce Tomáš Špila.

Úvod prvního zápasu nové sezóny zastihl Lasselsberger duchem ještě v kabině. Slavia byla aktivnější a zasypala Málka dávkou střel. Plzeňané navíc dopláceli na přísný metr rozhodčího Rantaly, jenž Západočechy poslal dvakrát za sebou do tří. Slávistům však při dvojnásobné přesile dlouho chyběla přesnější muška. První branka utkání padla v čase 6:48, když už Plzeň hrála ve čtyřech. Bednář dostal přesnou přihrávku do levého kruhu a prostřelil Málkovy betony. Modrobílí na Fraňka poprvé vystřelili až ve 12. minutě, Šindelovu střelu dorážel Šaffer. Ve 13. minutě si dvojnásobnou převahu vyzkoušeli i domácí, vyrovnat se jim však podařilo, až když Pojkar skočil na led. Šindel adresoval zpoza branky přesný pas Fabušovi, který přesnou střelou vyrovnal. Západočechy vyrovnání povzbudilo a v čase 17:15 šli poprvé do vedení. Souhru po ideální přihrávce Krále napříč pásmem zakončil Ludvík. Po první třetině se tak šlo do kabin za stavu 2:1.

Kouskování hry častými vyloučeními pokračovalo i v prostřední části hry, rozhodčí Rantala vylučoval kadencí samopalu ruské výroby. V 24. minutě byla k vidění dokonce kuriózní situace, kdy se hrálo tři na tři. Netradiční počet hráčů na ledě sedl více Slavii. Mezi kruhy zůstal nepokrytý Špila a propálil Málka. I další branka padla při nestandardním počtu hráčů na ledě. Ve 29. minutě hrála Slavia další dvojnásobnou přesilovku. Málek dlouho dělal, co mohl, za Hruškovo střelou po Beránkově milimetrové nahrávce se však mohl již jen ohlédnout. V polovině zápasu do brejku ujel Richard Král, kotouč ale poslal jen do tyčky. V 35. minutě hrála ve dvojnásobném oslabení i Slavia, Plzeňanům však puk odskakoval od hokejek, a tak nabídnutou příležitost nevyužili. Z pohledu hostů vydařenou třetinu korunoval dvě minuty před sirénou Bednář, jenž si bez povšimnutí plzeňských beků zakroužil útočnou třetinou, a vystřelil přesně mezi Málkovy betony.

S úkolem smazat dvoubrankové manko vstoupil Lasselsberger do třetí třetiny o poznání aktivněji. Přesilovka pět na tři se díky metru finského rozhodčího definitivně stala standardní herní situací. Jednu z mnoha dvojnásobných přesilovek hráli domácí ve 45. minutě. Trnka napřáhl od modré čáry a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V 51. minutě Plzeňané po závaru před Fraňkem již zvedali ruce, sudí však po konzultaci s videem nechtěl o dalším gólu ani slyšet. Keramici bušili na slávistická vrata seč mohli, jejich akce však končili na Fraňkovi. Naděje modrobílých na zisk prvních extraligových bodů definitivně ukončilo vyhození puku přes mantinel z hole Adamského tři minuty před koncem, za které putoval plzeňský forvard na dvě minuty na trestnou lavici. V úplném závěru zkoušeli domácí ještě přesilovku šest na čtyři, na korekci skóre ale už neměli dostatek času.

Autor Petr Šašek, Martin Prokop
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více