Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
9. září 2006

Poprvé doma s Karlovými Vary

Extraliga pokračuje v neděli druhým kolem, ve kterém Slavia přivítá HC Energii Karlovy Vary. Západočeši v úvodním kole přehráli ambiciózní Bílé tygry z Liberce a touží se letos poprvé ve své extraligové historii probojovat do play-off. Slavia si v pátek přivezla cenné vítězství z Plzně a čeká ji první zápas před domácím publikem.

Náš soupeř
Klub založen: 1932
Trenéři: Zdeněk Venera, Václav Baďouček, Pavel Kněžický
Největší úspěchy: ČR: 10. místo (2001/02)
Posledních pět let: 10. - 13. místo
Internet: http://www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Milan Kraft, Václav Skuhravý, Josef Řezníček

Cíl Energie: Play-off

Energie načíná svou 8. sezónu v nejvyšší soutěži, když zatím bylo jejím největším úspěchem 10. místo. Proto je pro ní letos prioritou při novém formátu play-off, postup mezi nejlepších 10 týmů. Léto bylo v táboře soupeře především ve znamení odchodů. Odešli zkušení borci jako Hurtaj, Selingr, Pavelek či nám dobře známý Jan Alinč, který v letech 2000-2001 působil i ve Slavii. Výraznými posilami se stali obránci Mudroch (Pardubice) s Hanzlíkem (Liberec) a navrátilec ze švédské ligy Machulda. Těsně před startem nové sezóny se Karlovarští posílili o levého křídelního útočníka Františka Skladaného, jenž má zkušenosti i z nižších soutěží v zámoří.

Naopak v týmu zůstala brankářská opora Mensator, který se proti Bílým tygrům blýskl velice dobrým výkonem. Trenér Venera se může spoléhat na góly reprezentanta Skuhravého a asi největší hvězdy Západočechů Milana Krafta, který se hned v pátek gólově prosadil. V obraně se pak mohou opřít o tvrdou dvojici Řezníček – Ustrnul, kteří si vysloužili vizitku nesmlouvavých obránců.

Příprava byla lehce pozitivní

V přípravě se energetikům dařilo celkem slušně. V posledních dvou zápasech se radovali z vítězství a mohou se pyšnit druhým místem z nitranského Polygon Cupu, kde porazili například ruský Amur Chabarovsk a Josef Řezníček byl vyhlášen nejlepším obráncem. Mrzet je může pouze prohra s prvoligovým Ústím, které se však na konci uplynulé sezóny pralo se Vsetínem o extraligovou příslušnost.

Aktuálně ze Slavie

Slavia si v pátek odvezla cenné 3 body z Plzně, kde se představila s omlazeným kádrem. Především naše čtvrtá lajna Sklenář-Červenka-Růžička je složena z hráčů, kteří toho za první mužstvo v minulém roce příliš nenahráli. Gólově se prosadila jediná naše letní posila obránce Tomáš Špila, což je pro něj určitě velice motivující do dalšího průběhu sezóny. Dvakrát se střelecky prosadil Jaroslav Bednář a jednou David Hruška.

S Karlovými Vary jsme měli v loňské sezóně vyrovnanou bilanci 2 výhry a 2 prohry, přičemž v posledním zápase jsme na jejich ledě zvítězili 4:1, kdy se 2x prosadil Bednář a po jedné trefě přidali Havel a Vlasák. Chybět nám bude dlouhodobě zraněný Tomica (zlomená ruka).



Historická bilance v extralize
SLAVIA - KARLOVY VARY
Celkem:
35   19 - 5 - 12 116:82
Doma:
17   12 - 1 - 4
Venku:
18    7 - 4 - 8 
Postavení v tabulce
4. K.Vary   1   1 - 0 - 0 - 0 - 0  3:1  3
5. Slavia   1   1 - 0 - 0 - 0 - 0  4:3  3 
Co mají oba týmy společného
Z týmu Energie oblékal slávistický dres Vladimír Machulda, z kádru Slavie působili na západě Čech brankář Franěk a útočník Hruška.
Poslední zápasy
Plzeň - Slavia 3:4
Slavia - Chomutov 6:3 - příp.
Kolín n/R - Slavia 3:1 - příp.
Ingolstadt - Slavia 2:4 - příp.
Norimberk - Slavia 4:5sn - příp.
Litvínov - Slavia 1:3 - příp.
Slavia - Znojmo 0:1 - příp.
Slavia - Norimberk 2:2 - příp.
Slavia - Litvínov 3:4 - příp.
Slavia - Havl. Brod 8:2 - příp.
K. Vary - Liberec 3:1
K. Vary - Ústí n/L 4:2 - příp.
Litvínov - K. Vary 2:3 - příp.
K. Vary - Kladno 5:4 - příp.
Ústí n/L - K. Vary 3:1 - příp.
Crakow - K. Vary 2:9 - příp.
Nitra - K. Vary 2:0 - příp.
Chabarovsk - K. Vary 1:3 - příp.
Plzeň - K. Vary 1:0 - příp.
K. Vary - Norimberk 5:2 - příp.
Kladno - K. Vary 4:4 - příp.
K. Vary - Plzeň 2:1 - příp.
K. Vary - Kazakhmys 5:4 - příp.
Sestavy v minulém kole
Franěk - Kadlec, Pojkar, Graňák, Žižka, Drtina, Špila - D. Hruška, Beránek, Dlouhý - Bednář, Vlasák, Sobotka - Sup, Divíšek, Vondrka - Sklenář, Červenka, V. Růžička ml. Mensator - Dobroň, Hanzlík, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Balázs - Machulda, Kraft, Skladaný - Dvořák, Milan Procházka, Košťál - Tvrdek, Pech, Zaťovič
Nejproduktivnější hráči
1. Bednář 2+0
2. Beránek 0+2
3. Hruška 1+0
3. Špila 1+0
4. Graňák 0+1
4. Vlasák 0+1
1. Kumstát 0+2
2. Hanzlík 1+0
2. Kraft 1+0
2. Skuhravý 1+0
3. Machulda 0+1
Brankáři
Franěk 1 - 3.00 - 90.91 Mensator 1 - 1.00 - 97.30
Autor Michal Prager
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více