Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. září 2006

Druhou třetinu jsme asi podcenili, myslí si Sobotka

P r a h a – Nedělní zápas Slavie s Karlovými Vary byl utkáním dvou zcela odlišných třetin. Zatímco tu první Slavia svého soupeře zcela jednoznačně převálcovala, od druhé třetiny jakoby to nebyla ona – slávisté byli na puku pomalí, ten tam byl klid v rozehrávce, hráči si nevěřili. „Druhou třetinu jsme asi trošku podcenili,“ myslí si střelec první branky Slavie Vladimír Sobotka. „Prostě jsme přestali hrát a hráči Karlových Varů začali více bruslit.“ Ke konci zápasu se navíc hráčům Karlových Varů podařilo vstřelit dva šťastné góly. Utkání šlo do prodloužení. „A tam vlastně o osudu utkání rozhodl také šťastný gól,“ dodává mladý talent ze Slavie.

Stihl jste během zápasu zaregistrovat, že jste za svůj výkon sklidil potlesk tribun?
Ani nějak ne, snad jedině při té příležitosti, jak jsem při oslabení udržel puk v útočném pásmu. To ano, na to si vzpomínám.

Přesně ten moment jsem měl na mysli, když jste potrápil soupeře při vlastním oslabení. Vraťme se ale ještě k vašemu gólu na jedna nula, jak jste to viděl vy?
Tomáš Žižka nahodil puk, já jsem ho dojel, nechal jsem ho Divíškovi, ten objel obránce a dával mi ho vlastně do prázdné brány.

Ale přesto to nebylo tak jednoduché…
Ano, ten puk jel po čáře, pak zajel za brankovou čáru a Vlasy (Tomáš Vlasák) ho tam doklepl, proto ten gól původně připsali jemu.

Necítil jste v tu chvíli křivdu?
Ne, to vůbec. Ani se rozhodčímu nedivím, že to takto posoudil, on to mohl těžko vidět, Tomáš Vlasák mu pak řekl, že jsem ten gól dal já.

Jak to proběhlo? Přijeli jste na střídačku, pak nahlásili, že gól dal Vlasák, tak jste šel za ním a řekl mu, ať řekne, že jste ten gól dal vy?
Ne, tak to nebylo. On už to hlásil na ledě, jenže rozhodčí to posoudil jinak. Až pak (Tomáš Vlasák) zajel za rozhodčím a oni to opravili.

Ostatně i tento gól byl tak trochu šťastný, navíc jste jej docílili v přesilovce, ve zvláštní přesilovkové formaci. Mimochodem jako přesilovkový útok jste si počínali velice zdatně, docela se dalo očekávat, že vás tak trenéři nechají hrát i při hře pět na pět…
To nemohu posoudit, to je na trenérech. Oni sami dobře vědí, kdo s kým má hrát.

Cítil jste tedy alespoň to, že si jako hráči rozumíte?
Ano, při těch přesilovkách určitě.

Když se ještě vrátíme k první třetině, tak v ní jste jako tým opravdu excelovali, a to i přesto, že jste se jako útočníci dost točili. Jestli se nepletu, tak kromě prvního jste hrál snad v každém ze čtyř útoků…?
Je to tak, byly tam nějaké přesilovky, oslabení, oni to tak trenéři dělají.

Lze říct, že útoku Sobotka – Divíšek – Vlasák to v neděli klapalo?
Asi ano.

V úterý jedete do Zlína, myslíte si, že byste tam v tomto složení mohli hrát?
Možná, záleží na trenérech…

S čím, s jakým cílem vyrazíte do Zlína?
S cílem zapomenout na Karlovy Vary, na celý tento zápas, a soustředit se jen a jen na ten další, ve Zlíně.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více