Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. září 2006

Slavia prověří zlínskou defenzivu

Již po dvou dnech opět pokračuje extraliga ledního hokeje. Slavia v zápase třetího kola zajíždí na led HC Hamé Zlín, které má po dvou odehraných kolech stoprocentní bilanci. Podaří se Slavii napravit domácí zaváhání s Karlovými Vary? Na to dá odpověď dnešní zápas, který začíná v 17hodin.

Náš soupeř
Klub založen: 1928 jako SK Baťa Zlín
Trenéři: Ernest Bokroš, Jaroslav Stuchlík
Největší úspěchy: Československo: 3. místo (1985); ČR: mistr ligy (2004), 2. místo (1995, 1999, 2005)
Posledních pět let: 3. > 13. > 1. > 2. > 6.
Internet: http://www.hokej.zlin.cz
Hvězdy týmu: Igor Murín, Martin Hamrlík, Jiří Marušák, Ľubomír Sekeráš, Petr Leška

Zlín: odchody vyvažují slovenské posily a dravé mládí

Přes letní přestávku se toho v kabině HC Hamé mnoho změnilo. Nejvíce Moravané litují odchodu obránce s reprezentačními zkušenostmi Miroslava Blaťáka, který zamířil do švédské Mory. Jen jednu sezonu odehrál v Baťově městě centr Richard Král. Před tímto ročníkem zamířil, stejně jako obránce Jiří Malinský, do Plzně. Do Trenčína přestoupil slovenský rychlík Peter Barinka. V minulé sezoně vypomáhalo Zlínu ve vyřazovacích bojích několik posil (Jan Benda, Michal Trávníček, Radek Gardoň), ale i ony se již vrátily zpět do svých klubů.

V kolonce příchodů se nejvíce vyjímají dvě jména. Slovenští hokejisté Ľubomír Sekeráš a Róbert Tomík přišli moravskému klubu vypomoci pro začátek sezony, než se oba vrátí do švédského Malmö. Ze Sparty se Zlínu podařilo získat Pavla Kašpaříka, z Košic pak českého obránce Jana Horáčka. Mnohé si ve Zlíně slibují od mladých dvojčat Michala a Romana Pšurných. Roman své schopnosti potvrdil v prvním kole, když vstřelil úvodní zlínskou branku v sezoně.

Start se Zlínu vydařil

Asi málokdo čekal, že zlínští budou mít po úvodních kolech plný počet bodů. Zejména výhra v úvodním kole nad silnými Vítkovicemi je cenná. V Litvínově si Zlín vypracoval již tříbrankový náskok a ač domácí mohutně finišovali, Zlín i podruhé odešel z ledu vítězně. Proti Slavii nastoupí domácí v nejsilnější možné sestavě, nikoho nelimitují zdravotní problémy.

Slavii vstoupila do sezony výhrou na plzeňském ledě, o kterou se zasloužil zejména Jaroslav Bednář, autor dvou branek. V domácím zápase s Karlovými Vary slávisté dlouho drželi jednobrankové vedení, ale nakonec byli rádi za prodloužení, které jim dvě minuty před koncem zajistil svou ranou David Hruška. V něm se nakonec stejně radovali Západočeši, a tak má Slavia na svém kontě prozatím čtyři body. Slavii od přípravy limitují zranění. Ani v dnešním zápase nebudou k dispozici Pavel Kolařík, Marek Tomica a Lukáš Havel.

Našla konečně Slavia na Zlín recept?

Výborně organizovaná defenziva, disciplína, rychlé brejky. Tři věci, které jsou nesmírně důležité pro Bokrošovu partu. A pro Slavii tak byl Zlín soupeřem, na kterého často neuměla zahrát. V předminulé sezoně hledali slávisté 258 minut recept na to, jak překonat zlínskou obranu. Pomohl jim až Marek Tomica. V minulém ročníku však Slavii ze čtyř vzájemných zápasů prohrála jen jednou, dvakrát odcházela z ledové plochy jako vítěz.



Historická bilance v extralize
ZLÍN - SLAVIA
Celkem:
53  27 - 11 - 15  154:136
Doma:
27  14 - 5 - 8
Venku:
26  13 - 6 - 7 
Postavení v tabulce
3. Zlín    2  2 - 0 - 0 - 0 - 0  6:3  6
4. Slavia  2  1 - 0 - 0 - 0 - 1  6:6  4 
Co mají oba týmy společného
V mužstvu Zlína působil současný slávistický obránce Tomáš Žižka, v dresu Slavie odehrál několik zápasů dnes zlínský bek Jan Horáček.
Poslední zápasy
Zlín – Vítkovice 3:1
Litvínov – Zlín 2:3
Plzeň – Slavia 3:4
Slavia – Karlovy Vary 2:3pp
.
Sestavy v minulém kole
Murín - Hamrlík, Galvas, Marušák, Sekeráš, Nosek, Zubíček, Vosátko, Horáček - Melenovský, Leška, Tomík - Okál, M. Čech, Rachůnek - Kristek, Kašpařík, Záhorovský - Kubiš, Balán, R. Pšurný Franěk - Kadlec, Pojkar, Graňák, Žižka, Drtina, Špila, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Dlouhý - Bednář, Vlasák, Sobotka - Sup, Divíšek, Vondrka - Sklenář, Červenka, V. Růžička ml.
Nejproduktivnější hráči
1. Melenovský 3 (1+2)
2. Tomík 2 (1+1)
3. Balán 1 (1+0)
3. Leška 1 (1+0)
3. Nosek 1 (1+0)
3. R.Pšurný 1 (1+0)
1. Beránek 3 (0+3)
2. Bednář 2 (2+0)
2. Hruška 2 (2+0)
3. Sobotka 1 (1+0)
3. Špila 1 (1+0)
Brankáři
Murín 2 – 1.50 – 95.00 Franěk 2 – 2.88 – 90.32
Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více