Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.9.2006

Slavia prohrála až po nájezdech

5. kolo, sobota 16.9.2006, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
3:2sn
0.0, 1:0, 1:2 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 30. Hübl (Sailer), 45. Hřebejk (Mertl), rozhodující nájezd Hübl - 46. Sup (Divíšek), 51. Vlasák (Vondrka). Rozhodčí: Blecha - Barvíř, Blümel . Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 3482.

Sestavy

Č. Budějovice

R. Turek - Gřegořek, Toman, Mucha, Posmyk, Vágner, Vydarený, Macháček - Brabenec, Šimánek, M. Hudec - Sailer, V. Hübl, Kotrla - Veselý, Vak, Hřebejk - L. Květoň, Mertl, Gulaš - J. Hanzal.

Slavia

Franěk - Žižka, Kadlec, Graňák, Špila, Drtina, Pojkar, Kolařík - Dlouhý, Beránek, Hruška -Sup, Divíšek, Bednář - Vondrka, Sobotka, Vlasák - Endál, Červenka, Doležal.

P r a h a - Slávisté si odváží z jihu Čech bod za prohru po samostatných nájezdech. Nejlepším hráčem v sešívaném dresu byl Petr Franěk, který několika skvělými zákroky podržel své spoluhráče. První třetina se odehrála ve velmi rychlém tempu, šance likvidovali skvělý brankáři. Skórovat se podařilo až v polovině zápasu Viktoru Hüblovi. Dvoubrankový náskok zajistil domácím v 45. minutě Hřebejk. Ovšem minutu poté vrátil hosty do hry svým gólem bruslí Sup. Po krásné kombinaci Sobotkova útoku vyrovnal Vlasák. Poté co v 54. ninutě neuznal sudí gól Sobotky, rozhodl o vítězství Jihočechů v samostatných nájezdech Hübl.

Druhé těžké utkání během dvou dnů sehráli Jihočeši na svém ledě. Po Karlových Varech zavítala do jihočeské metropole Slavia Praha a očekával se ještě těžší zápas, než byl ten páteční. Úvod však překvapil. Na domácích nebyla znát únava ze včerejšího utkání a v první třetině byli lepší než jejich soupeř. Měli i více šancí. Hned v 7. minutě mohl poprvé rozjásat z poloviny zaplněnou halu Brabenec, jenž nastoupil na křídle nově složeného útoku Brabenec – Šimánek – Hudec. Odkrytou branku však netrefil. Zajímavé věci se děli mezi 10. a 12. minutou. Nejprve trefil tyč Gřegořek, poté v oslabení ujížděla dvojice Pražanů Žižka a Vlasák a nakonec ve 12. minutě neprostrčil puk za Fraňkova záda nadvakrát Brabenec. Dominovali brankáři. Ten českobudějovický své mužstvo výrazně podržel v závěru třetiny, kdy se hosté dostali do prvního tlaku díky dvěma přesilovým hrám. Nejvíce se Turek zapotil u příležitosti Žižky, který z několika metrů nikým neatakován nedal. Třetinu potom zakončila výtečná střela Tomana, ale Franěk se opět vyznamenal.

Druhá třetina nezačala v takovém tempu, v jakém skončila ta první. Kromě šancí Šimánka a Sobotky se téměř do poloviny utkání nic nedělo. V 10. minutě ale dostali hráči HC Mountfield výhodu přesilové hry a tu dokázali využít. Dobře zakombinovali. Petr Sailer dvakrát nahrával Gřegořkovi na modrou čáru a ten dvakrát střílel mimo. Jihočeši zachytili puk v pásmu, který se opět dostal k Sailerovi. Českobudějovický kapitán tentokrát křížnou nahrávkou přes celou šíři kluziště našel úplně volného Hübla, jehož střela z první propálila Fraňka. – 1:0 Přehlídka šancí domácích pokračovala i nadále. Hosté nemohli chytit tempo hry a do větší příležitosti se do konce druhé dvacetiminutovky již nedostali. Jejich střely bezpečně likvidoval Turek. Na domácí straně naopak zaujal únik Veselého nebo Kotrly a poté šance z 38. minuty, kdy Veselý tvrdě vystřelil a Hřebejk nedokázal vyražený puk uklidit za Fraňka.

Co se českobudějovickému útočníkovi nepovedlo v prostředním dějství, vynahradil si v závěrečné části. Prosadil se útok mladíků. Za brankou vybojoval puk Gulaš, přistrčil Mertlovi a ten našel najíždějícího Hřebejka. Následovalo krátké zpracování a prudká střela. Domácí vedli v čase 44:47 již 2:0 a zdálo se, že mají vyhráno. Opak byl pravdou. Hned o 32 vteřin později bylo sníženo. Divíšek objel branku a dobržďující Sup tečoval kotouč bruslí za Turkova záda. Rozhodčí Blecha dlouho diskutoval o situaci s videorozhodčím a nakonec branku uznal. – 2:1 Vypadalo to, že domácím došly v závěru zápasu síly po náročném programu, který museli na rozdíl od pražské Slavie absolvovat a hosté je přehrávali. V 51. minutě bylo srovnáno. Exbudějovický Vondrka přihrál Vlasákovi a nájezdový mág z loňského semifinále zvedl puk z metrové vzdálenosti k horní tyčce branky. – 2:2 A nebylo to všechno. V 54. minutě hosté mohli vést. Sobotka využil přesilovku, ale naštěstí pro domácí se Divíšek zapomněl v brankovišti a branka proto nemohla platit. Závěr se dohrál v režii hostujících hráčů a šlo se do prodloužení.

V něm se ani jeden celek neprosadil. Blíže ke gólu měli domácí. Hráli přesilovku po faulu Žižky na Štěpána Hřebejka. Zopakovat úspěšný kousek z pátečního zápasu se jim však nepovedlo. Pro Jihočechy se rozhodovalo v nové disciplíně. Na řadu přišly nájezdy. Jako první se rozjel na Turka Vlasák, ale potvrdil, že v této sezoně se mu zatím v nájezdech nedaří. Zkusil kličku do bekhendu a nedal. Jako druhý jel ze slávistů Sobotka a vedl si podobně jako jeho zkušenější kolega. Stejně dopadl i Červenka, a protože Hübl na straně hokejistů HC Mountfield ukázal pevné nervy, získali plusový bod domácí.

Ohlasy trenérů
Milan Kupka, asistent trenéra HC Mountfield: Zápasy se Slavií jsou pokaždé těžké, protože je to velmi zkušený a kvalitní celek. Je škoda, že jsme neudrželi nadějné vedení 2:0, ale přesto musím naše hráče pochválit za výkon, který předvedli. Ondřej

Ondřej Weismann, asistent trenéra HC Slavia Praha: Naše hra je až příliš komplikovaná a mužstvu se pak nedaří. Hráče chci dnes pochválit za to, že i když jsme prohrávali už 0:2, bojovali a nakonec dokázali dotáhnout zápas až do nájezdů. S bodem jsme spokojeni.

Autor Jan Rožumberský, Roman Šperňák, foto: T. Kulhánek
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více