Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. září 2006

Potvrdí Oceláři stoupající formu na Slavii?

Souboj týmů, které si jistě představovali lepší start do soutěže, uvidí v úterý večer pražská Sazka aréna. Slavia přivítá svého soupeře z loňské čtvrtfinálové série play-off HC Oceláře Třinec. V dresu hostí se představí i slávistickým fanouškům dobře známý „bijec“ Tomáš Frolo, jemuž již vypršel trest z výše zmiňované série, kdy si vyšlápl na mladého Sobotku.

Náš soupeř
Klub založen: 1929
Trenéři: Jiří Juřík, Aleš Mach, Jan Daněček
Největší úspěchy: ČR: 2. místo (1997/98), semifinálová skupina Kontinentálního poháru 1997/98 a 2000/01
Posledních pět let: 4. - 13. místo
Internet: http://www.hcwerk.cz
Hvězdy týmu: Jaroslav Kudrna, Jan Peterek, Radim Tesařík

V Třinci přebírá iniciativu mládí

Nové pravidlo o uzavření extraligy vede mnoho týmů k většímu zapracování mladých hráčů a ani Třinec není v tomto ohledu výjimkou. Lze to odpozorovat i z obměny kádru, kterou slezský klub v létě prošel. Odešli zkušení borci jako Martin Paroulek (Mladá Boleslav), Ivan Padělek (hledá si angažmá) či Peter Fabuš, který Slavii dal gól už v dresu Plzně. I přes tento fakt však neustupují ze svých cílů a jejich prvořadým úkolem je dostat se do play-off z první osmičky. Do klubu přišli zkušení hráči Razingar s Korhoněm a těsně před startem soutěže i slovenský reprezentant Miroslav Zálešák. Z mladých hráčů se snaží prosadit především útočník Jan Daneček, který má zkušenosti ze zámořských juniorských soutěží, a polský talent Marcin Kolusz.

V kádru zůstali největší opory minulého ročníku Radim Tesařík, Jan Peterek či Jaroslav Kudrna, který se díky svým výkonům probojoval i do reprezentace. Pozornost budí také šikovný útočník Jiří Polanský, jenž nám v loňském play-off velice zatápěl a jistě si všichni pamatujeme jeho nájezd z prvního čtvrtfinálového utkání, když překvapil Fraňka pomalým nájezdem a následnou rychlou kličkou. V brance zůstává velká jistota v podobě Radovana Biegla, jemuž kryje záda nadějný Žigárdy.

V posledním zápase přišla výhra

Start do soutěže nebyl pro Třinec příliš šťastný. V prvním kole prohráli na domácím ledě s Českými Budějovicemi a po samostatných nájezdech i v liberecké Tipsport aréně. O vedení 4:1 přišli v posledních minutách na vsetínském Lapači v pátečním duelu, ale první vítězství přišlo hned v dalším kole doma s letos zatím nevýraznými Vítkovicemi. V tomto utkání Třinečtí vyprovodili ostravský tým rozdílem třídy, především brankovými hody v druhé třetině, kdy puk za záda Pince a posléze i mladého Štěpánka dostali hned čtyřikrát.

S Třincem se střídavými úspěchy

V loňské základní části měla Slavia s Třincem velmi vyrovnanou bilanci. Utkání s tímto soupeřem se dají dělit na brankové hody na straně jedné a hru s neomylnými obranami na straně druhé. V domácích zápasech jsme buď gól nedali, nebo nedostali. V již několikrát zmiňovaném čtvrtfinále padalo velké množství gólů a i když jsme třinecké porazili na zápasy 4:0, výsledky samotných zápasů tak jednoznačné nebyly. Slavii bude stále chybět oblíbenec ochozů Marek Tomica. V Budějovicích již hrál Pavel Kolařík a otazník tak visí pouze nad startem Lukáše Havla. Zajímavé bude rovněž sledovat složení čtvrtého útoku, kde se v Budějovicích představili junioři Endál a Doležal.



Historická bilance v extralize
SLAVIA - TŘINEC:
Celkem:
49 22 - 4 - 23 138:147
Doma:
23 15 - 2 - 7
Venku:
25 7 - 2 - 16 
Čtvrtfinále 2005/06
4  4 – 0 
Postavení v tabulce
9. Třinec           5  1 – 0 – 0 – 2 – 2  14:15   5
12.Slavia           4  1 – 0 – 0 – 1 – 2  12:17   5 
Co mají oba týmy společného
V letech 1999 - 2001 působil ve Slavii třinecký útočník Zdeněk Skořepa. V minulosti oblékaly oba dresy například Boris Žabka či Tomáš Houdek.
Poslední zápasy
Plzeň – Slavia 3:4
Slavia – Karlovy Vary 2:3 pp.
Zlín – Slavia 8:4
Č. Budějovice - Slavia 3:2 sn.
Třinec - Č. Budějovice 1:3
Liberec - Třinec 3:2 sn.
Třinec - Znojmo 1:3
Vsetín - Třinec 5:4 sn.
Třinec - Vítkovice 6:1
Sestavy v minulém kole
Franěk - Žižka, Kadlec, Graňák, Špila, Drtina, Pojkar, Kolařík - Dlouhý, Beránek, Hruška -Sup, Divíšek, Bednář - Vondrka, Sobotka, Vlasák - Endál, Červenka, Doležal Biegl - D. Seman, Výtisk, Tesařík, Pácal, Kroupa, Frolo - Razingar, Skořepa, Zálešák - Kudrna, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Tomas
Nejproduktivnější hráči
1. Beránek 5 (2+3)
2. Hruška 4 (2+2)
2. Vlasák 4 (2+2)
3. Divíšek 4 (1+3)
4. Bednář 2 (2+0)
1. Skořepa 4 (3+1)
1. Kudrna 4 (3+1)
2. Peterek 3 (2+1)
3. Martynek 3 (1+2)
3. Polanský 3 (1+2)
Brankáři
Franěk 4 – 3.85 – 88.89
Hronek 1 – 7.50 – 60.00
Biegl 4 – 2.71 – 92.93
Žigárdy 1 –60.00 – 0.00
Autor Michal Prager
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více