Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.9.2006

Junioři poprvé narazili

5. kolo, pondělí 18.9.2006, Sparta - Slavia
Sparta
4:3
1:1, 0:1, 3:1
Slavia

Branky a nahrávky: 13. Karpov, 45. Rybecký (Cunik), 48. Krätzer (Trojan, Rybecký), 56. Rybecký (Krätzer, Hertl) - 4. Růžička (Roth), 34. Fára (Hafenrichter), 54. Sklenář (Růžička). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:8, navíc Kafka (SPA) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 42.

Sestavy

Sparta

Michalec - Vošmik, Cunik, Hanzl, Spudil, Trojan, Sem, Čížek, Kanov - Hertl, Rybecký, Mrňa, Krätzer, Kafka, Karpov, Bezouška, Morkes, Regner, Ton, Slaba, Pacovský

Slavia

Brož - Beránek, Mazanec, Roth, Drbohlav, Soldán, Hertl, Prostředník, Lang - Růžička, Malárik, Kauschitz, Krejčí, Freisler, Ondráček, Stoklasa, Fára, Sklenář, Indra, Hefenrichter, Kachlík.

P r a h a - Po domácí výhře z velice dobrého zápasu s Českými Budějovicemi, nastoupili junioři Slavie v rámci 5. kola na ledě T-Mobile arény. Zápas se pro sešívané nezačal vyvíjet špatně. Už ve čtvrté minutě po brance Vladimíra Růžičky, který nakonec ze zápasu vyšel jako dvou bodový hráč, vedla Slavie 0:1. Ale zanedlouho vyrovnal Kafka a v podobném duchu se pokračovalo i v následných třetinách. Slávisté nedokázali už zareagovat na gól Rybeckého čtyři minuty před koncem a z Holešovic si tak odváží první prohru nové sezóny.

Do střetnutí pod střechou T-Mobile Areny vstoupila lépe Slavia. Ta na domácí celek vlétla bez ostychu a již ve 4. minutě se ujala vedení. Mezi kruhy se probil Růžička a umístěnou střelou pod rukavici určil bíločerveným vedení. Tlak Slavie znásobila ještě početní výhoda, ve které hosté zle dotírali na branku střeženou Michalcem. Sparta se osmělila až v polovině první dvacetiminutovky a prvně zahrozila Kafkou. Jeho pokus ještě brankou neskončil, ale krátce po následné přesilovce už bylo srovnáno. Odražený puk se před brankou dostal na hůl Kafky, který z otočky trefil skulinku ve výstroji Brože. Vzápětí se domácí utrhli do přečíslení dva na jednoho, Karpov však svůj projektil namířil jen do náruče brankáře. V závěru ještě Sparta svého soka uzamkla v obrané třetině, puky však míjely tyče hostující branky.

Druhé dějství otevřel stoprocentní šancí domácí Bezouška, po jehož ráně z úhlu tancoval puk po brankové čáře. V početní výhodě tlak Sparty ještě stoupal, gólman Brož ale držel naděje Slavie i nadále. Vyložené šance zůstávaly nevyužity, Slavie se dostávala do rychlých protiútoků. V jednom z nich hrozil Růžička, jeho švih našel Michalec ve své rukavici. Na druhé straně odpovídal Pacovský, nevyšla mu však klička do středu hřiště a střela postrádala razanci. Ve chvíli, kdy se Slavia vymanila na chvilku z tlaku, udeřila na druhé straně vedoucí brankou. Ve 34. minutě unikl zadákům útočník Fára, jehož střelu si Michalec srazil za vlastní záda. Domácí branka nezlomila a i nadále se tlačili do útoku. V oslabení měl paradoxně více práce Brož, když čelil jedovatým projektilům čtveřice hráčů v bílém. Akrobatickým zákrokem si poradil také se schovanou jedovkou Karpova, který si svou šanci schoval do poslední minuty druhé třetiny.

Závěrečnou dvacetiminutovku začala lépe Slavia, vytvořila si řadu slibných příležitostí, ale scházel ji klid v koncovce. Sparta vrhla své síly na rychlé protiútoky, když se ujal hned ten ze 45. minuty. Cunikovu ránu z křídla Brož pouze vyrazil a nikým nehlídaný Rybecký chladnokrevně zblízka srovnal. O čtyři minuty později rozehráli domácí početní výhodu a po dvouminutovém obléhání branky nakonec uspěli. Krätzer dostal před brankovištěm příliš času i prostoru, přehodil si puk na bekhend a umístil jej ke vzdálenější tyči pod lapačku brankáře. Záhy dostali svěřenci trenéra Pešouta možnost dvojnásobné přesilovky a vyžádali si oddechový čas. Za třicet vteřin trvající výhody však na dobře bránící Spartu nic nevymysleli, naopak se ještě museli strachovat při ráně Bezoušky, která Brožovi vypadla z rukavice. Vytouženého vyrovnání se hosté nakonec dočkali v 54. minutě. V oslabení Sklenář individuelně obešel dva hráče a švihem nekompromisně umístil touš k tyči. V téže přesilové hře ale uspěla také Sparta, která se s vyrovnaným stavem nechtěla spokojit. Z rohu kluziště vybruslil Rybecký, krátkou kličkou zmátl beky i brankáře a pod jeho tělem vrátil Holešovickým vedení. V samotném závěru neuspěl v nájezdu obránce Trojan a Slavia dvakrát nebezpečně zahrozila v posledních vteřinách při power play. Z tlaku nakonec vytěžila jen tyč. Po třech nepovedených zápasech se tedy Sparta znovu může radovat z vítězství, když těsně udolala svého městského konkurenta.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (trenér, HC Sparta Praha)

Jsme určitě rádi, že jsme po třech utkáních dokázali konečně zvítězit. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Od poloviny utkání jsme si vytvořili více šancí a byli jsme lepším týmem. Klukům bych chtěl poděkovat za předvedený výkon a přál bych si, aby jim to takto šlapalo dál. Potřebovali jsme přesně takovýhle zápas, kdy udoláme vítězství o gól a překleneme tu smůlu z posledních střetnutí. Doufám, že nás toto vítězství odstartuje na vítěznou vlnu a že se dotáhneme dobrými výkony na střed tabulky, kam toto mužstvo dozajista patří.
Autor Lucie Vítková, Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více