Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.9.2006

Sobotka porazil Třinec

6. kolo, úterý 19.9.2006, Slavia - Třinec
Slavia
4:3
1:1, 2:0, 1:2
Třinec

Branky a nahrávky: 1. Beránek, 22. Sobotka, 40. Bednář (Kadlec), 58. Sobotka (Kadlec) - 13. Výtisk, 45. Zálešák (Razingar), 55. Martynek (Peterek). Rozhodčí: Minář - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 8:8.Využití: 1:2 Diváci: 2236.

Sestavy

Slavia

Franěk (25.Hronek) - Žižka, Kadlec, Graňák, Špila, Šulc, Pojkar, Kolařík - Dlouhý, Beránek, Hruška -Sup, Divíšek, Bednář - Vondrka, Sobotka, Vlasák - Endál, Červenka, Doležal -Havel

Třinec

Biegl - D. Seman, Výtisk, Tesařík, Pácal, Kroupa, Frolo, Bartoň, Kundrátek - Razingar, Skořepa, Zálešák - Kudrna, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Tomas - Hašek, Klousz

P r a h a - Skvělý výkon Vladimíra Sobotky dovedl hokejisty Slávie k vítězství. Nejprve si slávistický benjamínek připsal asistenci u prvního gólu Beránka. Po té ve 22. minutě vrátil slávii vedení a když se Třinci podařilo srovnat stav na 3:3, tak rozhodl v 58. minutě krásným sólem od poloviny hřiště o vítězství červenobílých.

V Sazka aréně se odehrál souboj dvou týmů, které se mocně touží odrazit k lepším výkonům. Trenér Růžička se po řadě neúspěchů snažil zamíchat sestavou a do prvního útoku k Beránkovi a Hruškovi posunul mladého Sobotku. Slavia začala střetnutí velice šťastně, když se hned po 47 vteřinách ujala vedení po Beránkově nahození před branku, které si nešťastně do vlastní sítě tečoval obránce Tesařík. Třinečtí se z rychlého gólu vzpamatovali po 3 minutách šancí Martynka, ale ten místo mezi Fraňkovými betony nenašel. Slavia zahrozila v polovině šesté minuty Bednářem, který se prokličkoval až před Biegla, ale nedokázal kotouč zvednout přes jeho beton. Hra pak byla rozkouskovaná několika vyloučeními a hrál se hokej bez větších šancí.

Udeřilo až ve 13. minutě. Slavia začala hrát velice pasivně a hráči špatně napadali. Červenkovi se nepovedlo dostat puk přes modrou čáru, sebral mu ho obránce Výtisk a lehkým nahozením překonal domácího gólmana. Do konce třetiny se pak nehrál příliš pohledný hokej a ke gólu měli po šancích Kudrny respektive Tomase blíže hosté. Za zmínku tedy pouze stál hromadný odchod téměř celého slávistického kotle a některých dalších fanoušků, kteří tak dávali najevo svou nespokojenost se zdražením vstupenek.

V druhé třetině se hra Slávie přece jen zvedla a to přineslo své ovoce. Sobotka předvedl skvělou individuální akci. Obešel si dva protihráče a zkušeně si počkal na pohyb brankáře, po němž jej překonal střelou pod víko. Poté se hrálo s šancemi na obou stranách. Jednu z těch třineckých odnesl zraněním Franěk, kterého na začátku 25. minuty vystřídal Hronek. Při vyloučení Divíška se v samostatném nájezdu z poloviny hřiště ocitl Bednář, ale Biegl jeho bekendový blafák vystihl. O necelou minutu později se dostal do dobré šance Tomas, ale Hronek předvedl vynikající skluz. V poslední minutě druhé třetiny byli vyloučeni útočník Tomas za podražení Beránka a obránce Pácal díky novému pravidlu o zdržování hry. Dvojitou početní výhodu slávisté využili, když si na Kadlecovu přihrávku najel Bednář a od modré čáry prostřelil vše co mu stálo v cestě.

Ve třetí třetině se obrázek hry příliš neměnil. Vyložených šancí bylo poskromnu a Slavia se převážně soustředila na hlídání vedení. Situace z konce druhého dějství se opakovala na druhé straně ve 45. minutě. Na trestné lavici se sešli často vylučovaný Červenka a za zdržování Kolařík. Stejně jako domácí této výhody využili i hosté a snížili stav na rozdíl jediné branky po trefě Zálešáka. Slavia potom zůstala stále zalezlá ve svém obranném pásmu, a to se jí vymstilo 6 minut před koncem, když Oceláři využili další přesilovku Martynkem, jenž zůstal nepokrytý před Hronkem a usměrnit přihrávku od Peterka nebylo složitým úkolem.

Slavii se pak chvíli nedařila kombinace, a tak vzal na sebe odpovědnost opět Sobotka a vyškolil zkušeného Biegla střelou mezi betony. Trenér Růžička mohl mít po dnešku radost, že se mu podařilo přesvědčit Sobotku, aby neodcházel do NHL. Méně však musel být spokojený s předvedenou hrou. Nejmenší návštěvě Sazka arény se naskytla velmi průměrná extraligová podívaná. Věřme, že vydřené vítězství bude mít na tým pozitivní dopad a lepší výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Autor Jan Rožumberský, Michal Prager
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více