Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. září 2006

Doufám, že nás vítězství nastartuje

P r a h a – Ve 25. minutě zaskočil Lukáš Hronek za zraněného Petra Fraňka a spolehlivě odchytal většinu úterního zápasu s Třincem. V zápase se zaskvěl několika parádními zákroky. Inkasoval pouze dvakrát, vždy při oslabení. Poprvé ve 45. minutě, při dvojnásobném vyloučení Slavie za faul Červenky a nešťastně Kolaříkem vyhozený puk, podruhé o deset minut později při vyloučení Jaroslava Bednáře. „Myslím si, že přesilovky budou výsledky zápasů hodně ovlivňovat,“ říká Lukáš Hronek v rozhovoru pro oficiální webové stránky HC Slavia Praha.

Běžela první minuta zápasu, když z akce prvního slávistického útoku padl úvodní gól zápasu. Byl to tak trochu šťastný gól, co víc si asi přát… Pomohl vám tento moment?
Přesně tak, určitě, vstup do zápasu jsme měli dobrý, dali jsme hned na začátku zápasu gól. Myslím si, že nám to hodně pomohlo, i když od poloviny první třetiny začal Třinec lépe bruslit a tak trochu nás přehrával. Řekl bych, že první třetina ale nebyla z našeho pohledu zrovna nejlepší.

Přesto jste ještě v první třetině předvedli několik povedených akcí, které už ale ke vstřelení gólu nevedly. Co chybělo? Klid v rozehrávce? Trpělivost?
Řekl bych, že se nám malinko nedaří v koncovce, že nejsme důrazní. Na tréninku se to nacvičuje, útočníci chodí před brankáře, ale v zápase je to pak jiné. A také chybí to štěstíčko. Zaplať pánbůh, že se k nám alespoň na konci zápasu přiklonilo.

To ale předbíháme, zůstaňme ještě u první třetiny. Běžela šestnáctá minuta, když někteří diváci na protest opustili svá místa. Všimli jste si toho?
Samozřejmě, že jsme si toho všimli, ale nevím, co to mělo znamenat…

Věděli jste o tom dopředu?
Já určitě ne a myslím si, že ani nikdo z kluků nečekal, že se lidi zvednou a odejdou.

Mluvíme spolu těsně po zápase, přesto, už víte, proč k tomu došlo?
Ne, vůbec.

Akci měl údajně zorganizovat Fanklub Slavie, který tím mimo jiné protestoval proti drahému vstupnému…
K tomu je těžké se vyjadřovat.

První třetinu jste přesto neodehráli zase tak špatně, jak by se mohlo z vašich předchozích odpovědí zdát. Možná, že diváci byli tak trochu ovlivněni prvním rychlým gólem a že si mohli říct: to bude dnes kanonáda. Ale nestalo se tak, navíc ke konci první třetiny byl v neustálé permanenci i Petr Franěk, který se po jednom ze zákroků těžce zvedal z ledu…
Už po první třetině mi říkal Petr Franěk, že ho trošku bolí koleno, že uvidí jak to půjde.

Takže jste po první přestávce už tušil, že se dostanete do hry?
Absolutně ne. To, že hráče nebo brankáře něco bolí, se občas stane, a i chytat se s tím dá, ale je rozhodně lepší, když už to nejde, se nechat vystřídat.

Jak se to vlastně v té 25. minutě seběhlo, odkud vzešel impuls k vystřídání brankářů?
Vláďa Růžička mi řekl, ať se rozcvičím, že Petr má něco s kolenem. Tak jsem se rozhýbal a šel jsem do brány. Určitě to pro brankáře není nic příjemného, ale kluci mi ze začátku pomohli, sáhnul jsem si na puk a pak už to bylo lepší.

Vlastně hned o necelé dvě minuty později jste vynikajícím zákrokem zabránil jistému gólu, takový zákrok asi každému gólmanovi pomůže?
Samozřejmě, to je pro gólmana to nejlepší. Obecně každý povedený zákrok brankáři pomůže, začne si více věřit a s přibývajícími zákroky se do toho zápasu takzvaně dostává a lepší se.

Ve druhé třetině jste soupeři odskočili na dva góly, to když skórovali Vladimír Sobotka a Jaroslav Bednář.
Výsledek tři jedna po dvou třetinách, to jsme měli udržet. Sice jsme dostali dva góly v oslabení, jeden ve třech, druhý ve čtyřech, tomu bychom se ale měli napříště vyvarovat. Bohužel ten trend je takový, že se vylučuje téměř za všechno, takže mužstva ty přesilovky hodně nacvičují. Už jen proto si myslím, že přesilovky budou výsledky zápasů hodně ovlivňovat.

Přestože přesilovek bylo hodně, gólů tentokrát zase tolik nepadlo a když už, tak spíše do sítě domácích. Zejména ten gól na tři dva byl hodně nešťastný…
Soupeřův hráč stál de facto u tyčky a střílel vlastně do prázdné brány, já jsem na něj reagoval v poslední chvíli, ten puk mě trefil do lapačky, od ní do masky a pak spadnul za brankovou čáru, takže trochu smolný gól.

Vyrovnávací gól na tři tři padl rovněž při přesilovce hostů. Tam se Rostislav Martynek prodral mezi Vladimírem Sobotkou a Dominikem Graňákem a se štěstím dorazil přihrávku Jana Peterka za vaše záda.
Oslabení znamenají vždycky určité riziko…

Nakonec přece jen Vláďa Sobotka vstřelil důležitý rozhodující čtvrtý gól. Ulevilo se vám?
Myslím si, že nám Vláďa hodně pomohl, dal dva góly a rozhodl o zisku tří bodů, které jsou pro nás nesmírně důležité.

Může tato výhra pomoci psychicky?
Určitě, start do soutěže se nám letos moc nepovedl, takže doufám, že toto vítězství nás nastartuje a začneme hrát jako vloni, a že se konečně začne týmu dařit, alespoň bychom si to přáli.

Úterní vítězství nad Třincem by vám mohlo pomoci zejména po tom nešťastném zápase v Českých Budějovicích, kde vám rozhodčí neuznal regulérní gól…
Doufám, snad se to štěstíčko teď už přikloní k nám.

V zápase s Třincem jste se kvůli zranění Petra Fraňka dostal znovu do hry, co bude dál?
Uvidíme jak dopadne Petrovo vyšetření. Když bude vážnější, tak se budu snažit pomoci mužstvu, jak jen to bude možné.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více