Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.9.2006

Sklenář neodvrátil druhou prohru v řadě

6. kolo, čtvrtek 21.9.2006, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
2:4
0:2, 1:1, 1:1
Karlovy Vary

Branky a nahrávky: 25. Sklenář (Malárik), 58. Sklenář – 6. Brnák (Tollinger), 19. Budínský (Rohan, Kuběna), 37. Tomiš (Baran, Zucker), 58. Baran (Zucker, Brnák). Vyloučení: 8:10. Využití: 1:4. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Sestavy

Slavia

Brož – Beránek, Mazanec, Drbohlav, Soldán, Hertl, Prostředník (C), Lang – Růžička, Stromko, Malárik, Kauschitz, Krejčí, Freisler, Stoklasa, Fára, Sklenář, Indra, Hafenrichter, Kachlík.

Karlovy Vary

Závorka – Brnák, Novák, Mašek, Schmidt, Boguský, Tollinger, Zmeškal - Šnajdr, Bauer, Zucker, Kuběna (C), Baran, Smolík, Sláma, Polák, Tomiš, Mareček, Rohan, Budínský, Topinka.

P r a h a - V 6. kole extraligy juniorů HC Slavia Praha – HC Karlovy Vary padaly branky pouze v nestandardním počtu hráčů na ledě. Karlovy Vary využily dvě početní výhody v první třetině a po zbytek utkání kontrolovaly své vedení. Naději na bodový zisk přinesl domácím tři minuty před koncem ve vlastním oslabení tří proti pěti útočník Jakub Sklenář, který snížil svým druhým gólem v zápase na 2:3. Západočeši však za 11 vteřin opět odskočili na rozdíl dvou branek a odvezli si z Edenu všechny body za vítězství 4:2.

Slavia vlétla na svého soupeře od úvodní minuty a celek Karlových Varů se bránil jen s pomocí nedovolených zákroků. V krátkém sledu po sobě faulovali hostující Schmidt a Bauer a Slavii se naskytla první možnost přesilové hry pěti proti třem. Domácí několikrát vyzkoušeli brankáře Závorku, stav však zůstal bezbrankový. Po dlouhém oslabení ve třech se hráči Karlových Varů osmělili a vynutili si tlak ve svém útočném pásmu, který vyústil ve vyloučení slávistického obránce Beránka. Jak využít přesilovou hru ukázali hosté už po čtrnácti vteřinách početní výhody. Tollinger našel na modré Tomáše Brnáka, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1. V 8. minutě si při hře 4 proti 4 najel do výhodné pozice domácí obránce Hertl, Závorka však zůstával bezchybný. Do dobrého střeleckého postavení se dostával i kapitán Prostředník, brankáři Varů však tentokrát pomohla obrana. Sérii několika nepřesností a zakázaných uvolnění přerušila až 12. minuta, kdy byl vyloučen karlovarský Tollinger. Růžička našel Drbohlava, kterého vychytal brankář Závorka. Slávistický tlak přerušil po necelé minutě hry v početní výhodě hákováním Lang. Slavia se tlačila dopředu, několik nebezpečných šancí však brankou neskončilo. V 17. minutě byl vyloučen domácí útočník Freisler a Karlovy Vary ukázaly, že se jim přesilové hry daří. Pohledný kolotoč přihrávek v blízkosti branky Brože zakončoval Vít Budínský - 0:2 a domácí šli do kabin s dvoubrankovým mankem.

Druhé dějství odstartovala povedená akce dvojice hostujících útočníků Kuběny a Rohana, po které však následoval tlak Slavie s několika nebezpečnými střelami. Stejně jako v první třetině si pomohli hosté nedovolenými zákroky a opět se museli bránit ve třech, tentokrát jednu minutu a sedmatřicet sekund. Oproti první třetině se však vedlo domácím lépe a Jakub Sklenář vstřelil po přihrávce Malárika kontaktní gól – 1:2. Ve 27. minutě předvedl několik dobrých zákroků brankář Slavie Brož, poté byl k vidění boj ve středním pásmu. Dvoubrankový náskok mohl Varům vrátit Bauer, který najížděl zleva sám na brankáře, ten ale jeho pokus kryl. Ve 30. minutě ujel obraně domácí útočník Krejčí, v tísni však nedokázal přesně zakončit. Sérii neproměněných samostatných úniků zakončil opět Bauer. A tak padla branka opět v přesilové hře. V poslední vteřině trestu Růžičky procedil puk za záda slávistického brankáře Brože Norbert Tomiš - 1:3. Domácím se již do konce třetiny nepodařilo snížit, Stoklasa pouze nastřelil deset vteřin před koncem horní tyčku.

Do poslední třetiny nastoupila Slavia s cílem upravit nepříjemné skóre, narážela však na dobře organizovanou obranu hostí. Slávisté se snažili, nevytvářeli si však brankové příležitosti. Nepřesnosti na hokejkách domácích často končily zakázaným uvolněním. Slavia se nemohla dostat přes modrou čáru do útočného pásma ani v přesilových hrách. Překonat karlovarského brankáře se jí podařilo paradoxně až v dvojnásobném oslabení. Jakub Sklenář vybojoval kotouč a samostatný únik úspěšně zakončil – 2:3. Slávisté se ale ze snížení stavu neradovali dlouho. Ještě v téže přesilové hře 5:3, jedenáct vteřin po brance Sklenáře, rozhodl po přihrávkách Zuckera a Brnáka Martin Baran – 2:4. Slavii nepomohla ani hra bez brankáře a podruhé za sebou zůstala bez bodu.

Autor Štěpán Trousil
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více