Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. září 2006

S možnou výměnou musí každý hráč počítat

Mluvil velmi tiše, jen těžko se mu hovořilo o současném stavu hokejové Slavie. Tomáš Žižka dobře ví, že herní projev vicemistra je bídný. “Snaha tam však z naší strany je. Každý musel vidět, že ten zápas jsme nevypustili,“ hodnotil nepodařené derby slávistický obránce. Náladu mu alespoň trochu vylepšil jeho malý syn, který na tatínka trpělivě čekal kousek od domácí kabiny a usmíval se od ucha k uchu.

V první třetině jste Spartu až do inkasované branky přehrávali, přesto jste vysoko prohráli. Co nakonec rozhodlo o tom, že zápas dopadl tak, jak dopadl?
Škoda, že jsme nevyužili šance, kterých jsme v první třetině měli docela dost. Je pro nás velmi těžké, se ze současné situace zvednout. Pomohl by nám nějaký gól, klidně i náhodný. Nějak to dotlačit za brankovou čáru. Jiné východisko asi nevidím.

Vypadalo by derby, podle Vás, jinak, kdyby se Slavii podařilo skórovat jako první?
Je to dost dobře možné. Potřebujeme dát co nejvíc branek, protože v obraně se nám nyní nedaří. Dostáváme mnoho gólů v oslabení, což nás psychicky sráží. Potřebujeme se od něčeho odrazit, snažíme se makat naplno, ale v momentálním stavu nás sráží každá obdržená branka. To je pak těžké.

Byl pro konečné skóre zápasu klíčový váš mdlý nástup do druhé třetiny, kdy jste v rychlém sledu inkasovali tři branky?
To byly individuální chyby. Rychle to bylo 0:2, pak z přesilovky 0:3, smolný čtvrtý gól... Nevím, co k tomu víc dodat. Potřebujeme odehrát jeden povedený zápas, který by nám vrátil zpátky ztracenou sebedůvěru. Když se daří, je to jednoduché. My teď bohužel poznáváme tu odvrácenou část mince. Musíme se semknout, zápasy vydřít. Já věřím, že se nám to podaří už v pátek ve Znojmě. Nemusí to vyjít třeba hned za tři body, důležitý je každý bod. Hlavně, aby se nám ten zápas povedl. Bodový odstup v tabulce navíc ještě není tak propastný.

Mužstvu příliš nepomáhá ani fakt, že úspěšnost přesilových her je slabší než v úvodu sezony...
Určitě. Už po nevydařeném zápase se Vsetínem jsme přesilovky trénovali, ale zatím to nepomohlo. Chce to jednoduše vystřelit na bránu a být připraven k dorážkám. Nevymýšlejme nic složitého. Vždyť se podívejte na Spartu, která nám dala většinu branek po dorážkách. Proč by to nemělo jít i nám? Samozřejmě to chce i trochu štěstí, které se teď od nás odvrací, aby se puk před brankou odrazil k naší hokejce. Opět se potvrdilo pravidlo, že pokud nevyužijete přesilovku 5 na 3, prohrajete. To nás postihlo i v zápase se Vsetínem.

Pobýval jste na ledě při většině oslabeních Slavie, která Sparta nemilosrdně trestala? Nebyl jste z toho už trochu zoufalý?
Máte pravdu. Nemám z toho dobrý pocit, na psychice mi to moc nepřidalo. Hru v oslabení musíme vylepšit, jde o souhru všech čtyř hráčů, kteří jsou zrovna na ledě. Jaká byla bezprostředně po zápase atmosféra v kabině? Bylo cítit napětí?
Atmosféra je špatná. Něco se asi stane...

Uvědomují si hráči, že kohokoli může potkat nějaký trejd?
Každý s tím samozřejmě musí počítat. To je hokejový život, každý si tím projde. Nejde donekonečna jen vyhrávat. Když to Slavii pomůže, bude to jen dobře.

Byla Slavia po dobu Vaší existence v tomto klubu někdy v srovnatelné krizi?
To rozhodně ne. Vždy jsme hráli plus mínus do čtvrtého místa. Něco podobného se mi za celou svou kariéru nikdy nepřihodilo.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více