Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
30. září 2006

Zlepší se Slavia v Litvínově?

P r a h a - Podaří se hokejistům pražské Slavie odpoutat od nelichotivé poslední příčky už v Litvínově? Odpověď na tuto otázku nám přinese nedělní zápas. Každopádně to budou mít červenobílí proti chemikům hodně těžké. Tým ze severu se semkl okolo hrajícího manažera Roberta Reichla a aktuálně mu patří pátá příčka extraligové tabulky. Slavia by měla nastoupit v podobné sestavě jako v pátek ve Znojmě. Chybět by měli Divíšek s Pojkarem, kteří jsou na odchodu z klubu. Slávisté čekají na zlepšení svých výkonů již několik zápasů. Další příležitost se jim naskytne na severu Čech. Na zimním stadionu Ivana Hlinky začíná zápas od 17:30, přiblížíme Vám jej z našeho on-line přenosu.

Náš soupeř
Klub založen: 1945 jako hockeyový odbor SK Stalinovy závody Horní Litvínov
Trenéři: Václav Sýkora, Petr Fiala
Největší úspěchy: 2.místo 1978, 1984, 1991, 1996
Posledních pět let: 7.> 13.> 11.> 10.> 8. > 12.
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Robert Reichel, Jiří Šlégr, Jan Benda

HC Chemopetrol Litvínov

Litvínovu se vstup do extraligové sezóny docela vydařil. Tým se semkl okolo Roberta Reichla – manažera a kapitána v jedné osobě. Severočeský celek se navíc před sezónou vhodně doplnil zkušenými hráči. Po několika letech strávených v zámoří se k mužstvu připojil olympijský vítěz z Nagana – Jiří Šlégr. Zkušený bek se ale stále zotavuje ze zranění a v neděli pravděpodobně nenastoupí. Další posilou do obranných řad byl Angel Nikolov. Loni na severu Čech nepanovala velká spokojenost s výkony brankářů. Litvínov proto angažoval ostříleného Martina Altrichtera, který má zkušenosti i s působením ve Slavii. Altrichter si ale po čtyřech zápasech zranil koleno a je dlouhodobě mimo hru. V brance však skvěle zaskočil za zraněného kolegu Jaroslav Hübl. A s jeho výkony jsou trenéři spokojeni. Do útoku přišli Martin Jenáček ze Vsetína a slávista Milan Kopecký. V posledním zápase si Severočeši s chutí zastříleli na ledě Vsetína. Litvínovu k vítězství 6:3 pomohly hlavně dvě využíté přesilové hry v první třetině. Dva góly vstřelil exslávista Kopecký, který se pozvolna dostává do skvělé formy. Před pátečním vítězstvím ale Litvínov dvakrát padl při přestřelkách s Třincem (3:4) a v Budějovicích (3:5). Slávisté si budou muset dát pozor mimo Roberta Riechla také na trio produktivních litvínovských útočníků: Bendu, Brandu a Ivo Proroka. Všichni tři mají zkušenosti s působením ve Slavii. Nejčerstvější Ivo Prorok, který pomohl týmu Vladimíra Růžičky v posledním playoff k cestě do finále.

Aktuálně před zápasem

V pátek cestovala Slavia do Znojma. Dvě třetiny držela s Orli krok, když se jí po každé inkasované brance podařilo vyrovnat. Na 1:1 srovnával Bednář a o konečném výsledku 2:2 po dvou odehraných třetinách rozhodl využitou přesilovkou Josef Beránek. Pak ale byla k vidění jedna z největších bolestí Slavie v poslední době – třetí třetina. V té Pražané dovolili domácím zvýšit na 4:2. Navíc při hře bez brankáře přidal v 59. minutě poslední hřebík do slávistické rakve znojemský Plášek. K zápasu se vyjádřil i slávistický trenér Vladimír Růžička: “Dvě třetiny jsme hráli celkem slušně. Podařilo se nám dvakrát srovnat krok. V této fázi jsme měli i šance. Zase přišla ale naše slabá poslední třetina. Přestali jsme hrát, během tří minut jsme dostali dva góly. To už se potom hraje velmi špatně" . Dalším problém v utkání s Orli byly slávistické přesilovky, V našem případě se nejedná o krátkodobé výpadky. Vždy se nám stane, že nějaký hráč ve snaze pohlídat si kotouč udělá chybu. Soupeř toho většinou využije. Problém není v bojovnosti, ale v klidu. Chybí nám přihrát si přesně z hokejky na hokejku, vysvětluje slávistický boss.

V týdnu po prohraném derby se Spartou došlo i na změny v kádru. Vladimír Růžička se rozhodl rozloučit s Davidem Pojkarem a Tomášem Divíškem. Oběma hokejistům nyní hledá nové angažmá. Na jich Moravy už cestovali slávistickým autobusem dvě posily z Liberce. Na přestup přišel zacelit díry v obraně Martin Hlavačka a na hostování útočník Leoš Čermák. Pro kterého je to už druhý návrat do slávistické kabiny v jeho dosavadní extraligové kariéře. K jejich výkonu dodal Vladimír Růžička toto: Oba bojovali, chtěli se ukázat. Každý je samozřejmě hokejově jiný. Musí ale mít čas na to, aby do týmu zapadli. Přišli teprve včera a nyní se seznamují s kádrem.

Podle slávistického kouče pomůže k lepšímu výsledku v nedělním utkání Slavii zvýšená bojovnost, Každý hráč musí začít u sebe. Zbývá nám jedině bojovnost. Musíme se pokusit co nejdříve situaci zlomit. Na vyhecovaný páteční souboj s Pardubicemi slibuje slávistickým fanouškům další změny v kádru, Potom se hraje až v pátek, do té doby určitě ještě něco připravíme. Nemůžeme situaci nechat takovou, jaká je. To by bylo špatné. Rozsáhlý předzápasový rozhovor s trenérem Kalousem o nadcházejícím utkání a nejen o něm naleznete zde.



Historická bilance v extralize
LITVÍNOV - SLAVIA
Celkem:
48   17 - 6 - 25   137:150
Doma:
24   11 - 2 - 10
Venku:
24    5 - 4 - 15 
Postavení v tabulce
14.  Slavia     9    2 0 2 5 23:38   8
 5.  Litvínov   9    4 1 1 3 29:25   15
Co mají oba týmy společného
Z kádru Litvínova prošli ve své kariéře Slavií Jan Benda, Daniel Branda, Milan Kopecký, Martin Altrichter Na hostování do konce minulé sezóny byl ve Slavii Ivo Prorok. Ze současných slávistů oblékali v minulosti žlutočerný dres Petr Franěk, Lukáš Hronek, Josef Beránek, David Hruška a Tomáš Vlasák Trenéři Slavie Vladimír Růžička a Ondřej Weissmann jsou litvínovskými odchovanci.
Poslední zápasy
Vsetín - Litvínov 3:6
Litvínov - Třinec 3:4
Č.Budějovice - Litvínov 1:0
Znojmo - Slavia 5:2
Slavia – Sparta 2:6
Slavia - Vsetín 0:2
Sestavy v minulém kole
J. Hübl - Hranáč, Skuhrovec, L. Poživil, Nikolov, Gýna, Bombic, Morava - Prorok, Reichel, Kubinčák - Benda, Branda, Trávníček - Jenáček, Kopecký, Bednařík - Jánský, Černý, Sklenička - Lukeš. Franěk - Kadlec, Špila, Kolařík, Hlavačka, Graňák, Žižka, Vomela, Drtina - Bednář, Beránek, Sup - D. Hruška, Vlasák, Dlouhý - Sobotka, Čermák, Vondrka - Kubeš, Červenka, Doležal.
Nejproduktivnější hráči
1. Robert Reichel 9 – 4+5 - 9
2. Jan Benda 8 – 5+2 - 7
3. Daniel Branda 8 – 4+3 - 7
1. Josef Beránek 9 – 4+5 - 9
2. Jaroslav Bednář 9 – 4+2 - 6
3. Tomáš Divíšek 8 – 2+4 - 6
Brankáři
Martin Altrichter 4 - 2.62 - 92.54
Jaroslav Hübl 6 - 2.85 - 92.02
Petr Franěk 7 - 4.05 - 87.70
Lukáš Hronek 5 - 4.06 - 84.78
Autor Jan Rožumberský
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více