Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.10.2006

Junioři vyhráli v derby

16. kolo, sobota 21.10.2006, Slavia - Sparta
Slavia
6:4
1:3, 2:1, 3:0
Sparta

Branky a nahrávky: 2. Růžička (Sklenář, Stromko), 25. Sklenář (Drbohlav, Růžička), 31. Jebavý (Růžička, Sklenář), 46. Sklenář (J. Hertl), 53. Soldán (Stoklasa), 54. Ondráček (Soldán) - 1. T. Hertl (Krätzer, Rybecký), 12. Regner (Mrňa, Ton), 17. Bezouška (Kanov), 22. Kanov (Cunik). Vyloučení: 10:10, navíc Spudil 5 + OK. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Furch - Jebavý, Drbohlav, Lang, Soldán, Mazanec, J. Hertl, Beránek - Růžička, Stromko(C), Malárik, Kauschitz, Krejčí, Ondráček, Stoklasa, Fára, Sklenář, Indra, Hafenrichter, Kachlík

Sparta

Michalec - Vošmik, Procházka, Cunik, Spudil, Trojan, Sem, Čížek, Kanov - T. Hertl, Rybecký, Mrňa, Krätzer, Kafka, Karpov, Bezouška, Morkes, Regner, Ton(C), Slaba, Pacovský

P r a h a - Juniorské derby pražských S se od první minuty vyvíjelo lépe pro tým z Holešovic. Už po třinácti vteřinách Sparta vedla a do šaten domácí odcházeli za stavu 1:3. Ve druhé třetině Slavie srovnala krok co se týče branek, ale stejně vstupovali do třetí třetiny s jednogólovým mankem. Třetí třetinu ovlivnilo vyloučení sparťanského Spudila na pět minut plus do konce utkání. Slávisté vstřelili během této dlouhé přesilovky dvě branky a zajistili si tak pohodlné vedení, které udrželi do konce zápasu.

Lepší vstup do zápasu si hosté nemohli ani přát. Hned po úvodním vhazování zavezl puk do třetiny Krätzer, pokusil se Furcha objet, jeho záměr mu slávistický brankář překazil, ovšem pro puk si dojel Tomáš Hertl a do prázdné brány skóroval. Časomíra se zastavila na čase 0:13. Slávisté se snažili rychle odpovědět. Nejprve Ondráček trefil konstrukci branky a posléze se už domácí mohli radovat z vyrovnání. Sklenář přihrával z levého kruhu a Růžička prostřelil Michalce. Následovalo několik přesilových her, ale bez výraznějších šancí. Do stoprocentní šance se dostal po Furchem sražené střele 6, ale odkrytou bránu minul. Hra se hodně kouskovala. Spartě se podařilo využít jednu s přesilovek a to velice pohledným způsobem. Karel Ton zatáhl puk do třetiny a zavezl za bránu, tam mu jej sice odebral slávistický hráč, ale ujal se ho Mrňa, pohotově přihrál před Furcha a Tomáš Regner ho zametl za záda domácího brankáře. Pokračovalo se vyrovnanou hrou s dominancemi obran na obou stranách. Bezouška zajel s pukem do třetiny na vrcholu kruhu zasekl, napřáhl a jeho přízemní střela propadla Furchovi do brány. Před závěrečnou sirénou si slávisté otevřeli v útočné třetině hostů při přesilovce střelnici a několikrát tvrdě vypálili směrem na Michalce.

Slavia začala druhou třetinu přesilovkou rozdělenou přestávkou. Pásmo domácí drželi a několikrát vystřelili, ale ve své útočné snaze zapomněli pohlídat hráče naskakujícího z trestné lavice. Jan Kanov naskočil na led, dostal přesnou přihrávku od Cunika a samostatný nájezd úspěšně zakončil bekhendovým blafákem. Slavii se podařilo snížit v početní výhodě. Drbohlav vyslal svůj projektil od modré, Michalec puk neudržel a Sklenář jej objel a uklidil do klece. Další část zápasu byla ovlivněna početními výhodami na obou stranách. V této herní činnosti byli lepší slávisté, dařila se jim i hra v oslabení. Prokázali to v jedné z dalších přesilovek. Růžička se protáhl mezi kruhy vystřelil, jeho pokus Michalec vyrazil, ale pouze k Jebavému, který parádním bekhendem poslal puk pod víko. I nadále se hodně vylučovalo a v plném počtu se hrálo jen zřídka. V tváři Kamila Malárika se objevila krev. Tržnou ránu na nose si přivodil po kontaktu s košíkem jiného hráče. Slavia měla před sirénou převahu.

Před začátkem třetí třetiny museli hokejisté čekat až uschne led a upraví se výrazné rýhy. Tempo nasazené v úvodu poslední části nebylo nijak závratné. Hokej se zrychlil až při vyloučení Sklenáře a početní výhodě Sparty. Domácí se ale dobře bránili a soupeři nedovolili usadit se v jejich útočném pásmu. Vyrovnání přišlo po kuriózní situaci. Hertl od modré vystřelil sice mimo, ale trefil brusli sparťanského beka od kterého se nešťastně odrazil puk za Michalce na brankovou čáru, kde jej doklepl Jakub Sklenář. Do šance se pouštěl po levé straně Ondráček, jeho bekhend trefil Michalce do masky. Jednomu ze sparťanů se při rozehrávce zlomila hůl a puk se dostal ke Stoklasovi, ten ho zavezl do pásma, předal Růžičkovi na druhou tyč a jeho svižná střela jen těsně minula pravý růžek Michalcovy branky. Slavisté měli více ze hry a Michalec byl určitě zaměstnanějším gólmanem. Langova dělovka od modré při přesilovce pouze vyprášila Michalcův beton. Další krev v obličeji se objevila opět u Slavisty. Hlavní arbitr udělil Studilovi trest na pět minut plus do konce utkání. Slavia v tu dobu hrála klasickou přesilovku a po této situaci se tedy výhoda ještě vylepšila. Domácí trenéři si vzali oddechový čas. Do přesilovky 5 na 3 nasadili slávisté čtyři útočníky, ale příliš kombinovali na úkor střelby. Klasickou přesilovku už domácí zužitkovali. Stoklasa vybídl Soldána ke střele a po jeho nápřahu zazvonil puk na tyč uvnitř sparťanské branky. Za nedlouho si slávisté své vedení ještě pojistili. Soldán to opět zkusil z dálky, Michalec střelu neudržel a Ondráček byl namístě aby puk uklidil do brány. I nadále trávili domácí většinu času v útočném pásmu, to díky dlouhému trestu, který se nerušil ani po vstřelené brance. K náporu se potom dostali sparťané při své přesilovce, ale nejnebezpečnější střelu si nechali až po jejím skončení. Karpov tvrdě vypálil a Furch zastavoval puk až na brankové čáře. Růžička byl necelé dvě minuty před koncem vyloučen za zdržování hry a hosté to zkusili bez brankáře. Kromě menší potyčky za brankou Furcha se nic zajímavého už nestalo a tak derby vyhrála Slavia.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (trenér, HC Sparta Praha)

”Výborný zápas až do chvíle, kdy nás poslal sudí do tří. Myslím, že to nebyl zákrok na pět plus do konce. Myslím, že to ani nebyl faul, ale bohužel to rozhodčí zapískal. Pod tlakem co tu byl, z metru, který měl první dvě třetiny, ubral a ovlivnilo to zápas, který byl jinak vynikající.”

Martin Pešout (trenér, HC Slavia Praha)

”Já si myslím, že to bylo vynikající utkání. My jsme v první třetině udělali tři chyby a soupeř je potrestal. Potom jsme měli smůlu, že jsme nepohlídali hráče z trestné a bylo to 1:4. Teprve potom se ukázala síla mužstva a vrátili jsme se k hokeji, který nám přinesl úspěchy. Nejdůležitější bylo, že jsme šli před bránu a puky jsme tam dávali. Byť tedy za cenu tří zraněných hráčů, kteří byli šiti, tak jsme vítězství vybojovali.”
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více