Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. listopadu 2001

Tady to znám a mám to tu rád

Po dvou letech strávených v zámoří se do Slavie vrátil někdejší seniorský reprezentant Petr Míka. Ve své první zámořské sezóně si zahrál dokonce tři zápasy za New York Islanders, ve druhé sezóně se mu už tolik nedařilo a letos už nedostal pořádnou šanci.

"Tenhle rok jsem začal v kempu Islanders, ale přišel nový trenér a ten měl jiný pohled na složení mužstva. Po čtyřech dnech mě poslali na farmu do Bridgeportu." Tam se Míkovi v přípravě dařilo. V prvních přípravných utkáních dával góly a cítil se v dobré pohodě. "Postupně mně však v zápasech dávali méně a méně šancí, v prvním utkání sezóny jsem za Bridgeport odehrál jen asi pět střídání. Pak už jsem nehrál," řekl hráč, který se ze zámoří do Slavie vrátil již podruhé. V sezóně 1997/98 působil v celku juniorské Ontarijské hokejové ligy Ottawa 67`s, aby se po sezóně vrátil do Čech a během extraligové sezóny se dokonce probojoval i do národního týmu. Ve svém prvním utkání proti Rusku dokonce skóroval. "To považuju asi za svůj největší dosavadní zážitek spojený s hokejem."

Druhý návrat znamená pro Míku úlevu. "Je to pro mě velké uvolnění. Je mi 22 let a nechtěl jsem v těchto letech vysedávat na lavičce," uvádí. Míka už odehrál za Slavii první dva extraligové zápasy a je velmi příjemně překvapen úrovní české extraligy. "Za ty dva roky, co jsem tu nebyl, jsou hráči silnější a rychlejší. V Čechách jsou výborní a kvalitní hráči. Rok od roku tu úroveň roste," chválí naší nejvyšší soutěž.

Petr Míka se teď snaží maximálně koncentrovat na extraligu, přesto v něm trochu křivdy ze svého letošního působení zůstává. "Ta situace tam už se nedala kontrolovat. Určití hráči prostě museli hrát." Kromě slávistické dostal mladý hokejista i další nabídky. "Agent mi říkal o zájmu jednoho finského a jednoho švédského klubu, ale já chtěl domů. Tady to znám a mám to tu rád," uzavřel naše povídání.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více