Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. října 2006

Studecký: Se dvěma body jsme navýsost spokojeni

T ř i n e c / P r a h a - Adam Svoboda v Třinci zářil a Slavii vychytal další dva body. Šňůra vyhraných zápasů tak pokračuje. „Během zápasu chytil Adam dobrých pět vyložených šancí soupeře,“ chválil jej po utkání vedoucí mužstva Jiří Studecký. „Adam mužstvo bezesporu podržel, ty body jdou skutečně za ním.“ Hned první zápas podle Jiří Studeckého ukázal, že angažování Adama Svobody byla správná volba.

Z Třince odvážíte dva body, jak jste s výsledkem zápasu spokojeni?
Spokojenost s předvedenou hrou i výsledkem je obrovská. I když pochopitelně stoprocentní není, jsme rádi, že jsme urvali vítězství, vlastně už páté v řadě. Pro mužstvo je to jen a jen dobře, už jen po psychické stránce mu to určitě hodně pomohlo. Před námi je víkend a byli bychom rádi, kdybychom tuto vítěznou šňůru potvrdili i v pondělním zápase s Libercem. Mužstvo si určitě uvědomuje, že se mu daří. V kabině je v posledních čtyřech pěti dnech úplně jiná atmosféra, je vidět, že mužstvo úplně jinak dýchá.

David Hruška už v první třetině nastřelil tyč, takže šance, navzdory tlaku domácích, jste měli…
Měli, ale celkově ten zápas, a to i co do počtu střel, vyzněl nerozhodně. Tomu ostatně odpovídal jak výsledek, tak i počet vyloučených. Bylo to hodně vyrovnané utkání, ani jedno mužstvo nějak výrazně neodskočilo, pouze v prodloužení jsme byli malinko aktivnější. Jestli se nepletu, tak jsme v něm soupeře přestříleli 6 ku 2, což je na to, že se prodloužení hraje hodně na jistotu, poměrně velký rozdíl. Takže v prodloužení jsme měli docela navrch, ale jinak ten zápas byl v celku vyrovnaný.

Přesto takzvaně vyložených šancí měl hodně i Třinec, zmiňme například trestné střílení za faul Jaroslava Bednáře. V něm ale Polanský nedokázal proměnit bekhendovou kličku.
Tam nás podržel Adam Svoboda. Zápas se mu opravdu povedl a mužstvo během zápasu několikrát podržel.

A to jste hráli i ve třech, když byl Kadlec potrestán za zdržování hry. Přesto jste 43 vteřinové dvojnásobné oslabení zvládli…
Bylo to docela náročné, ale obstáli jsme. Ukazuje se, že hra ve třech je naší silnou zbraní. Nepamatuji si, že bychom ve třech dostali branku a to jsme ve třech už letos něco odehráli, například v Karlových Varech, kde jsme šli do tří dokonce dvakrát. Práce obranných trojic funguje opravdu na sto procent. Je vidět, že mužstvo na tom zapracovalo. Lze říct, že s patřičnou dávkou štěstí nám toto zatím nedělá problémy, klobouk dolů.

Ve 37. minutě jste se ujali vedení, to když z protiútoku vybojoval za brankou puk Čermák, přihrál jej Supovi a ten se trefil pod horní tyč…
Bylo to z bezprostřední blízkosti, z nějakých dvou metrů, Michal Sup to perfektně trefil.

Ze vstřelené branky jste se měli údajně radovat ještě jednou, ale marně. Puk před Sobotkovou dorážkou měl trefit brankáře domácích do masky.
Z toho jsme byli všichni tak trochu rozpačití, protože puk pouze líznul brankářovu masku a spadnul hned do sítě. Rozhodčí ale gól neuznal, patrně písknul ještě předtím, než puk spadl do branky. Řekl bych, že to nejsem s to pochopit, protože jednak rozhodčí to nemůže tak rychle postřehnout, a jednak jsme my sami letos dostali několik gólů, kdy Franěk ležel v brankovišti bez masky, nebo ho puk předtím trefil do masky, a ten gól nakonec platil. Takže proto jsme z toho byli trochu rozpačití, ale žádné velké emoce neplály… V duchu jsme si říkali, že by ten gól měl asi platit, ale bez nějakých velkých protestů jsme rozhodnutí rozhodčího respektovali. Prostě jsme k tomu přistoupili sportovně, i když, jak se později ukázalo, to byl klíčový moment zápasu. Bylo by to dva nula a myslím si, že by to mohlo další vývoj zápasu podstatně výrazně ovlivnit.

Říkáte, že žádné velké emoce neplály, přesto podle ohlasů tam k nějakým došlo...
Ano, ve druhé třetině, ale na opačné straně. Rozhodčí totiž vyloučil dva domácí hráče za nesportovní chování, takže diváci bouřili tak, že málem spadla hala. Ale kluci ten tlak ustáli. V ten moment dostat gól, to by mohlo být pro nás hodně špatné.

Třinec nakonec v poslední třetině vyrovnal na 1:1, po buly od modré vypálil Výtisk a puk skončil za Svobodovými zády.
Před naším brankářem bylo hodně hráčů, Adam za ten gól nemohl.

Nakonec o konečném výsledku rozhodovaly až samostatné nájezdy, jediným, kdo se přesně trefil, byl Tomáš Vlasák.
Udělal to se svou vyhlášenou rutinou a přehledem a Vojtkovi v brance domácích v podstatě nedal šanci.

Jako tým se vracíte v pořádku, nebo někdo utrpěl nějaký šrám?
Pouze Dominik Graňák má trošičku zhmožděné rameno, ale to je čistě taková zápasová záležitost.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více