Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.11.2006

Rozhodl Vlasákův hattrick

21. kolo, pátek 3.11.2006, Vsetín - Slavia
Vsetín
1:4
0:2, 1:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 40. Škoda (Hrabal) - 10. Hruška (Bednář), 16. Vlasák (Bednář), 27. Vlasák (Hlavačka), 59. Vlasák (Žižka). Rozhodčí: Jebavý - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3160. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Sestavy

Vsetín

Štefl - Kučný, Hrabal, Balčík, Galvinš, Bolf, Štach, Ostrčil, Horák - Demel, Stantien, Škoda - Rob, Berzinš, Dubec - Sabol, Duba, Grill - Sakrajda, Kucharčík, Květoň

Slavia

Svoboda - Žižka, Kadlec, Graňák, Hlavačka, Drtina, Jass, Kolařík - Sup, Červenka, Sobotka, Čermák, Dlouhý, Beránek, Bednář, Vondrka, Vlasák, Hruška D., Rataj, Doležal

Slavii se podařil proti Vsetínu reparát a oplatila ji porážku z domácího prostředí. Hattrickem se blýskl probuzený střelec Tomáš Vlasák, který dovršil střelou do prázdné brány. Vsetín se prezentoval matným výkonem a vítězství hostí je naprosto zasloužené a do kolen je neposlal ani gól do šatny na konci druhé třetiny.

Před reprezentační pauzou se Na Lapači sešli hokejisté Vsetína a Slavie, kteří se přímo utkali o nelichotivou poslední příčku tabulky. Do první větší šance utkání se dostal Květoň, který dostal přes celé hřiště přihrávku na modrou. Objel si bránu, ale než stačil něco vymyslet, byl faulován. Z první přesilovky zápasu však Valaši ukrojili pouze polovinu, když byl vyloučen domácí Demel a minutu se tak hrálo ve čtyřech na obou stranách. Domácí gólman byl Pražany ostřelován ze všech stran, ale až do poloviny první části zůstal bezchybný. Hruška však v 10. minutě utkání vystřelil z bezprostřední blízkosti na bránu a našel skulinku mezi jeho betony.

Vsetínské však gól nepoložil, naopak se snažili o vyrovnání. Do velké šance se dostal Grill, který se šikovně prosmýkl mezi dvěma slavistickými obránci, ale nedokázal zpracovat puk. Druhý gól lahodil oku každého hokejového fanouška. K brejku dva na jednoho se dostali dva Slávisti. Před bránou si šikovně přihráli Vlasák s Bednářem a Vlasák bezchybně zvýšil skóre na 2:0. Domácí mohli ještě před koncem první části snížit gólový náskok Slávie, když si hosté zkomplikovali situaci a ve dvou usedli na trestnou lavici. Ani Hrabalova tyčka, ani závar před Svobodou však nepomohl, k vyrovnání chyběl jen krůček.

Po výměně stran vstoupili domácí na led ve výhodě jednoho muže v poli. Tvrdou střelu od modré vypálil Sakrajda, ale akce vyústila akorát k brejku Slávistů dva na jednoho, tentokrát však Štefl chytil. Domácí se v úvodu třetiny snažili, ale do nebezpečných šancí se dostávali především hosté a v čase 6:45 přihrál Hlavačka Vlasákovi ke kruhům a ten podruhé v utkání poslal kotouč za Šteflova záda.

Ve 29. minutě byl vyloučen Škoda a hosté z Prahy domácím pořádně zatápěli. Tempo hry udávali ve druhé třetiny jednoznačně Pražané a žlutozelení se dostali ke střele na bránu až ve 31. minutě. Do jedinečné akce se dostal Demel s Grillem, ale před bránou akci překombinovali. Ke konci prostřední části si domácí hráči zahráli přesilovku a půl minuty před jejím koncem šel pykat i Čermák. Herní projev Valachů tato dvojnásobná přesilovka jemně povznesla a těsně před druhou sirénou Vsetín vstřelil svůj první gól. Od modré přihrával spoluhráčům Hrabal a z ostrého úhlu snižoval Škoda.

V úvodu poslední části si zahráli přesilovku hosté a od modré nebezpečně hrozili Kadlec s Hlavačkou. V momentě, kdy si i Valaši mohli zahrát v početní výhodě se o tuto výhodu sami připravili, když šel na trestnou lavici sedět Rob.Ve hře čtyři na čtyři se do gólové šance dostal Kučný. Gólman Svoboda vyrazil jeho střelu od modré a jen se štěstím mu puk nezapadl za záda. Na druhé straně musel domácí gólman zachraňoval nebezpečně vyhlížející akci svěřenců trenéra Růžičky. V 52. minutě hry byl zápas přerušen. Fanoušci neunesli sporné verdikty rozhodčího Jebavého a ledová plocha musela být očištěna rolbou.

Po přerušení hosté kontrolovali výsledek a Valachy příliš nepouštěli do svého obraného pásma. Domácí si při přesilové hře vybrali oddechový čas a více než dvě minuty před koncem utkání odvolali Štefla. Ani to však kýžený gól nepřineslo, ba právě naopak – puk dovezl do prázdné brány Vlasák.

Slavisté tak dali domácím lekci z produktivity a nejméně po dobu extraligové pauzy se Vsetínští musejí smířit s poslední příčkou tabulky.

Autor Michal Prager, Kristýna Guricová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více