Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.12.2006

Beránek sestřelil Třinec!

32. kolo, pátek 8.12.2006, Slavia - Třinec
Slavia
8:1
0:0, 4:0, 4:1
Třinec

Branky a nahrávky: 23.Kadlec (Beránek), 24.Vlasák (Graňák), 27.Čermák (Sup), 32.Hruška (Bednář), 45. Beránek Bednář, 50.Graňák (Čermák), 51.Beránek (Hruška), 57.Beránek (Kolařík) - 56.Tesařík (Martynek). Rozhodčí: Kubeš - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7, navíc Vojtek a Peterek (oba Třinec) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 3684. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 8:1.

Sestavy

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Jass, Hlavačka, Kolařík, Graňák, Žižka - Bednář, Beránek, D. Hruška - Čermák, Rataj, Sup - L. Havel, Vlasák, Dlouhý - Červenka, Sobotka, Doležal.

Třinec

Vojtek (32. L. Daneček) - Tesařík, Výtisk, Kroupa, Frolo, D. Seman, Pácal, Kundrátek, od 41. navíc Bartoň - Steber, Štefanka, Skořepa - Vůjtek, Peterek, Korhoň - Martynek, Polanský, Tomas - J. Daneček ml., Kolusz, Hašek

Po první vyrovnané třetině se rozjel slávistický brankostroj a postupně Ocelářům nasázel osm branek. Hvězdou zápasu je dnes jednoznačně JOSEF BERÁNEK, který pohotově doklepl hned tři dorážky, jednou přihrál a připsal si tak na své konto hattrick a čtyři kanadské body. Za hosty v posledních minutách zápasu skóroval Radim Tesařík. Slavia se vyhoupla na 9.místo, za ní je ale Znojmo, jenž má zítřejší dohrávku s Libercem k dobru.

Úvodní vhazování zápasu sice vyhrál slávista Josef Beránek, ale bohužel pro třinecké se přísloví „první vyhrání z kapsy vyhání“ nenaplnilo. Hosté z Třince, podporovaní zhruba dvacítkou nejvěrnějších fanoušků, se pustili do favorita utkání – Slavie – nebojácně, ale ze svých prvních útoků nic nevytěžili. I Slavia útočila – a jak čas plynou dál, tak čím dál tím víc nebezpečněji! V 5. minutě ujel třineckým bekům Jaroslav Bednář, ale Vojtek bravurně chytil. Stejně tak si třinecký brankář počínal při slávistické dvojnásobně přesilovce (6. – 7. minuta), když fantastickými zákroky zneškodnil střely, které měly gólové parametry, Vlasáka a znovu Bednáře. Od té doby se hra zklidnila, oba týmy si poctivě hlídali svojí modrou čáru a od toho se hra odvíjela. Snad až v poslední minutě první třetiny mohlo udeřit; Svobodovu branku jen těsně minul Zdeněk Skořepa.

Divácké nářky po gólech začali hráči odčiňovat hned od úvodních vteřin druhé třetiny. Konkrétně Slavia, kterou posadil do sedla vyloučením za faul vysokou holí Lubomír Korhoň. Slavia nabídnutou přesilovku po chvilce obléhání ve 23. minutě využila, když ideální přihrávka Josefa Beránka našla hůl Petra Kadlece, který neměl problém puk zasunout do odkryté poloviny branky – 1:0! Hned o minutu později, tedy ve 24. minutě, se mohli domácí radovat znovu; Tomáš Vlasák úspěšně tečoval puk vystřelený Dominikem Graňákem – 2:0! Slavia v útočení nepřestala a znovu se gólového apetitu dočkala ve 27. minutě; Leoš Čermák si v útočném pásmu vyměnil několikrát puk s Michalem Supem, až černou touš prostrčil z bezprostřední blízkosti mezi betony brankáře Vojtka za brankovou čáru – 3:0! No a když se na začátku 32. minuty trefil přesně po přihrávce Bednáře David Hruška4:0! , došlo na Vojtkovu trpělivost. Třinec vystřídal brankáře, místo Vojtka najel do brankoviště Lukáš Daneček. Třinci střídání brankářů na čas pomohlo – hosté vyrovnali hru a do konce druhé třetiny již neinkasovali.

Od úvodu třetí třetiny byli u puku častěji třinečtí, ale gólově se prosadit nedokázali – v cestě jim stála zeď jménem Adam Svoboda. Ale hlavně jim přistřihly křidélka další slávistické góly. Ve 45. minutě našel dorazil Beránek střelu Josefa Bednáře – 5:0! Poté dostali slávisté podruhé v zápase možnost skórovat při dvojnásobném vyloučení hostů, ale stejně jako v první třetině se gólově neprosadili. Pošesté gólově uspěli „až“ v 50. minutě, kdy se po krásné kombinaci celého útoku prosadil přesnou střelou z mezikruží Dominik Graňák6:0! Chvíli na to, v 51. minutě, se po skvělé Hruškově přihrávce trefil podruhé kapitán Josef Beránek7:0! Hosté byli sice na ručník, ale dokázali se alespoň symbolicky vzchopit – v 56. minutě se gólově ujala bomba Radima Tesaříka od modré, která zaplula přímo do vinglu – 7:1! Jenže za pár vteřin (57. minuta) tečoval Kolaříkovu střelu opět Beránek8:1! Slávistický kapitán tak završil hattrick a dovedl Slavii k zaslouženým třem bodům.

Autor Petra Doubková
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více