Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. prosince 2006

Ve Slavii jsem byl spokojený!

Sám moc dobře věděl, že je to s téměř stoprocentní pravděpodobností jeho poslední zápas v dresu Slavie. Leoši Čermákovi totiž 10.prosince končí hostování z Liberce a severočeský klub o žádném jeho prodloužení nechtěl ani slyšet. Čermák se tak alespoň chtěl se slávistickými příznivci rozloučit výhrou. „ A to se podařilo. Navíc jsem vstřelil i jeden gól, což také moc potěší,“ rekapituloval zápas s Třincem od příštího týdne již liberecký útočník.

Leoši, Třinec jste deklasovali 8:1, panuje tedy asi velká spokojenost, že?
Určitě. V minulých kolech jsme totiž dvakrát prohráli, chtěli jsme proto proti Třinci za každou cenu vyhrát, což se nám podařilo. Podali jsme dobrý výkon, padlo hodně gólů, takže opravdu spokojenost. Jen nás mrzí, že jsme gólmanovi nepomohli k vychytané nule.

Byl to Váš poslední zápas za Slavii?
Ano, byl. 10.prosince mi končí hostování, vracím se tedy do Liberce. Není to pro mě jednoduché. Ve Slavii se mi celkem dařilo. Uvidíme, jak to bude vypadat v Liberci.

Jak se Vám bude odcházet? S kluky jste v kabině zažil spoustu legrace...
Jak říkám, odchody jsou vždy složité. Navíc jsme se celkem jako mužstvo zvedli, i já dostával prostor na ledě, naše lajna také občas dávala góly. Ve Slavii jsem byl spokojený a doufám, že na to naváži v Liberci.

Kdyby záleželo jen na Vás samotném, zůstal byste ve Slavii třeba do konce sezony?
Těžko tohle komentovat. Nechci se k tomu moc vyjadřovat.

Máte po zápase s Třincem, extraliga bude pokračovat dalším kolem až po reprezentační přestávce. Shodou náhod v něm Slavia hostí právě Liberec. Vzpomněl jste si na to, že v pátek jste v Sazka Areně hrál ještě jako domácí hráč, zatímco 19.prosince přijedete již jako soupeř? Jak se budete cítit?
Určitě budu mít smíšené pocity. Prožil jsem tady příjemné tři měsíce, odcházím tedy v dobrém. Bude to pro mě dost nepříjemný zápas.

Už jste říkal, že hostování Vám vyprší 10.prosince. Jaký je tedy Váš plán pro nadcházející dny?
Kluci teď budou mít dva dny volno, takže se s nimi přijdu rozloučit počátkem příštího týdne. Pak nastoupím do Liberce.


Mluvil jste již s Vláďou Růžičkou o svém působení v hlavním městě?
Vláďa mi řekl, že Slavia moc stála o to, abych tu mohl zůstat. Liberec mě však chtěl za každou cenu stáhnout zpátky. Poděkoval mi za odvedenou práci a popřál mi hodně štěstí.

Neříkal jste si někdy, že čím lepší výkony budete v dresu Slavie podávat, tím menší je šance na setrvání v pražském klubu? Že tím spíše by si Vás chtěl Liberec nechat?
Kdyby se mi však nedařilo, nestála by o mne ani Slavia. Tohle je strašně složité. Člověk se vždy musí snažit hrát naplno, ať už je kdekoliv. Hraje totiž o své jméno, nejde o to, jestli někde chce hrát , nebo ne. Kdybych se nesnažil, poškodilo by to akorát mě samotného.

Pomohlo Vám angažmá ve Slavii k nabrání herní pohody?
V Liberci jsem odehrál tři zápasy, pak jsem marodil. Myslím si však, že ty tři zápasy však nebyly z mé strany nejhorší. Od začátku jsem se tedy cítil vcelku dobře. Pak přišla výměna do Slavie. Neznám důvod, proč se to seběhlo, ale prostě jsem to vzal jako fakt a pokračoval tady. Myslím, že můžu být spokojený!

Liberec se s Českými Budějovicemi přetahuje o první místo, takže to zase nejspíš bude něco úplně jiného než ve Slavii, že?
V Liberci asi panuje pohoda, mužstvo šlape, všechny pětky jsou produktivní. Sám jsem zvědavý, jaká bude má pozice v týmu, s čím se tam budu vracet...

Foto: © Michael Mareš

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video