Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. prosince 2006

Byla to pro mě pikantní záležitost

Hodně nabitý program měl v minulých dnech Leoš Čermák. 8.prosince sehrál svůj poslední zápas před návratem do Liberce v dresu Slavie, další dny trávil v Moskvě jako člen reprezentačního týmu, v úterý 19.prosince již hájil barvy Bílých Tygrů.. Shodou okolností právě na ledě pražské Slavie. „Byla to pro mě pikantní záležitost,“ přiznal po utkání Čermák, který si v zápase připsal jednu asistenci.

Leoši, jak jste si užil vítězný návrat do Sazka Areny v dresu libereckého mužstva?
Pro mě to byla pikantní záležitost, ale těšil jsem se na ni. Vítězství mě potěšilo, protože sbírat body z venkovních hřišť je výborné. Jsem za to rád.

Neměl jste před zápasem obavy z velkého počtu zraněných hráčů v kádru Liberce?
Zraněné jsme sice měli, ale přijeli nám pomoct kluci z první ligy. I Slavia však byla oslabená. Strach jsme z toho určitě neměli, navíc nám skvěle zachytal gólman, který odehrál výborný zápas. Zejména jemu vděčíme za vítězství.

Trenér Paleček před utkáním zpochybnil kvůli zranění i Váš start. Jak jste na tom byl?
Z nároďáku jsem přijel trošičku omlácenej. Tahalo mě stehno, měl jsem i zablokovanou páteř, ale aspoň trochu do pořádku mě dal fyzioterapeut. Nakonec jsem se rozhodl hrát i proto, že nás bylo málo. Jsem rád, že jsem nastoupil.

Právě zranění spoluhráčů Vám nakonec možná ulehčila návrat do sestavy...
Určitě, ale já jsem to nějak neřešil. Je pravda, že trenér měl trochu ulehčenou práci, protože nám pár hráčů chybělo. Takhle to prostě vyplynulo a co bude dál, to se teprve uvidí.


Liberec Slavii porazil již potřetí v sezoně. Čím je to způsobené?
Opravdu nevím, protože ty zápasy byly pokaždé velmi vyrovnané. I v úterý měla Slavia spoustu šancí, nás ale výborně podržel brankář. Je to o momentálním štěstí, nic jiného bych v tom nehledal.

Hraje se mužstvu jinak, když ví, že za zády nemá Milana Hniličku?
Šindy je velice kvalitní gólman, působí klidně a mužstvo z něj cítí takovou jistotu. Milan samozřejmě chybí, ale Šindelář je také skvělý, takže v tom bych problém rozhodně neviděl.

V jednom útoku jste hrál spolu s Pabiškou a Procházkou. Bude se jednat již o stálou záležitost?
Vůbec nevím. V pondělí jsem netrénoval, teprve v úterý ráno jsem přijel na rozbruslení. Trenér to tedy poskládal dost narychlo. Počkejme, až se uzdraví všichni hráči, jak se to vyvine.

Vypsal jste na zápas se Slavií nějaké prémie?
Nějakou svačinku určitě přinesu, ale přemotivovaný jsem nebyl.

Popichoval jste se během hry nějak s bývalými spoluhráči?
Prohodili jsme pár slov, nějaká legrácka tam padla, ale o hecování nešlo. Po zápase s Třincem jsme byli s kluky posedět, navíc při soustředění národního týmu v Praze jsem za nimi zašel do kabiny, koupil jim nějakou svačinku a rozloučil se.


Slávistický kádr dobře znáte, jak citelný bude odchod Tomáše Vlasáka?
Myslím, že takový hráč bude chybět hodně! Byl to výborný technický hráč, silný na puku, výborný do přesilovek. V poslední době navíc dělal docela dost bodů.

Minulý týden jste absolvoval reprezentační turnaj v Moskvě, máte tedy možnost srovnávat. Jak moc velký je rozdíl mezi úrovní extraligy a mezinárodního hokeje?
Na mezinárodní úrovni je to všechno mnohem rychlejší. Finové, Švédové, Rusové – ti všichni jsou výborní bruslaři, navíc hodně siloví. Na všechno je pak mnohem méně času. I technická vyspělost je na trošku jiné úrovni. Ten rozdíl prostě cítit je.

Foto: © Michael Mareš

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více