Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.11.2001

Slavia si z Lapače veze bod

26. kolo, sobota 24.11.2001, Vsetín - Slavia
Vsetín
3:3p
0:1, 1:1, 2:1 - 0:0
Slavia

Branky: 12. Kadlec (Branda) 0:1, 23. Kotásek (Vlach, Vaic)1:1, 40. Ujčík (Antoš, Novák) 1:2, 49. Štrbák (Vlach, Kuboš) 2:2, 52. Branda (Kadlec) 2:3, 59. Demel (Štrbák, Vlach) 3:3 Rozhodčí: Homola, Turčan - Barvíř, Blümel, Vyloučení: 7:9, Využití: 2:1, Diváků: 1950

Sestavy

Vsetín

Pešat - Štrbák, Šafařík, Němec, Kuboš, Vašut, Polák - Kotásek, Vlach, Demel, Veselý, Hudler, Kucharczyk, Sochor, Vampola, Vaic, Streit

Slavia

Málek - P. Kadlec, Hejda, P. Martínek, F. Štefanka, J. Novák, Snopek - Branda, Hübl, Sup, Ujčík, Čermák, Tomica, Míka, Steiner, Antoš, Klobouček

V infarktovém duelu Slavia vybojovala bod na horkém Vsetínském ledě. Vzhledem k průběhu zápasu se jedná spíše o ztrátu dvou bodů, neboť hosté na Lapači třikrát vedli, ale Vsetín dokázal vždy jednogólové manko dotáhnout. Pozitivem zajisté je probuzení červenobílých kanonýrů Viktora Ujčíka a Daniela Brandy a skvělá forma gólmana Málka. Negativem je opět vysoký počet vyloučených. Vsetín v přesilovkách trestal, využil dvě, čímž Slavii obral o cenné body.

Hned od úvodního bully začalo utkání ve svižném tempu. Slavia se nehodlala dostat pod tlak domácích a tak sama zavelela k útoku. Ve druhé minutě se užuž chystal Ujčík vypálit svou tradiční jedovku poté, co si nabruslil mezi kruhy, a obránci domácích Streitovi nezbylo, než ho zastavit nedovoleným zákrokem. Přesilovka přinesla jak šanci Supa, tak bombu Vaice od modré, oba gólmani ovšem byli připraveni.
V polovině 4. minuty, 4 vteřiny před návratem Streita na led, přišlo další vyloučení na straně Vsetína. Slavia však prodlouženou přesilovku nevyužila a naopak v páté a šesté minutě putovali na trestnou Steiner a Míka. Vsetínu se tak naskytla možnost vstřelit v přesilovce pěti proti třem úvodní gól zápasu. A nebyla k němu daleko, bomba Štrbáka rozezněla levou Málkovu tyčku. Ten následně svoje spoluhráče podržel v navazující přesilovce pěti proti čtyřem.
V deváté minutě vyrobili Vsetínští v obraně hrubou chybu, kterou chtěl trestat Ujčík. Jeho kotouč směřující pod horní tyčku vytlačil Pešat ramenem. Slavia pokračovala v ofenzivní snaze a v minutě jedenácté byla velice blízko ke skórování. Nejdříve pálil Tomica od modré, domácí nedokázali puk dopravit do bezpečné vzdálenosti od své brány a po krásné kombinaci celého útoku po ose Čermák - Ujčík - Tomica se posledně jmenovaný ocitl osamocen s pukem u levé tyčky Pešatovy brány, ale puk se při bekhendové střele svezl z čepele a zamířil mimo vsetínskou branku. O minutu později zavezl puk za bránu domácích Branda, puk naservíroval Kadlecovi do volného prostoru před brankou a ten střelou z první nedal Pešatovi šanci – 0:1.
Vsetínští se snažili na gól hostí odpovědět co nejdříve a ještě v průběhu dvanácté minuty se brankář Málek řádně zapotil po střele Štrbáka a dorážce Demela. Na konci 14. minuty dostala Slavia další možnost přesilové hry, když za krosček na Antoše šel pykat Němec. Slavia svou možnost nevyužila a zahrozila Antošem a Míkou až v době, kdy byli domácí v plném počtu. Na snahu hostí odpověděl v 17. minutě Kucharczyk samostatnou akcí, kdy se proháčkoval obranou Slavie, ale pálil nad. V 18. minutě putoval na trestnou obránce Slavie Novák, ale Vsetín sehrál přesilovku hodně špatně a dokonce dovolil hostům vypracovat si gólovou šanci, kterou spálil Míka.

I druhá třetina přinesla slušné tempo. Potvrdit své střelecké probuzení se snažil Ujčík, avšak z prostoru mezi kruhy pálil zápěstím mimo branku. Po sedmdesáti vteřinách druhé třetiny musela být hra přerušena na dlouhé minuty, kvůli závadě na dvířkách vsetínské střídačky. Aby hráči nevychladli, kroužili po dobu opravy v houfu po ledě. Vynucená přestávka prospěla více domácím. Usadili se na dlouhé okamžiky v obranném pásmu hostí a nepříjemně kombinovali. Doutnající požár hasil Steiner faulem, za což putoval na dvě minuty na trestnou lavici. Tentokrát si je ale neodseděl celé, neboť Vsetínští nabídnutou šanci se štěstím využili. Vlach nepřesně přihrál z rohu kluziště před bránu, Kadlec puk tečoval na úplně osamoceného Kotáska a ten pod nohou Málka puk zasunul do branky – 1:1.
Hra se po gólu Vsetínských přitvrdila, z čehož rezultovala řada vyloučení na obou stranách. Ve 30. minutě, v době, kdy pykal na trestné Martínek poté, co Streit poznal tvrdost jeho loktu na vlastním obličeji, chybovali domácí u vlastní modré v rozehrávce, k volnému puku se snažil probít Míka, avšak svůj důraz přehnal a poslal na led obránce Němce. Ten si při pádu nešťastně poranil koleno. Míka putoval na trestnou lavici a domácím se nabídla desetivteřinová přesilovka pěti proti třem. Tu Valaši zužitkovat nedokázali, v násedné přesilovce pět na čtyři zahrozil Kotásek, avšak Málek opět prokázal svoje kvality. Řadou vyloučení hokej poněkud utrpěl a hra byla kolem poloviny druhé třetiny značně rozháraná. Ve 33. minutě měla Slavia blízko k tomu strhnout skóre na svou stranu po střele Kadlece. Doražený puk ale skončil na boční síti Pešatovy branky. O minutu později putoval na trestnou Štrbák a v přesilovce se děly věci. Nejdříve čaroval v obranném pásmu Slavie s pukem mladík Hudler, ale na Málka si nakonec nepřišel. Slavia se pak dostala k přesilovkovému zámku, puk doputoval ke Kadlecovi, který pálil co mu síly stačily, Pešat kotouč betony pouze ztlumil a ten se pomalu loudal do jeho klece. Hbitý Kuboš ovšem dokázal puk včas od brány do bezpečí. Slavia si následně vynutila drtivý tlak a z obranného pásma domácích si učinila doslova střelnici. Branka Vsetína jako by byla v tu chvíli zakletá – gólový efekt se nedostavil.
Vsetín se v následujících minutách oklepal a vystrčil drápky po akci Vlacha a pumelici Poláka od modré. Po následném vhazování červenobílí chybovali v rozehrávce a jejich v obranném pásmu začalo být okamžitě dusno. Nepříjemnou situaci nakonec Slavia řešila vyhozením puku přes všechny čáry. Obrana hostí v těch okamžicích nebyla vyloženě ve své kůži, po další minele pálil osamocený Vaic, ovšem branku netrefil. Slavia odpověděla brejkem, do kterého se dostal Ujčík, než ale stačil vystřelit, byl podražen Polákem. Nenásledovalo trestné střílení, Polák putoval na dvě minuty na trestnou. V přesilovce ukázal svoje individuální schopnosti Čermák. Skvěle se uvolnil kličkou, z místa obránce si sjel mezi kruhy. Zakončení jeho akce už tak efektní nebylo, neboť netrefil bránu. Ve 40. minutě šel Vašut dělat Polákovi společnost na trestnou lavici za podražení Steinera. Slavia nabídnutou šancí nepohrdla a po přihrávce Antoše skóroval do odkryté branky Ujčík - 1:2. Za tohoto stavu tedy skončila druhá třetina.

Do třetí části hry vstupovali domácí oslabeni o Vašuta. Slavia se nedokázala usadit v pásmu hostí a za zbytek přesilovky Pešata neohrozila. Aktivita byla ale na její straně a do 4. minuty třetí třetiny svého soupeře přehrávala. Ve zmiňované minutě domácí přidali a vypracovali si gólovou šanci po akci Hudlera, který ač hákován, probil se až k Málkovi a skvěle přihrál Sochorovi do tandemu. Brankář Slavie opět začaroval a skóre se neměnilo. V 56. minutě si na pěknou ostudu zadělal brankář domácích. Nepodařilo se mu mantinelu rozehrát puk tak, jak si představoval, puku se zmocnil Steiner, ale z velkého úhlu bekhendem opuštěnou branku domácích o centimetry minul. V následujících okamžicích přišly další vyloučení hráčů v červených dresech. Nejprve šel za katr Ujčík za vcelku zbytečný faul v útočném pásmu, za minutu a 36 sekund ho následoval Kadlec. Krátkou přesilovku pěti proti třem opět Vsetínští zužitkovat nedokázali. V následujích vteřinách se jim už podařilo uzamknout hosty v obranném pásmu. Ti nedokázali třikrát vyhodit puk za modrou čáru a následoval trest. Po kombinaci celé vsetínské pětky vyslal od modré nechytatelný projektil Štrbák2:2.
Ani jeden z týmů se s remízou nechtěl smířit a oba soupeři se vrhali do nebezpečných útoků. Jeden takový proměnil v gól slávistický kanonýr Branda, který chytrou křížnou střelou z kruhu pro vhazování nachytal Pešata na švestkách - 2:3. Slavia se snažila své vedení potvrdit a v 54. minutě jen centimetry chyběly pohotové střele Antoše k další změně skóre.
Tempo nabíralo na obrátkách a hra se přelévala od jedné branky k druhé. V době, kdy už se Pražané těšili na tři body, zavezl Vlach puk do útočného pásma. Kotouč poté doputoval k modré, odkud Štrbák vypálil těžkou ránu, kterou Málek vyrazil před sebe. Nikým nekrytý Demel se ho zmocnil a potřetí dotáhl jednogólové vedení Slavie – 3:3.
Ve zbývajících vteřinách už ani jeden tým nenašel sílu na to, aby strhl výhru na svou stranu, a tak zápas pokračoval pětiminutovým prodloužením.

Nastavení nabídlo divákům pouze jednu šanci. Šikovný Vaic si nabruslil s pukem na holi před bránu, puk posunul Sochorovi a ten nechal Málka dokázat oprávněnost jeho reprezentační nominace. Ve zbytku nastaveného času se už ani jednomu týmu nepodařilo vypracovat si gólovou příležitost a utkání tak skončilo dělbou bodů.
Ohlasy trenérů
Zdislav Tabara (Vsetín): Jsme vděční za bod, protože Slavia byla lepší. Tahali jsme celý zápas za kratší konec. Remízy jsme dosáhli větší bojovností a vůlí. Považuji ten bod za vydřený.

Vladimír Růžička (Slavia): Utkání se lámalo za stavu 3:2. Ze šancí , které jsme měli jsme gól nedali. Škoda té třetí branky Vsetína. Věřil jsem už ke konci, že ve Vsetíně vyhrajeme.
Autor Ladislav Kučera
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více