Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
3. ledna 2007

Mým snem je skončit v první čtyřce

Již pátou sezonu v řadě hájí Pavel Kolařík barvy hokejové Slavie Praha. V Růžičkově týmu hraje mimořádně důležitou roli – jen těžko byste na postu defenzivního obránce hledali někoho povolanějšího. To však rozhodně neznamená, že by čtyřiatřicetiletý bek neuměl zaútočit, což potvrdil minulý týden v Litvínově, kdy svým gólem rozhodl o mimořádně důležitém tříbodovém zisku.

Právě vítězný gól na ledě Chemiků byl pro Pavla Kolaříka první trefou v sezoně. Je jasné, že z něj měl pořádnou radost, zvláště když se na severu Čech hrálo de facto o šest bodů. „Každý gól dokáže potěšit, tenhle byl navíc vítězný, takže ta radost z něj byla ještě o trochu větší.“ Ironií osudu právě ráno před střetnutím s Reichelovou družinou slyšel Kolařík od svých spoluhráčů určité poznámky, že se v probíhající sezoně ještě nedokázal trefit do soupeřovy sítě. „No vidíte a hned večer mi to tam spadlo,“ říká s úsměvem na tváři.

Čas na nějaké oslavy však rozhodně nebyl, vždyť už v úterý Slavia přivítala na domácím ledě rivala z Pardubic. Vladimír Růžička své svěřence před zápasem upozorňoval zejména na dobrý start do utkání. Tak jako v dobách komunismu, slávisté plán splnili na více než sto procent – ve čtvrté minutě to už bylo 3:0! „Začátek zápasu jsme měli skvělý, dovolím si tvrdit, že náš nástup rozhodl celý zápas,“ soudí Kolařík. Neméně důležitým okamžikem však byla i rychlá odpověď Romana Červenky, který jen jednačtyřicet vteřin po Rolinkově snížení na 4:2, vrátil Pražanům tříbrankové vedení. „Kdybychom ten gól nedali, Pardubice by začali na ledě lítat a ještě bychom mohli mít problémy,“ vyzdvihuje Červenkovu trefu slávistický bek.

Řadě fanoušků možná za stavu 3:0 pro domácí tým naskočila v hlavě černá myšlenka při vzpomínce na první letošní vzájemný duel těchto soupeřů v Sazka Areně. Slavia tehdy v jednadvacáté minutě vedla rovněž 3:0, slibně rozjetý zápas však ještě stihla ztratit a Moelleru podlehla 4:5. „Že bych si vzpomněl přímo na tento zápas, to ne. Ale v této sezoně jsme takových zápasů promarnili spoustu. Proto jsme to měli v hlavě a věděli jsme, že musíme makat dál,“ potvrzuje Kolařík.

V 31.minutě si na své přišli i příznivci boxu. Po Ratajově střele na Jána Lašáka po odpískání se na ledě strhla pořádná mela, ve které dominovali Maris Jass s Petrem Čáslavou. Kolařík se domnívá, že celá šarvátka vznikla úplně zbytečně. „Igor ten hvizd neslyšel, ta střela navíc ani nešla na branku. Někdo z Pardubic tam na něj úplně zbytečně vyjel a pak už to jelo,“ vrací se ke zpestřujícímu okamžiku hry Kolařík, který si v úterním zápase připsal jeden kladný bod do hodnocení plus minus.

Slavia vyhrála poslední čtyři zápasy v řadě, nahoru jdou navíc i výkony týmu. I proto si Pavel Kolařík myslí, že krize z první poloviny sezony je už definitivně zažehnána. „Pevně v to věřím a doufám, že už budeme tabulkou jen stoupat. Už druhá čtvrtina soutěže však z naší soutěže byla velice dobrá,“ soudí hráč, který odehrál i třináct střetnutí v zámořské NHL za Boston Bruins. A statistiky mu opravdu dávají za pravdu. Slavia totiž z třinácti utkání plných deset vyhrála.

Sám Kolařík už po očku sleduje extraligovou tabulku a hledá optimální výchozí pozici před vyřazovacími boji. „Kdybychom skončili v první šestce, bylo by to výborné. Play-off se totiž hraje na krev, síly rychle ubývají, mohou přijít i zranění. Osobně bych se však ještě chtěl poprat o první čtyřku. Kdyby se to povedlo, byla by to nádhera,“ zasní se.

Radostné slávistické dny tak prozatím kazí snad jen zranění Tomáše Žižky, který má blíže nespecifikované trable s kolenem. „Sám nevím, o co se přesně jedná, ale bohužel to nejspíš bude na delší dobu,“ uzavírá naše povídání Pavel Kolařík.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více