Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. ledna 2007

Rozhodl úvod zápasu, který jsme nezvládli

Na začátku třiadvacáté minuty vykřesal pro Slavii jiskřičku naděje. Pohotovou dorážkou Graňákovy střely snížil Roman Červenka na 1:3 a díky další brance Radka Dlouhého to po čtyřiceti minutách vypadalo na pořádné drama. Realita však bohužel byla jiná. Hned úvodní vteřiny třetího dějství Slavii definitivně srazily do kolen. „Bohužel jsme nezvládli kladenské přesilovky. Hlavně že nás na ně trenéři před zápasem upozorňovali,“ klopil po utkání oči Červenka.

Romane, kde byste hledal největší příčiny páteční porážky na Kladně?
Zápas jsme špatně začali, brzy jsme inkasovali první gól – od toho se vše odvíjelo. Navíc jsme se nechávali zbytečně vylučovat, ačkoliv jsme moc dobře věděli, že Kladno zvládá přesilovky výborně. I trenéři nás na to před zápasem upozorňovali. Bohužel jsme to nezvládli.

I přesto jste v druhé třetině dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Co jste si v kabině říkali před začátkem závěrečné části hry?
Chtěli jsme hrát dobře odzadu a výsledek otočit nebo minimálně vyrovnat. Hned při prvním střídání jsme však dostali gól a pak zase následovalo jedno vyloučení za druhým...

Na začátku druhé třetiny jste vstřelil gól na 3:1, který vlil Slavii krev do žil. Jak se ona nepřehledná situace seběhla?
Dominik Graňák tam výborně objel dva protihráče a následně vystřelil. Já jsem clonil Orctovi ve výhledu a Dominikova rána se odrazila přímo ke mně. Dorazit ji do brány už nebyl žádný problém.

V posledních zápasech jste se střelecky chytil, jak moc to pomůže psychice?
Dlouho jsem čekal na svůj první gól. Po Vánocích mi to tam začíná padat, gól jsem dal i v minulém zápase. Teď se mi střelecky docela daří, musím to zaklepat. Doufám, že to vydrží. Byl bych však mnohem radši, kdybych žádný gól nedal, ale vyhráli bychom.

Utkání bylo hodně vyhecované. Neměli jste už občas problém s udržením nervů na uzdě?
Na Kladně to bývá vyhrocené téměř vždy. Musíme se však umět ovládnout. Ne abychom ještě v příštím zápase hráli oslabeni o některé distancované hráče. To by bylo zbytečné.

Rozhodčímu Rejtharovi se zápas příliš nepovedl. Často se nechával unášet fanoušky Kladna, kteří si téměř při každém sebemenším kontaktu žádali vyloučení některého ze slávistů. Svědčí o tom i poměr vyloučených hráčů – 5:15! Jaký na to máte názor vy?
K rozhodčímu bych se vyjadřovat nechtěl. Je však pravda, že kladenským příznivcům se neustále něco nelíbilo, což dávali najevo hlasitým pískotem a rozhodčího tak mohli zviklat. Na druhou stranu některá naše vyloučení byla zbytečná. Teď už s tím však nic neuděláme, nemá cenu se v tom hrabat. Musíme se soustředit na sobotní zápas s Vítkovicemi.

Dnes jste odehráli téměř polovinu zápasu v oslabení. Mohou vám díky tomu v zápase s Vítkovicemi rychleji ubývat síly?
Uvidíme. Musíme si pořádně odpočinout a jít do zápasu s čistou hlavou. Každopádně budeme chtít tři body.

Vítkovice rozstříleli Litvínov 9:5. Co tedy očekávat od nadcházejícího zápasu?
Nám se na ně docela daří, ale na to nemůžeme spoléhat. Chceme hrát ze zajištěné obrany a, jak už jsem říkal, vyhrát.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více