Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.1.2007

Mountfield vyhrál na nájezdy

44. kolo, úterý 23.1.2007, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
2:3sn
0:0, 0:0, 2:2 - 0:0, 0:1
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 45. Vašíček (Graňák), 46. Dlouhý (Vondrka) - 52. Mucha (Brabenec), 53. Brabenec (Hudec), 65. Brabenec. Rozhodčí: Homola - Blumel, Barvíř . Vyloučení: 7:3. Využití: 0:0. Diváci: 4 741. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

Hronek - Kadlec, Kolařík, Hlavačka, Graňák, Jass, Vašíček - Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, Rataj, Dlouhý - Malát, Havel, Doležal - Kubeš.

Č. Budějovice

Chábera - Gřegořek, Kutlák, Macháček, Bolf, Mucha, Toman, Vydarený - Brabenec, Hubl, Hudec - Květoň, Gulaš, Sailer - Krajči, Mertl, Kotrla - Šimánek, Stantien.

P r a h a - V očekávaném šlágru 44. kola přivítala Slavia českobudějovický Mountfield. 4 741 diváků čekalo první dvě třetiny na gól marně, k vidění byla spíše šachová partie. Pak se ale s góly roztrhl pytel, během dvou minut Slavia vedla o dva góly, aby během stejně dlouhé chvíle o sedm minut později byl stav srovnán. Zápas tak dospěl dosamostatných nájezdů, ve kterých opět skóroval Roman Červenka, ale i tak si hosté vezou ze Sazka Arény bod navíc. Vítězný nájezd vstřelil Kamil Brabenec, nejlepší hráč Mountfieldu v zápase.

Duel Českých Budějovic s pražskou Slavií sliboval zajímavou podívanou předních mužstev extraligové tabulky. Bohužel hned první minuty tohoto utkání naznačily, že ani jeden tým dnes nemá svůj den. První dvě třetiny byly naprosto vyrovnané a s minimem vyložených šancí. Hra byla plná nepřesností a změnu nepřinesly ani přesilovky. Výhoda jednoho hráče v poli nebyla vůbec znát, naopak aktivnější bylo většinou oslabené mužstvo. První vzrušení před Cháberou způsobil ve 4. minutě aktivní Červenka, když zakončoval rychlý protiútok domácích. Protlačit puk do sítě se mu ale nepodařilo. Hosté poprvé zahrozili v 9. minutě. Kapitán Sailer si po levém křídle najel do útočného pásma, jeho tvrdou střelu vyrazil Hronek pouze před sebe k nohám dojíždějícího Gulaše, tomu však na poslední chvíli zabránil ve skórování obránce Jass. Minutu před koncem první třetiny měl další příležitost změnit skóre dnes vynikající Šimánek. Nejprve se mu na modré čáře podařilo obehrát obránce Vašíčka, ale tváří v tvář Hronkovi neuspěl.

Slávisté dali o sobě znovu vědět ve 27.minutě. Na Cháberu se řítila osamocená dvojice Rataj – Dlouhý. Bohužel pro domácí příznivce Dlouhý přihrávku slovenského centra do sítě neusměrnil. Další přečíslení, tentokrát dva na jednoho, měli na svědomí Jihočeši. Hudcův pokus ale minul branku domácích. Ve třetí třetině hráli svěřenci Vladimíra Růžičky jako vyměnění. Byli daleko aktivnější a neustále zaměstnávali budějovickou obranu. Když už to vypadalo, že počáteční tlak domácí nevyužijí, otevřel skóre utkání nejpřekvapivější střelec večera – Jiří Vašíček. Jeho první gól v dresu Slavie byl velmi kuriózní. Využil volného místa a od modré čáry sjel s pukem podél levého mantinelu až do rohu, kde k překvapení všech nahodil puk ze záporného úhlu na nešťastníka Cháberu, kterému se puk odrazil od levé nohy do sítě – 1:0. Probuzení domácích ale pokračovalo. Za pouhých 34 vteřin zvýšil náskok Slavie po krásné individuální akci Radek Dlouhý. Při svém slalomu hostující obranou se od pravého mantinelu probojoval až za branku, odkud vyjel před branku, tělem si odmítl obránce a z otočky parádně zavěsil pod víko – 2:0. Dvě vstřelené branky domácí hráče pořádně nabudily a na Cháberu se valil jeden útok za druhým. Za zmínku stojí nádherná akce Graňáka, který pěkným obhozením jihočeského beka vyslal do nájezdu Supa, ten se však mezi tyče netrefil. V 52. minutě udeřilo zcela nečekaně na druhé straně. Po vyhraném buly přihrál bruslí Brabenec na modrou, tam stál Ján Mucha a jeho bomba skončila až za Hronkovými zády – 2:1. Slávistický brankář měl celou situaci ztíženou, protože mu ve výhledu clonili jeho dva spoluhráči Vyrovnání způsobil svou obrovskou chybou hrdina předchozích minut Jiří Vašíček. Zalekl se atakujícího protihráče a přihrál naslepo za svou vlastní branku. Tam však nikdo v červeném dresu nestál. Byl tam pouze hostující Hudec, který okamžitě poslal puk před branku na najíždějícího Brabence – 2:2. Pražané se ale rychle oklepali a do konce třetiny se snažili strhnout vedení na svou stranu. Největší šanci měla dvojice Tomica – Beránek. Jenže domácí kapitán si dlouze zpracovával Tomicovu přihrávku, kterou dostal na paty, a pak už mu nezbyl čas dotáhnou svůj bekhendový pokus do úspěšného konce. V prodloužení se hrál pěkný ofenzivní hokej. Mírnou převahu měli domácí, ale o výsledku musely rozhodnout až nájezdy.

Jako první jel exslávista Hübl – svoji kličkou do forhendu ale neuspěl. Za domácí se jako první rozjel na Cháberu Bednář, předvedl parádní bekhendový blafák, ale trefil pouze tyč. O další zakončení blafákem se pokusil Hudec, ale také neproměnil. Prvním využitým nájezdem se blýskl nový penaltový specialista – Roman Červenka. Svým forhendovým blafákem nedal Cháberovi šanci. Z následného nájezdu za hosty srovnává Šimánek. Pak následovala dlouhá série neproměněných penalt. Postupně neuspěli: Hlavačka, Bednář, Hübl, Červenka, Šimánek, Hruška a Hudec. K dalšímu nájezdu se postavil Kamil Brabenec a bezpečně střelou pod víko proměnil. Za domácí vzal na sebe zodpovědnost kapitán Beránek, ale trefil pouze Cháberu. Ve vyrovnaném utkání tedy nakonec zvítězili hosté z jihu Čech.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Štěpán Trousil
Střely na bránu + mimo
Slavia Mountfield
Bednář 5+1
Beránek 4+1
Červenka 4+1
Dlouhý 2+1
Doležal 1+1
Graňák 2+0
Hlavačka 3+1
Hruška 2+2
Jass 1+1
Kadlec 4+1
Kolařík 0+1
Rataj 2+1
Sup 3+3
Tomica 1+0
Vašíček 1+0
Vondrka 1+0
celkem 39
11, 10, 14 - 4
Brabenec 3+2
Gřegořek 2+1
Gulaš 3+1
Hübl 2+1
Hudec 4+2
Kotrla 1+2
Krajči 2+0
Kutlák 0+1
Květoň 1+1
Mertl 1+1
Mucha 1+0
Sailer 3+2
Stantien 2+1
Šimánek 2+2
Toman 3+1
Vydarený 0+2
celkem 31
9, 9, 11 - 2
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Mountfield
Bednář 1:0
Beránek 15:11
Červenka 13:11
Dlouhý 0:1
Havel 1:1
Hruška 1:0
Rataj 6:6
Tomica 0:2
Vondrka 0:2
celkem 37:34
úspěšnost 52,11 %
Třet.: 8:12, 6:10, 20:10 - 3:2
Brabenec 5:3
Gulaš 1:0
Hübl 14:12
Kotrla 0:2
Krajči 0:1
Květoň 4:1
Mertl 1:4
Sailer 0:1
Stantien 8:10
Šimánek 1:3
celkem 34:37
úspěšnost 47,89 %
Třet.: 12:8, 10:6, 10:20 - 2:3
Brankáři
Slavia Mountfield
Hronek 90,32 %
zásahy 28
góly 3
Chábera 94,87 %
zásahy 37
góly 2
Nejlepší hráči
Slavia Mountfield
DLOUHÝ
Červenka
Hronek
BRABENEC
Hübl
Chábera
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "My jsme měli zápas dobře rozehraný, ale už nevím po kolikáté v sezoně jsme svůj náskok ztratili a přišli tak o body."

Josef Jandač (České Budějovice): "Bylo to vyrovnané utkání a nám se naštěstí po těch brankách domácích podařilo dát důležitý kontaktní gól. Na nájezdy jsem vybral hráče, o nichž jsem si z tréninku myslel, že mají šanci proměnit. Zopakoval jsem je i na druhé kolo, až pak jsem se rozhodl pro změnu."

Autor Petr Hovorka, foto: Tomáš Kulhánek
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více