Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. ledna 2007

Zbytečně jsme ztratili dva body

P r a h a - Letošní sedmý kanadský bod Michala Vondrky za přihrávku na druhý gól Radka Dlouhého ve 46. minutě zápasu Slavie s HC Mountfield mohl do řad domácích vnést jistý pocit klidu. Slavia ale nakonec o slibný náskok v polovině třetí třetiny přišla. Hosté během 101 vteřin srovnali na dva dva a vrátili se do zápasu. „K tomu nelze říct nic jiného, než to, že jsme si ten výsledek už měli pohlídat a vedení udržet,“ lamentoval po zápase Michal Vondrka.

Po gólu Radka Dlouhého na dva nula to ve 46. minutě se Slavií vypadalo velmi nadějně. Vést ve třetí třetině dva nula, to je přece jenom slušný náskok…
To určitě, ale jinak to byl úporný zápas s minimem šancí na obou stranách, hodně se bránilo…

Lze zápas přirovnat k šachové partii?
To nevím, byl to prostě takový zvláštní zápas, ve kterém bylo hodně vyloučených, hráli jsme hodně v oslabení. První třetinu jsme snad osm nebo deset minut hráli ve čtyřech. Možná, že právě ta častá vyloučení měla pak vliv na spád hry, každopádně když už jsme ale ve třetí třetině vedli dva nula, tak jsme to měli udržet. Dostali jsme zase takové hloupé góly po chybách, zejména ten druhý na dva dva. A ten první? Ten byl zase takový sporný…

Zeptám se narovinu: Když po buly přikopne hráč puk bruslí na spoluhráče a ten vstřelí gól, tak platí?
Myslím si, že v takovém případě by se mělo pískat a ten hráč by měl být vykázán z buly.

Ale přesně takhle padl první gól hostů v 52. minutě, byl však rozhodčím uznán…
K tomu se nechci vyjadřovat.

Změňme téma. Pocházíte z Českých Budějovic, odkud jste v roce 2003 přišel do Slavie. Cítíte ještě teď po více než třech letech zvýšenou motivaci se před svým bývalým klubem ukázat?
Neřekl bych, i když možná trošku ano, ale rozhodně ne tak, jako na začátku. Spíše když hrajeme v Českých Budějovicích, tam je ta motivace určitě větší.

Obránce Jiří Vašíček přiznal svůj podíl na druhém gólu, přesto, nebýt tohoto gólu, mohli hosté skórovat z jiné akce. HC Mountfield se totiž po gólu na dva jedna začal herně zvedat. Takže: směřoval zápas podle vás tak nějak k nerozhodnému stavu, nebo nikoliv?
K tomu nelze říct nic jiného, než to, že jsme si ten výsledek už měli pohlídat a vedení udržet. Vstřelili jsme jim dva rychlé góly a tím jsme je zaskočili. Právě toho jsme měli využít a zápas dotáhnout do vítězného konce. Sice při tom druhém gólu tam Jiří Vašíček udělal chybu, ale i já jsem se snažil Kamila Brabence dojet, už jsem ho téměř měl, ale on natáhnul hokejku a dostal to prakticky do prázdné brány. S tím se už bohužel nedalo nic dělat.

Mohli jste mít tři body, máte jeden. Jaká nálada panovala po zápase v šatně? Zvýšili trenéři hlas?
To zase ne, každý si uvědomuje, že jsme zbytečně ztratili dva body.

Čekají vás teď tři zápasy venku: Třinec, Liberec a Vsetín. Vám se ale venku daří, tam jste nejúspěšnějším týmem. Takže přece jenom, neplane ve vás tak trochu jiskřička naděje, že se vám podaří se zpátky do té první šestky dostat?
Doufám v to, ale abych řekl pravdu, statistiky nějak zvlášť nesleduji. Každopádně, venku se nám hraje dobře a snad to potvrdíme i v těch třech zápasech.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více