Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
28. ledna 2007

Adam Svoboda jede se Slavií do Liberce, ale jen jako divák

P r a h a – Již s brankářem Adamem Svobodou se v neděli po obědě vydali hokejisté pražské Slavie do Liberce, slávistická jednička ale do zápasu nezasáhne. Přitom to ještě v pátek 26. ledna v poledne vypadalo se startem Adama Svobody nadějně. Ten den se totiž poprvé od zápasu s Plzní objevil na ledě. „Chtěl bych samozřejmě chytat, hrozně mi to chybí a jsem na to nadržený, ale zdraví mám jen jedno,“ tvrdil.

„Pokud se budu cítit dobře a budu na zápas nominovaný, tak bych určitě chtěl chytat," uvedl před zápasem v Liberci. Nakonec ale na severu Čech chytat nebude a ani nebude Lukáši Hronkovi krýt záda.

Adam teprve ve čtvrtek 25. ledna v sedm večer dobral antibiotika. Hned druhý den, v den svých devětadvacátých narozenin, se už hlásil v Edenu. Jelikož však A mužstvo bylo od čtvrtka v Třinci, zapojil se do přípravy s juniory. „Měl jsem zápal plic jak vyšitý, aspoň tak to říkala paní doktorka, takže musím začít s přípravou postupně,“ prohlásil.

Celkem bral Adam Svoboda dvoje antibiotika, jednu silnější a jednu slabší dávku. Od pátku je již bez antibiotik. „Už jsem byl ve čtvrtek šlapat na kole a dal jsem si doma v Pardubicích lehkou posilovnu, ale hlídal jsem si tep, abych se nedostal nad 140,“ dodal. „Nechtěl bych, aby se mi nemoc vrátila.“

Brankář s reprezentačními zkušenostmi nechce rozhodně návrat uspěchat. „Určitě mi to chytání chybí a jsem na to nadržený, ale zdraví mám jen jedno. Po těch deseti dnech v posteli člověk určitě nějakou tu fyzičku ztratí,“ řekl s tím, že jeho prvořadým cílem je tak především dobrá fyzická připravenost. „Předně bych chtěl dohnat fyzičku, abych vůbec byl mužstvu co platný. Podat padesátiprocentní výkon, to tam ani nepolezu,“ tvrdil.

Ještě koncem týdne to vypadalo, že do Liberce pojede alespoň jako dvojka. „Určitě bych na zápase chtěl být, ale předně se musím domluvit s trenéry,“ řekl Adam Svoboda. Trenéři se ale nakonec rozhodli, že Adama raději nechají odpočinout. Vítězná sestava z Třince tak doznala jedinou změnu. S týmem navíc odcestoval obránce Tomáš Žižka, který se do sestavy vrací více než po měsíci. Slavia tak v Liberci nastoupí s osmi obránci a dvanácti útočníky, opět tedy bude v sestavě chybět zraněný Marek Tomica.


Adam Svoboda se v pátek po nemoci objevil na ledě s novou helmou.


Tomáš Žižka se rozcvičuje před pátečním (26. 1.) tréninkem.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více