Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. února 2007

Weissmann: Mužstvu musím poděkovat za bojovnost a nasazení

P r a h a - Jako den a noc, tak moc se liší výkony Slavie v posledních dnech, alespoň trenérům to tak někdy připadá. Po zápase ve Vsetíně si trenéři stěžovali na špatný přístup hráčů k zápasu. „Nebyli jsme spokojeni s nasazením, ani s vývojem celého utkání,“ prohlásil asistent Ondřej Weissmann. Po dvou nocích ale přišel den. „Spíše poledne,“ žertoval Ondřej Weissmann po pátečním zápase se Znojmem. „Jsme ale šťastní, že jsme zápas se Znojmem vyhráli. Mužstvu musím tentokrát poděkovat za bojovnost a nasazení.“

Na hráčích bylo už od první minuty vidět, že do zápasu šli s nasazením, dohrávali souboje, bojovali, dřeli a nakonec s tímto přístupem i hokejisty Znojma přehráli. Znamená to, že tentokrát hráli úplně jinak než ve Vsetíně?
To byla dvě diametrálně odlišná utkání. To, co jsme si řekli, že v pátek proti Znojmu budeme hrát: agresivní hokej, že budeme chodit do soupeře, že to pomáhá tomu, abychom se dostali do hry, to znamená vyhrávat souboje, dostávat se do přečíslení - to vše v tom zápase bylo. Takhle se musí hrát a je jen dobře, že jsme to utkání vyhráli, že i hráči sami viděli, že jedině to je cesta k vítězství.

To musíte hráčům říkat, aby do toho šli? Oni by jinak tak nehráli?
(smích) Je to sport, každý si někdy chce ulevit, nebo možná je v tom i ta, s prominutím česká „vyčůranost“. Je to prostě v hlavách těch hráčů: myslí si, že si protihráče jen tak lehce obhodí, nebo mu snadno vypíchne puk, to je přesně naše povaha.

Ale takovou povahu mají například i znojemští hráči…
Ano, to platí obecně a je právě třeba to hráčům neustále připomínat. My jsme v pátečním zápase se Znojmem díky tomu, že jsme jim to připomínali, hráli hokej jak se říká od podlahy, jednoduchý, dávali jsme si kotouče před sebe a šli jsme vítězství naproti. A ono to nakonec přineslo kýžené ovoce.

Zejména důležitá byla asi první branka, respektive první dvě, kdy jste zásluhou Jaroslava Bednáře Znojmo během třiceti sekund pořádně zaskočili…
Vždy, když mužstvo dá gól, tak se uklidní a má jistotu, i když v této sezoně jsme už mockrát vedli, nakonec jsme se uklidnili až moc a ta utkání jsme zbytečně ztratili. Myslím si, že ale dnes jsme za stavu 2 : 1 nijak nepanikařili, hráli stále stejný hokej a nakonec se ukázalo, že to bylo pro vývoj zápasu nesmírně důležité.

Statistiky říkají, že Slavii se daří spíše venku, kde ale ve dvou předchozích zápasech prohrála. Naopak doma se jí podle výsledků moc nedaří a přesto dokázala v pátek zvítězit. Takže se karta obrací? Začnete konečně i doma vyhrávat?
A venku také… (smích). Kéž by tomu tak bylo….

Nyní je reprezentační pauza, co hráče čeká?
Volný víkend a pak se od pondělí zase začneme poctivě připravovat na další zápasy.

Jako první vás čeká Litvínov, kterému jde o hodně. Jak se na něj budete připravovat?
My se teď musíme připravit na každý zápas, nejinak tomu bude v případě Litvínova. Máte pravdu, Litvínovu jde o hodně, ale nám také. Jak už jsem několikrát říkal, všechny zápasy budou těžké. Když jsme se dívali na rozlosování, tak každé z těch mužstev, se kterými se v závěru základní části utkáme, o něco bojuje, ať už o první šestku, nebo o desítku. My se o to musíme porvat. Máme šanci se do první šestky dostat a musíme pro to udělat maximum.

Páteční výkon byl tedy podle vás výkonem, s jakým byste mohli v play off uspět?
Ano, to je základ. Play off nemůžete hrát s nějakým „vyčůraným“ hokejem, tam už se musí hrát od podlahy, dřít a dohrávat souboje.


Tisková konference po zápase Slavia – Znojmo, zleva Ondřej Weissmann, Ladislav Blažek, Miloslav Hořava.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více