Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.2.2007

Další tři body doma!

49. kolo, středa 14.2.2007, Slavia - Litvínov
Slavia
3:0
1:0, 0:0, 2:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 14. D. Hruška (Graňák), 51. Bednář (Hlavačka), 58. Beránek (Kadlec). Rozhodčí: Mikula, Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7 Využití: 2:0 Diváci: 5 692. Průběh utkání: 1:0. 3:0

Sestavy

Slavia

Hronek - Graňák, Žižka, Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, L. Havel, Dlouhý - Kubeš, Doležal, Malát.

Litvínov

J. Hübl ml. - Hranáč, Šlégr, Punčochář, Skuhrovec, Gýna, L. Poživil - Kubinčák, Reichel, Prorok - Jenáček, Branda, Benda - Jánský, Lukeš, Trávníček - Bednařík, Kopecký, Sklenička.

Krásný zážitek z gólu připravil dnes slávistickým příznivcům hokejový kapitán JOSEF BERÁNEK. Při přesilovce 5:3 ze vzdálenosti jednoho metru tak dlouho deptal gólmana litvínovského celku, až najednou vystřelil pod víko a vymetl mu všechny pavučinky. A to přesilovky dnes nebyly předností ani jednoho z týmů. Brankář domácích Lukáš Hronek dnes uhájil čisté konto, i když k tomu vypotřeboval velkou dávku štěstí. Slavia si ziskem tří bodů upevnila 6.místo zaručující přímý postup do play-off.

Slavia do utkání 49. kola nastoupila bez útočníka Igora Rataje. V brance dostal přednost před uzdraveným Adamem Svobodou Lukáš Hronek, který v posledních zápasech, kdy na pozici jedničky pouze zaskakoval, získal neobyčejnou fazónu a patřil k oporám týmu, což dokazoval i v dnešním duelu s Chemopetrolem. Zápas začal tradičně náporem domácích, ale v první velké šanci se ocitl hostující Branda po čtyřech minutách hry, kdy se ocitl sám před Hronkem, jenže z tohoto mráčku nezapršelo. Z protiútoku na druhé straně zvonila tyč po Bednářově střele. První vyloučení měl na svědomí hostující Šlégr za faul na Havla v polovině deváté minuty, avšak Slavia s početní výhodou naložila prachmizerně a nevytvořila si pořádnou šanci. Po jejím skončení se situace obrátila, když se trestnou lavici poroučel Tomica. Litvínov sice přesilovku rozehrál lépe, ale po prvním vyhození Beránka se již do dalšího ohrožení branky nedostal. Z ničeho nic udeřilo. David Hruška na obranné modré výrazně zrychlil a bleskurychle byl na útočné modré, odkud vystřelil prudkou ránu příklepem a rána proletěla Hüblovi pod betonem do sítě. Litvínovští potom začali mohutně útočit a snažili se brzy odpovědět. Zmatku před Hronkovou brankou však nedokázal využít Prorok. Tlak jim ovšem narušila dvě vyloučení po sobě a zejména při tom druhém se měl Hübl v brance hostí co otáčet.

Druhá dvacetiminutovka se odehrávala ve velkém tempu a byla plná bojovného a pohledného hokeje. Hra se přelévala ze strany na stranu. Velký tlak si vypracoval Chemopetrol v přesilovce při vyloučení Vondrky. Puky míjely branku jeden za druhým, nebo se jim do cesty postavil úchvatný Hronek, který svými zákroky mnohdy zvedal diváky ze sedadel. Slávisté se museli bránit několika oslabením, ale občas zvládli nebezpečně vypálit. Slavii se rovněž naskytla přesilovka na počátku druhé poloviny utkání, ale opět se jim nedařilo podle jejich představ. V této fázi bylo utkání velice vypjaté a místy se na ledě jiskřilo. Do samostatného úniku se dostal Sup, ale neměl síly více ujet dotírajícím obráncům a na dvakrát Hübla nepřekonal. Další ohromnou možnost měl Červenka, jenž dostal ideální přihrávky a byl úplně sám před brankářem hostí, jenže přestřelil. Litvínovští obránci několikrát sami nabídli domácím šanci chybnou či pomalou rozehrávkou, ale tyto chyby se nedařilo trestat.

Třetí dějství odstartovalo nebezpečným pokusem Hrušky, ale v dalším pokračování se do mocného náporu pustili hosté. K vyrovnání mohla pomoci hostím i další nabídnutá možnost přesilovky, kdy si nedovoleně počínal Červenka. Litvínov si opět vypracoval několik velice dobrých příležitostí, ale Hronek se před zápasem rozhodl, že dnes si na něj nikdo nepřijde. Poté se do šancí dostávali i domácí, ale Hübl dnes také předváděl velice solidní výkon. Tlak Chemopetrolu přibrzdilo vyloučení Punčocháře. Tato přesilovka se diametrálně lišila od těch předchozích. Domácí vycítili šanci definitivně rozhodnout o zápasu, a tak se velice agilně tlačili do koncovky, ale nejprve Beránek a po něm ani Hruška nedokázali puk dopravit na místo určení. To se podařilo o minutu později Bednářovi. Velkou zásluhu na tom ovšem měl přihrávající Hlavačka, který si to namířil směrem k brance a naznačoval střelu, čímž zmátl celou obranu i gólmanem. Místo střely však přišla nevyzpytatelná nahrávka na Bednáře, jenž uklidil kotouč za čáru. Chemici pak již působili odevzdaným dojmem a domácí je vzadu několikrát provětrali. Nejnebezpečněji znovu Bednář, který jel po pravém křídle, naznačil Hüblovi střelu, objel jej, ale trefil jen tyčku. Diváci již křičeli gól. Slavii se pak ještě naskytla přesilovka 5 na 3, jež krásně využil kapitán Beránek. Dostal křižnou přihrávku od Kadlece a tak dlouho míchal pukem až jej poslal do jediného volného místečka nad Hüblovým ramenem. Zbytek zápasu se již dohrál v poklidném tempu. Slavia tak stále drží šestou příčku. Lukáš Hronek si připsal druhé čisté konto v sezóně.

Ohlasy trenérů
Připravujeme...
Autor Petra Doubková, Michal Prager
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více