Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.3.2007

Černá sobota, ještě tmavší neděle

ČF2, neděle 4.3.2007, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
5:1
3:0, 1:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Gulaš (Květoň), 3. Toman (Brabenec), 15. Šimánek (Sailer), 23. Mertl (Kotrla), 51. Hudec (Brabenec) - 28. Tomica (Vašíček). Rozhodčí: Husička, Polák - Pešek, Šátava. Vyloučení: 9:9, navíc Gřegořek - Vondrka oba 10 min. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Sestavy

Č. Budějovice

Turek - Toman, Gřegořek, Bolf, Kutlák, Vydarený, Posmyk, Mucha - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Šimánek, Stantien, Sailer - Mertl, Vak, Kotrla - Gulaš, Květoň, Hřebejk.

Slavia

A. Svoboda - Graňák, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Kadlec, Vašíček, Drtina, Jass -D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, Rataj, Dlouhý - Kubeš, L. Havel, Doležal.

Ani napodruhé nedokázali svěřenci Vladimíra Růžičky zdolat nadšeně bojující Jandačovu partu, která po zásluze triumfovala 5:1. Ráz utkání stejně jako v sobotu určily úvodní minuty, které slávisté trestuhodně prospali. Ve 3.minutě tak Mountfield vedl již o dvě branky a když v 15.minutě zvýšil Šimánek na 3:0, bylo o vítězi téměř rozhodnuto. Za Slavii se jako jediný trefil Marek Tomica, který v polovině zápasu korigoval na 4:1. Stínem utkání je navíc zranění Petra Kadlece, který v průběhu druhé třetiny odstoupil ze hry. Mountfield vede 2:0 na zápasy, série se nyní přesouvá do Prahy, třetí zápas v nejspíše velice slušně zaplněné Sazka Areně začíná ve středu v 18hodin.

Slavia stejně jako v sobotu zaspala úvod utkání. Nejdříve pálil z jízdy na Svobodu Sailer. S tím si ještě golman poradil, ale posléze už lovil puky ze své sítě. Dvě ze tří střel v úvodních třech minutách přetavili svěřenci Josefa Jandače v branku. Nejdříve objel branku Květoň a dorážel Gulaš - 1:0. Poté servíroval najíždějícímu Tomanovi Brabenec a Svoboda nestačil sklapnout včas betony - 2:0. To ale nebylo vše, v 15. minutě zvyšoval Šimánek po nahrávce Sailera na 3:0. Nadšení domácích tribun ze hry domácích borců neuhasil ani Bednář, který se proháčkoval obranou Jihočechů, jeho zakončení ale Turek se štěstím kryl. Slávisté, kteří působili hodně unaveným dojmem, domácím nestačili, což se projevilo i v poměru vyloučení - čtyři slávisté proti dvěma domácím hráčům.

V trendu nastoleném v první třetině pokračoval zápas i v druhé části. Jihočeši byli dál aktivnější a Pražané bránili často jen za cenu nedovolených zákroků. Hra v oslabení je stála hodně sil, které chyběly třeba ve 23. minutě, kdy nestačili obránci včas vytlačit Mertla z prostoru před brankou a Kotrla zpoza branky nahodil puk o jeho chrániče za Svobodova záda – 3:0. Tenhle gól vyvolal rozpaky a sudí Polák se dlouho, předlouho radil s videorozhodčím, než si nasadil zpátky helmu, vjel na led a ukázal na středové buly. Mexické vlny domácích tribun přibrzdil gól Tomici, který se ve 28. minutě dostal jako první k odraženému puku a prostřelil Turka - 4:1. Slávisté poté mohli ještě snížit, ale Bednářovu střelu zastavila tyčka Turkovy branky. Po dvou třetinách vedli domácí 4:1 a zdálo se, že do Prahy pojedou s vedením 2:0 v sérii.

Nebylo to však tak jednoznačné. Ve třetí třetině zlobili hosté nejvíce. Dostávali se do početních výhod, ve kterých bylo před Turkem hodně živo. Českobudějovický gólman však na play-off načasoval skvělou formu. Držel svůj tým ve hře po celé první utkání. Podobně se mu dařilo i tentokrát. V závěrečném dějství mu domácí fanoušci nejvíce tleskali ve 46. minutě, když zneškodnil střelu Bednáře, který již zvedal ruce nad hlavu. Domácí přečkali to nejhorší v podobě oslabení pěti proti třem a zápas rozhodli. Ještě v oslabení ujel Hudec a pečetil stav utkání na konečných 5:1. Slavia se ještě pokusila zabrat a upravit hrozivě vyhlížející skóre, Jihočeši ale zápas kontrolovali. Slavia tak prohrála na jihu Čech oba zápasy a v Sazka Areně bude muset v obou zápasech podat mnohem lepší výkon, aby se dostala zpět do série.

Ohlasy trenérů
Milan Kupka, asistent trenéra HC MOUNTFIELD: S naším výkonem můžeme být spokojeni především v první třetině. V této části, si myslím, jsme hráli velmi dobře a podařilo se nám soupeři oskočit na tři branky. Slavia se pak sice zlepšila, ke konci utkání začala získávat i mírnou převahu, ale my jsme si už výhru pohlídali. Na dnešním vítězství má velkou zásluhu brankář Roman Turek, který podal velmi kvalitní výkon.

Ondřej Weissmann, asistent trenéra HC Slavia Praha: Z mého pohledu se mi utkání hodnotí velice těžce. Není k tomu ani mnoho co říci. Domácí nás prakticky přehráli ve všech herních činnostech a především v první třetině si nad námi vytvořili jednoznačnou převahu. Ač jsme sice dnes nedostali branku hned v první minutě, tak jsme ale inkasovali pro změnu ve třetí minutě. A to rovnou dvakrát.

Autor Jan Škvor, Jan Rožumberský
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více