Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. března 2007

Předvedli jsme perfektní kolektivní výkon

P r a h a – S překvapivým tahem přišel před třetím čtvrtfinálovým zápasem trenér Vladimír Růžička: Kubeše s Malátem nahradili v sestavě odchovanci Slavie Michal Borovanský s Petrem Jelínkem, namísto Lukáše Havla se na soupisce pro případ samostatných nájezdů po delší době objevil Vladimír Sobotka a v brance nastoupil po pěti letech v play off Lukáš Hronek. „Nečekal jsem to, ale nějaký impuls přijít musel,“ přiznal Lukáš Hronek po zápase. „Trenér Vláďa Růžička se v pondělí rozhodl takhle a my jsme rádi, že to vyšlo.“

Přesto v úvodních minutách to na tak vysoké vítězství nevypadalo…
Jako mužstvo jsme si ze začátku dávali pozor. Myslím si, že bylo vidět, že jsme si ten začátek tentokrát pohlídali a naopak jsme to byli my, kdo měl to potřebné štěstí. V první třetině jsme nastříleli tři góly a hrálo se nám pak lépe. Sice jsme i dál museli hrát zodpovědně, ale hodně to pomohlo.

Myslíte si, že vám vítězství pomůže do dalších zápasů?
Určitě to pomůže i mně. Když se vede, mužstvo začne hrát poměrně v klidu. A měli jsme i štěstí.

Neměl jste obavu z toho, že rozhodčí některý z těch dvou neuznaných gólů Českých Budějovic nakonec uznají?
Musím říct, že jistý jsem si nebyl. V prvém případě jsem nevěděl, jestli jsem byl za čárou, podruhé jsem měl trochu štěstí. Při té první situaci jsem to měl pod ramenem, při druhé to bylo po odpískání. Puk jsem měl pod betony a oni to tam pak vyšťouchali. Ale myslel jsem si, že ten gól nebude platit.

Vadilo vám, že jste v závěru zápasu přišel o nulu? Po zápase jste se přesto hodně radoval…
Já jsem se radoval z vítězství. Kdybychom vyhráli šest pět, tak se budu radovat stejně. Nula by byla hezká, ale v play off nemá vůbec žádnou váhu.

Připravoval jste se nějak speciálně na tento zápas?
Pokračoval jsem v přípravě jako v sérii, kdy jsem v základní části chytal těch jedenáct zápasů, a na tom jsem nic neměnil. Takže příprava byla stejná. A jaký je to oproti základní části rozdíl? Myslím si, že v play off se hraje více do těla, s trošku větším nasazením, je to malinko rozdíl…

V čem jste byli lepši než v Českých Budějovicích?
Především v tom, že jsme dávali góly. Myslím si, že jsme dneska měli i to potřebné štěstí, které jsme v Českých Budějovicích neměli. Tam se ty puky k nám neodrážely. Asi tohle rozhodlo.

Už víte, kdo bude chytat ve čtvrtek?
Nevím, ještě jsem se nic nedozvěděl.

Jak jste spal noc před zápasem?
Spal jsem výborně, jenom jsem byl před tím zápasem trošku více nažhavený, přece jenom jsem tři týdny nebyl v bráně. Důležité pro mě byly ty první dva tři zásahy, že jsem si na to sáhnul a uklidnil se. Navíc mne hodně ze začátku pomohli kluci.

A navíc se České Budějovice moc nedostávaly na dostřel…
Musím říct, že jsme dnes výborně bránili, měli jsme dobrý přístup k hráčům, dohrávali jsme je. Fakt jsme dnes předvedli perfektní výborný kolektivní výkon, jaký má v play off být, a doufám, že v tom zítra budeme pokračovat.

Absolvovali jste s trenéry po zápasech v Českých Budějovic nějaké pohovory?
Já si myslím, že to nebyly pohovory v tom negativním slova smyslu, jako spíše to, co má kdo hrát. A pomohlo to.

Během komerční přestávky zajíždíte často ke střídačce za Adamem Svobodou a bavíte se spolu, co si říkáte?
My se bavíme o těch situacích, co nastaly. Áda mě hlídá, velký dík za podporu tak patří i jemu.


Jak mu vadilo, že v zápase nechytal?
Určitě každý gólman chce chytat, ale Áda je výborný parťák, klobouk dolů před ním.

Ještě zpátky k zápasu. Uvědomovali jste si, že kdybyste ve středu prohráli, bylo by to na zápasy už tři nula a bylo by to tedy dost na pováženou…?
Asi každý to v hlavě trochu měl, ale, jak říkám, podařil se nám začátek a to nás uklidnilo. Prohrávat tři nula, to by už opravdu bylo hodně těžké dotáhnout. Hrálo se nám lépe a samozřejmě, že jsme rádi, že to je dva jedna a že jsme zpátky v sérii. Uvidíme zítra.

Nehrozí, že naopak ten dnešní výsledek vás ukolébá?
Já si myslím, že to není něco, co by nás mělo ukolébat. Je to teprve první bod. My se nemůžeme dívat na to, že ten výsledek byl šest jedna. Zítra nás čeká další zápas a i ten bude hrozně těžký.

Bylo na vás vidět, jak moc jste chtěli, lze stejně tak přistoupit i ke čtvrtečnímu zápasu?
Věřím, že ano, že se nám to povede. Tudy, myslím si, vede cesta k vyrovnání série.

Který ze zákroků považujete za klíčový?
Měli jsme štěstí v přesilovkách pět na tři, kdybychom tehdy dostali gól, tak by to bylo asi trochu dramatičtější. Dva zákroky tam byly se štěstím, možná i klíčové.

Co budete dělat dnes večer?
Asi půjdeme s kluky na večeři, pak spánek, odpočinek, načerpat síly a zítra ten výkon zopakovat.

Dostáváte gratulace na mobil od známých?
Nevím, ještě jsem se k mobilu nedostal. Volám si s Tomášem Vlasákem, včera jsem mu gratuloval k vítězství, takže předpokládám, že se dneska ozve zase on.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více