Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. března 2007

Bednář: Letos to nebyla ta loňská Slavia

Z šatny vycházel až mezi posledními. Volnou chůzí šel po táhnoucí se chodbě, oči sklopené do země. Jakoby stále nemohl uvěřit tomu, že letošní sezona už je pro slávisty minulostí. Ač měl prachmizernou náladu, žádost o rozhovor Jaroslav Bednář neodmítl. Během něj pak nepoužíval laciné fráze, nehledal problémy v jiných. „Za to, že končíme tak brzy, si můžeme jen my sami. Ještě smutnější ale je, že Budějovice ten postup chtěly více než my,“ přiznal.

Co rozhodlo, že jste šestý zápas nedokázali vyhrát a sezona tak pro vás končí?
Nevyužitá přesilovka pět na tři. Stoprocentně! To bylo hodně důležité! Ale musím říct, že Budějovice hrály perfektně, jestli budou takovýhle hokej předvádět i v dalších zápasech, mohly by v play-off dojít daleko.

Alespoň seshora se mi zdálo, že jste dvojnásobnou početní výhodu odehráli hodně pasivně, bez většího pohybu... Nebo se mýlím?
Odehráli jsme ji úplně jinak než obvykle. Já sám jsem měl dvě nebo tři střely, ale ani jednou jsem netrefil branku. Hned na začátku jsem po takový žvejkačce zlomil hokejku. Prostě jsme to sehráli špatně.

Dalším klíčovým momentem byl bezesporu neuznaný gól Červenky z poslední minuty druhé třetiny. Jak jste tuto situaci viděl vy?
Tam rozhodčí odpískal bránění brankáře. Aspoň myslím. Ale bylo pískáno ještě před tím, než Roman ten gól dal. Takže je jasné, že neměl platit. O tom se nebudeme bavit!

Jak to vypadalo v šatně po úterním utkání?
Tam už toho moc nevymyslíš. Čas vyříkat si to jsme měli během play-off. Teď už je konec. Je pozdě se už o čemkoliv bavit. Proto panovalo ticho, hráči se pomalu svlékli, vykoupali se a jdou domů. Ve čtvrtek je trénink.

V průběhu celé série jste svorně tvrdili, že budete chtít sázet zejména na bojovnost. Přesto. Nepostrádali jste ji nakonec?
To se nemůžeme bavit jen o této sérii, ale minimálně o celé sezoně. Počínaje loňským finále proti Spartě. Od té doby se to s námi táhne. I proto byl průběh celé letošní sezony takový, jaký byl. A můžeme být rádi, že jsme po základní části uhráli šesté místo. Problémy totiž nebyly chvilkové, jednalo se o potíže dlouhodobějšího rázu.

Čím to je způsobené? Nedokázali jste se vyrovnat s tlakem, který je na hráče Slavie každoročně vyvíjen?
Nevím. Těch věcí je hromada. To je ale spíš otázka pro trenéra. Nejsem tu od toho, abych rozebíral hráče a říkal, kdo má jak hrát. Ale říkám, letos to nebyla ta loňská Slavia.

Chyběla ve vašem herním projevu určitá dravost?
Určitě. Navíc jsme někdy ani neplnili pokyny trenéra. Dravost a hlavně srdíčko. To tam letos kolikrát chybělo.

V soupeřově brance čaroval Roman Turek. Ani Slavii brankáři nezachytali špatně, ale nebyl Turek přeci jen o nějaké to procento lepší?
Nemůžeš házet vinu na gólmana. To je totální nesmysl! Jsme jedno mužstvo a podle toho se musíme chovat. Respektovat jeden druhého. Prohráli jsme si to sami, jeden hráč to určitě neprohrál.

Vy osobně, budete se takovýmto koncem sezony trápit ještě hodně dlouho, nebo to dokážete hodit za hlavu?
Takovéhle věci já dost prožívám. Jsem dost nasranej, že sezona skončila. Je to pro mě hrozné, zvlášť když mě ten hokej tak strašně bavil. Co teď budu dělat? Se tady budu půl roku dloubat v nose? Je to velké zklamání. Ale stalo se, teď už s tím nic neudělám.

Nemáte pocit, že Budějovice byly po postupu mnohem hladovější než Slavia?
To už jsem říkal v průběhu série. Právě ten hlad po vítězství rozhodl kupříkladu pátý zápas, který jsme měli dobře rozehraný, ale během půl minuty jsme dostali dva góly. Ale takových zápasů, ve kterých jsme vedli, kontrolovali hru a nakonec stejně prohráli, jsme letos odehráli snad dvacet třicet.

Půjdete někam spláchnout žal?
Ne, ne. Jdu si dát jídlo a pojedu domů. Pozítří máme trénink. Nějaké sezení mít určitě budeme, ale to až bude po trénincích, až sezona skončí doopravdy.

Sezona však pro vás možná přeci jen nekončí, stále je tu šance poprat se o mistrovství světa...
V tuhle chvíli vůbec nevím, jestli budu nominovaný. Jestli šanci dostanu, mile rád se o místo poperu a budu se snažit, abych si sezonu prodloužil. Jestli ne, co nejdřív půjdu na operaci s ramenem a dám se do pořádku pro příští sezonu. (Alois Hadamczik, trenér národního mužstva, Jaroslava Bednáře zařadil do nominace na první soustředění v rámci přípravy na MS – pozn. aut.)

Po čtvrtém zápase jste pronesl několik ostrých slov na adresu Hudce a Kotrly. Můžete teď, s odstupem několik dní, prozradit, zda jste to myslel vážně, nebo to bylo řečené pod vlivem emocí?
Už v té době jsem řekl, že to je vyřknuté v emocích. Že se takovéhle věci nedělají. A bude-li již zápas rozhodnutý, nebudu mít problém se s nimi poprat. Ale to jsou emoce a ty k hokeji patří. Konkrétně oni dva však byli příčinou, proč jsme s Budějovicemi vypadli. Jsou to totiž výborní hokejisté do play-off. Typičtí hráči, kteří jsou v mužstvu potřeba, kteří udělají černou práci. Navíc ještě dokázali přidat hodně gólů. O to je to smutnější. Nebudeme si nic nalhávat. Hráli výborně. Všichni.

Právě Kotrla po své brance projel kolem slávistické střídačky a udělal gesto...
(skočí do řeči)... to se nedělá! Asi měl nějakou tu svoji radost. Já bych tohle nikdy neudělal. O tom se nemá cenu bavit.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více