Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.8.2007

Slavia slaví první vítězství, zdolala Havlíčkův Brod

přípravné utkání, pátek 3.8.2007, Havl. Brod - Slavia
Havl. Brod
2:5
1:1, 1:3, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 6. Varga (Šulc), 38. Kubeš - 10. Žižka (Sklenář, Růžička), 26. Sup (Micka, Čevenka), 32. Doležal (Sklenář), 34. Hruška (Beránek, Vondrka), 44. Beránek (Hruška, Vondrka).

Sestavy

Havl. Brod

S. Neruda (31), J. Suchan (21) – M. Vyhlídal (25), A. Jelínek (72), P. Procházka (4), J. Šulc (18), O. Staněk (27), J. Pavlík (5), J. Vácha (6), J. Borůvka (7) – A. Kreuzer (19), V. Kubeš (55), M. Holec (10), M. Třetina (44), M. Čermák (87), M. Kraučuk (9), T. Varga (11), L. Endál (24), J. Dušátko (23), D. Jonáš (20), J. Florián (39), L. Sobotka (16), M. Ondráček (71)

Slavia

V. Taskinen (číslo dresu 45), připraven A. Svoboda (31) - T. Žižka (5), J. Jebavý (12), J. Vašíček (16), M. Hlavačka (20), J. Drtina (22), K. Sloboda (27), P. Kolařík (72), R. Němeček (80) – M. Sup (8), R. Červenka (10), M. Tomica (14), J. Beránek (19), Vl. Růžička (23), M. Vondrka (24), M. Borovanský (25), M. Malát (35), I. Rataj (55), T. Micka (61), J. Doležal (71), J. Sklenář (88)

Napodruhé to Slavii vyšlo! Poté co včera svěřenci Vladimíra Růžičky nestačili na Znojmo, dnes v Havlíčkově Brodě porazili domácí mužstvo 5:2. To sice dostal už v šesté minutě do vedení Varga, poté už ale převzala iniciativu Slavia. Zápas se vydařil zejména první útočné formaci Pražanů ve složení Hruška – Beránek – Vondrka, která se podepsala pod dvě branky. Slávisté nastoupili až na dvě výjimky ve stejném složení jako proti Znojmu – jen místo Rataje se v sestavě objevil Malát, v brance pak před Svobodou dostal přednost Fin Taskinen.

I. třetina
První třetina zápasu začala vyrovnaně, hrálo se nahoru a dolů. Hosté (Slavia) měli ke gólu blíže, do velkých šancí se v prvních minutách dostali Josef Beránek s Tomášem Mickou, ani jeden však puk do branky neprotlačil, a tak udeřili hokejisté Brodu. V čase 05:03 střílel v přesilovce od modré Šulc, Vitali Taskinen puk neudržel a Varga v pohodě doklepl puk za brankovou čáru - 0:1. Slavia tak ještě zvýšila svou aktivitu a brzy přišlo zasloužené vyrovnání, když v desáté minutě Tomáš Žižka přesně zakončil akci se Sklenářem a Růžičkou - 1:1. Hra se pak přitvrdila a pohledných hokejových akcí začalo ubývat. V poslední minutě se v dobré střelecké pozici ocitl Roman Červenka, ale ani nadvakrát strážce havlíčkobrodské klece Stanislava Nerudu nepřekonal.

II. třetina
Do druhého dějství vstoupila lépe Slavia, když už po první minutě měl po skvostné Beránkově nahrávce gól na hokejce Michal Vondrka, ale nedal. Radost tak na lavičce hostů mohla vypuknout až o pár minut později, když v čase 25:01 zakončil Michal Sup kombinaci s Tomášem Mickou a Romanem Červenkou brankou na 1:2. Brod mohl odpovědět o tři minuty později akcí Kubeše, kterou však nepřesně zakončil Aleš Kreuzer. V téže 28. minutě došlo i k výměně havlíčkobrodských gólmanů, za spolehlivého Nerudu přišel Jaroslav Suchan. Tomu vydrželo čisté konto jen do 31. minuty, kdy ho překonal svižnou ranou mezi betony Jiří Doležal, krátce po skončení přesilovky domácích - 1:3 (31:16). Slavie v tuto dobu na ledě dominovala, v čase 35:21 přidal další gól David Hruška, který střelou pod víko využil přesnou nahrávku Beránka - 1:4. Tempo hry se pak zvolnilo a Brod dokázal snížit. Tři minuty před koncem třetiny korigoval výsledek Ladislav Kubeš, jenž využil nepřehlednou situaci před Taskinenovou brankou v přesilové hře - 2:4 (37:27). Hosté potom zase přidali, ale do vyložené šance se už nedostali.

III. třetina
Třetí třetina začala stejně jako druhá, tedy rychlou brankou svěřenců trenéra Růžičky. V čase 43:19 našel Vondrka ideálně před brankou Josefa Beránka, který svůj výborný výkon korunoval gólem na 2-5. Hráči Brodu rozhodně nestrkali hlavy do písku a dál se snažili být vyrovnaným soupeřem. Ve 47. minutě pak po ose Kreuzer-Kubeš došel puk až k Pavlu Procházkovi, ten však ve vyložené šanci gólmana neprostřelil. O dvě minuty později byl ve skvělé příležitosti pro změnu Hruška, ale nepodařilo se mu zasunout puk pod ležícím gólmanem. Od 51. minuty se odehrála řada vyloučení hostů, kteří hráli až do 56. minuty ve třech. Na trestné lavici se postupně vystřídali Tomica, Vašíček, Micka, Červenka a Růžička, brodští hráči se však do žádné stoprocentní šance nedostali a zápas se tak dohrál v klidu za stavu 2:5. Po utkání se konaly ještě nájezdy, z pěti střelců na obou stranách byl úspěšný jediný, a to Tomáš Micka ze Slavie.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (Slavia): Utkání splnilo to, co jsme od něj očekávali, je to začátek sezóny, odehrál se opět kvalitní zápas, ve kterém zachytali dobře hlavně gólmani. Jak Taskinen, který nepustil žádný nájezd, tak i oba gólmani Brodu, Neruda se Suchanem.

Petr Novák (Havl.Brod): Chtěli jsme vidět hráče, jak se poperou s těžkým soupeřem, někteří nás potěšili, někteří méně. Máme tady 25 hráčů a necháme si jich 20, ale byl to náš první zápas, nemůžeme podle toho hráče více hodnotit.Máme poznámky, něco jsme vysledovali, ale říct jací kluci na to mají a jací ne, na to je strašně brzy. Pro některé to byl první zápas za chlapy a ještě proti Slavii, neděláme z toho zádné velké závěry.

Josef Beránek (Slavia): Bylo to jiné utkání než včera, dnes se nám dařilo dávat góly, včera jsme se nemohli trefit. Hrál se bojovný zápas, který se povedl celému týmu.

Autor Ondřej Huml, Jan Škvor
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více