Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. září 2007

Bouřlivák Radek Duda je zpět ve Slavii!

Osmadvacetiletý útočník Radek Duda, který pomohl Slavii v roce 2003 k titulu mistra extraligy, se vrací do červenobílého dresu, s klubem podepsal roční smlouvu. "Věřím, že do Sazka Areny přiláká diváky a že nám na zúženém hřišti svým bruslením a tvrdou hrou bude hodně platný," poznamenal trenér a GM Vladimír Růžička. V létě 2006 odešel Duda jako druhý nejproduktivnější hráč Slavie do švédského Malmö IF, kde se ale neprosadil, lépe se mu ve zbytku sezóny dařilo ve finském Ilves Tampere. V létě odešel do ruského Chabarovsku, odkud však musel předčasně odejít, a tak se od konce srpna připravoval se slávistickou juniorkou.

Vladimír Růžička již považoval kádr pro začátek sezóny za uzavřený, s návratem Radka Dudy z Ruska se mu ale naskytla možnost kvalitního posílení. V zapojení do mužstva by neměl mít problém, většinu hráčů zná Duda ze svého nedávného působení. Otázku, kam výbušného útočníka v již hotové sestavě zařadit, má Růžička vyřešenou. "Tři útočné trojky máme postavené, tam nic měnit nebudu. Radek tedy začne ve čtvrté lajně, ale může se to samozřejmě časem otočit. Není to ale tak podstatné, dostane určitě prostor na ledě. Je na něm vidět, že má chuť pracovat a těší se zpátky do Slavie," naznačil trenér. Duda by mohl nastupovat s mladými Růžičkou a Doležalem, čímž by čtvrtá formace výrazně získala na síle.

"Před sezónou jsme zúžili hřiště, chceme hrát důrazný hokej. Radek nám do toho typově zapadá. Velice dobře bruslí, vyhledává kontakty. Na malém hřišti nám může být hodně platný," pochvaluje si novou posilu trenér Růžička. Duda by také mohl být tahákem pro diváky. "Radek je na Slavii stále dost populární. Může do Sazka Areny přilákat další diváky," věří Růžička jako manažer.

Hokejovou veřejnost může opětovné angažování Dudy překvapit vzhledem k tomu, že Duda nepatřil v minulosti právě k bezproblémovým hráčům. Růžička ale minulost hází za hlavu: "Ano, říkal jsem, že ho ve Slavii nikdy nechci, ale změnili jsme názor. S Radkem jsme si to už vyříkali. Po návratu z Ruska byl volný, beru ho pořád jako slávistu, vyhráli jsme s ním titul. Všechno jsme v klubu zvážili a rozhodli se ho vzít zpět," uzavřel Růžička.

Užitečné odkazy

Autor Radek Vokál, MoV
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více