Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.9.2007

Junior Jan Česnek sice zářil, ale jeho tým ve Vsetíně prohrál

4. kolo, sobota 8.9.2007, Vsetín - Slavia
Vsetín
7:4
1:1, 3:2, 3:1
Slavia

Branky a nahrávky: 1. Podešva (Ševčík), 25. Rachůnek (Kadlčík, Švaňhal), 30. Hrňa (Holomek, Podešva), 35. Holomek (Podešva, Hrňa), 44. Plachtovič (Varga), 49. Kadlčík (Farda), 53. Hrňa (Podešva) - 17. Česnek (Doležal), 39. Česnek (Mazanec), 40. Soldán (Česnek), 48. Česnek (Kachlík, Soldán). Rozhodčí: Kusý - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 12:14, navíc 10min Haschka (Vsetín) a Česnek (Slavia). Využití: 2:3. V oslabení: 1:1. Diváci: 200. Střely na branku: 40:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4, 7:4.

Sestavy

Vsetín

Kůdela - Holomek, Fabián, Kapr, Farda, Kocur, Haschka, Sznapka - Podešva, Kadlčík, Varga, Plachtovič, Hrňa, Michálek, Švaňhal, Ševčík, Rachůnek.

Slavia

Furch (53. Krch) - Beránek, Mazanec, Veselý, Vařeka, Drbohlav, Soldán, Moščič, Doležal O. - Uleščenko, Křištan, Nestrašil, Doležal T., Petrán, Malárik, Krejčí, Freisler, Hofenrichter, Kachlík, Vokál, Česnek.

V s e t í n - Slávistická juniorka po prohře ve Zlíně 1:3 završila výlet na Moravu zápasem na Lapači. Po první třetině svítil na ukazateli vyrovnaný stav 1:1. Ve druhé části však zelenožlutí zatlačili a strhli vedení na svou stranu a i přes to, že se Pražanům několikrát podařilo přiblížit na rozdíl jediné branky, domácí už si své první body do extraligové tabulky sebrat nenechali. Slávista JAN ČESNEK se podílel na všech gólech svého týmu. Zaznamenal hattrick a jednu asistenci.

Reportáž z 1.třetiny hokejového utkání mezi juniorskými celky Slavie a Vsetína se nám bohužel nepodařilo zajistit. Na vině je změna v začátku utkání, o které bylo Vsetínskou hokejovou rozhodnuto až na poslední chvíli. Proto vám z úvodní části můžeme nabídnou pouze informace o střelcích dvou branek. Velice záhy, pouhých 19 vteřin po zahájení utkání, poslal Valachy do vedení Martin Podešva, avšak do konce 1.části stihl ještě v čase 16:42 střelit vyrovnávací branku Jan Česnek a do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu (1:1).

V úvodu prostřední části dohrávali zelenožlutí svoji přesilovku z 1.třetiny a dokázali si při ní vytvořit velice slibný tlak, avšak bez větších gólových šancí. V čase 21:58 pak poslal hlavní sudí na trestnou lavici znovu jednoho ze Slavistů a před domácími se tak opět otevřela hra v početní převaze. Velice pěknou akci předvedli Haschka s Ševčíkem, druhý jmenovaný se však blýskl zejména o pár vteřin později, kdy se šikovně dokázal protáhnout mezi dvěma hostujícími obránci, v bezprostřední blízkosti brankoviště se však prosadit nedokázal. Valaši však ze svého tlaku přece jen gól vytěžili. Ve 25.minutě si před branku nabruslil Rachůnek, kterému i trochu se štěstím přihrával z opačné strany brankoviště Kadlčík a pro vsetínského útočníka už nebyl problém zavěsit nad ležícího brankáře Furcha (2:1). O chvíli později dostali také Slavisté možnost zahrát si v převaze jednoho muže v poli, Uleščenkův největší pokus o vyrovnání však skončil pouze u pozorného brankáře Kůdely.

Zhruba v polovině utkání přihrával Holomek šikovně Hrňovi před branku a ten bez váháním jediným nápřahem poslal Valachy do dvoubrankového vedení (3:1). O pár vteřin později mohl Slavista Nestrašil snížit náskok domácích, když od modré vypálil na gólmana Kůdelu, který sice zbrzdil puk mezi betony, ale kotouč mu vyběhl. Naštěstí pro Valachy však mimo domácí brankoviště. Ve stejném okamžiku se ještě provinil nedovoleným bráněním Soldán, který tak poslal svůj tým na dvě minuty do čtyř. I přes to, že domácí uzamkli Slavisty v jejich obranném pásmu a předvedli divákům pěknou kombinaci, přesilovky využít nedokázali. Souběžně s vypršením slavistického trestu však domácí opět zvedali ruce nad hlavu. V čase 34:56 nejprve přihrál Hrňa od modré Podešvovi, ten ještě poslal před brankovištěm touš připravenému Holomkovi, před kterým zela odkrytá slavistická svatyně (4:1).

Ve 37.minutě mohl opět snižovat náskok Valachů Uleščenko, který unikal na domácí branku. Jeden ze vsetínských obránců ho však pohotovým zákrokem stihl připravit o puk dřív, než se mohl mladý Slavista připravit ke střele. O minutu později byl vyloučen jeden z domácích hráčů a Pražané dokázali tuto přesilovou hru proměnit už po necelé minutě hry. V čase 38:38 nahodil Česnek lehce puk od kruhů, čímž překvapil i samotného brankáře (4:2). Závěr prostřední části domácím moc nevyšel a červené světlo za domácí svatyní se rozsvěcovalo ještě jednou a to přesně minutu před sirénou. Nahození Soldána od modré prošlo až za Kůdelova záda (4:3) a do druhé přestávky tak Slávisté určitě nastupovali s nadějí na vyrovnání.

Stejně jako ve třetině předcházející začínali domácí závěrečnou část v pěti proti čtyřem. I tentokrát se dokázali domácí usadit před slavistickou brankou, avšak svůj tlak zbytečně narušovali zdlouhavými přihrávkami a absencí střeleckých pokusů. Ve 44.minutě však potěšil oko všech přihlížejících diváků Jiří Plachtovič, který se jako štírek protáhl mezi třemi slávistickými hráči a ranou pod vyrážečku nedal Furchovi šanci (5:3). O chvíli později však nejprve fauloval Farda, kterého o 33 sekund později následoval na odpočinek i Fabián a před Slávisty se tak otevřela obrovská šance na zkorigování skóre, 1:27 hry v pěti proti třem. Slávisté v této přesilovce ukázali svoji sílu a zhruba po půl minutě hry dokázali opět snížit vsetínský náskok na rozdíl jediné branky. Další gól si připsal slávista Česnek, který si před brankovištěm vyměnil puk s Kachlíkem, zavěsil a dokonal tím svůj hattrick (5:4).

Hosté se však ze svého gólu neradovali příliš dlouho - přesně 15 vteřin. Ve vlastním oslabení totiž rychlým gólem na snahu červenobílých odpověděl Kadlčík ve spolupráci s Fardou (6:4). V 53.minutě se v poslední větší šanci Pražanů ocitl Nestrašil, který v pěkné střelecké pozici, ranou letící mírně nad zemí, jen těsně minul tyč domácí svatyně. Na tuto hrozbu však nejlépe zareagoval domácí Hrňa, který o pár vteřin později na opačné straně hřiště napřáhl od modré a prostřelil slávistu Furcha pod víko. Nejenže tak zvýšil vedení Vsetína na 7:4, ale zároveň vyhnal hostujícího gólmana z branky, kterého na poslední minuty zápasu vystřídal brankář Krch. Zhruba o dvě minuty později neudržel své emoce na uzdě nejlepší hráč Slavie – Jiří Česnek, který byl hlavním sudím za naražení ze zadu odměněn tresty na 2+10 min. Hráči domácího celku se však v závěru třetí části soustředili hlavně na udržení nabitého vedení, za zmíňku stojí snad jen šance Erika Hrni z 58.minuty, kdy místo střely nepříliš vhodně zvolil přihrávku na Kadlčíka, který však neměl před brankou dostatek střeleckého prostoru k zakončení.

Vsetínští si výhrou nad pražskou Slavií připsali první body do tabulky extraligy juniorů. K dalším dvěma utkáním zajíždějí příští víkend do Čech, kde jejich síly změří postupně týmy Karlových Varů a Kladna. Na domácím ledě se naopak v pátek i sobotu představí celky dorostenců ze stejných týmů.

Autor Kristýna Guricová, Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více