Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. září 2007

Cítil jsem, že ten gól dnes dám

P r a h a – Hned první extraligový zápas Slavie nabídl divákům nevšední podívanou: góly, prodloužení i samostatné nájezdy. S nadsázkou lze ale říci, že to byl Dudův zápas. Ve vyrovnaném zápase se totiž čerstvá posila „sešívaných“ velkou měrou podílela na zisku dvou bodů. Nejprve v polovině zápasu Radek Duda srovnal na 3 : 3 a poté se jako první exekutor postavil k samostatnému nájezdu - i ten s přehledem sobě vlastním proměnil. „Když vyhraješ, tak jde sebevědomí hodně nahoru,“ říká v rozhovoru.

Radku, jak se vám v obnovené premiéře na Slavii hrálo?
Mně se hrálo dobře, měl jsem vedle sebe mladé kluky, takže jsem se zase vrátil do juniorských let (smích). Zápas navíc přinesl i dva body, což je perfektní. Vrátil jsem se do míst, kde jsem vlastně ve své hokejové kariéře zažil to nejkrásnější, takže člověk sám od sebe očekává, že zahraje solidní zápas. Snažil jsem se soustředit na zápas tak, abych těm klukům co nejvíce pomohl. Dneska to ale bylo těžké utkání, téměř celý zápas jsme prohrávali a dotahovali jsme. Myslím si, že jsme ale ukázali vnitřní sílu, že jsme byli po vítězství hladovější.

Stačil jste vnímat fanoušky?
Ano, určitě, byli skvělí. Doufám, že jich bude chodit ještě víc a že nám budou pomáhat v celé sezoně.

Lepší start jste si ani nemohl přát: vyrovnal jste na tři tři a skóroval jste i při samostatných nájezdech. Čekal jste takový úvod?
Tak to je moje práce. Můj styl hokeje se za ta léta moc nezměnil. Dávat góly a přihrávat na ně, to je moje práce. Myslím si, že za tím účelem mě Slavia kupovala.

Pomohl vám gól k větší sebedůvěře?
Ano, pomohl, i když jsem si i před zápasem hodně věřil. Cítil jsem, že gól dnes dám. Neustále jsem si opakoval: ovládej svoji hlavu a myšlení a uvidíš, že ta jedna dvě šance za zápas přijdou, soustřeď se na to.

Co jste musel udělat pro to, abyste ten vyrovnávací gól dal?
Káca (Petr Kadlec) to tam dal Ďolíkovi (Jiří Doležal) a ten mi to perfektně přihrál. To byla přesně ta situace, kterou jsem trénoval v Chabarovsku: jeden na jednoho, jeden na dva, nebo dva na dva. Takové situace, a ta teď nastala, mám rád. Zvolil jsem střelu přes obránce a vyšlo to.

To byl záměr, aby střela nebyla přes beka vidět?
Věděl jsem, že Roman Turek chytá v obráceném gardu, že je pravák, že pro mě bude jednodušší, když udělám kličku do středu hřiště.

Chtěl jste jít na nájezdy jako první, nebo to určil trenér?
Ne, já jsem seděl a přemýšlel, když v tom mě poklepal Vláďa, tak jsem šel (smích).

Věděl jste, co při nájezdu uděláte?
Nebudu machrovat, měl jsem připravené tři varianty a přemýšlel jsem o tom, co bych asi tak udělal. Také jsem přemýšlel o semifinále, které jsme hráli s Českými Budějovicemi, kdy mě Roman vychytal. Takže jsem rád, že jsem mu to mohl vrátit. Jak říkám, Roman je dobrý a zkušený gólman, takže jsem ho musel něčím překvapit. Nakonec jsem zvolil střelu z mezikruhů mezi nohy. Myslím si, že to ani nečekal.

Jak moc vám výhra v samostatných nájezdech pomůže psychicky?
Hrozně moc, když vyhraješ, tak sebevědomí jde nahoru.


Foto: Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více