Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
19. září 2007

Růžička: Měli jsme z úvodu sezony strach

P r a h a – Až na Tomáše Žižku, který se stal včera podruhé otcem, se na středečním tréninku v Edenu sešel kompletní tým. Trénink už se nesl v duchu přípravy na páteční zápas v Karlových Varech. Hráči i trenéři jsou si plně vědomi důležitosti tohoto zápasu, přesto na tréninku působili uvolněně. Občas se halou nesl i smích. Dobrou náladu neskrýval ani kouč a generální manažer Vladimír Růžička.

Jsou za námi odehraná dvě kola a Slavia má na kontě pět bodů. Zatímco vloni se Slavia v úvodu sezony trápila, letos to zatím vychází, souhlasíte?
Po zkušenostech z předcházejících sezon jsme pochopitelně měli strach, jak to bude letos vypadat, protože v minulých sezonách nám úvody sezon vůbec nevycházely. Myslím si, že na jakékoliv hodnocení je ale po dvou kolech ještě příliš brzo. Čekají nás teď dvě velmi těžká utkání, nejprve v Karlových Varech, které hrají velice dobře a dobře hrály i v přípravě, a pak na Spartě. Poctivě se na obě tato utkání připravujeme a těšíme. Samozřejmě, že bude hodně záležet na naší hře, hlavně bychom se měli vyvarovat zbytečných vyloučení. Rozhodující pochopitelně bude, jak utkání zvládneme po taktické stránce, jak moc uděláme chyb, protože, jak je vidět, Karlovy Vary přesilovky umějí a mohly by toho využít.


Vladimír Růžička na středečním tréninku při nácviku herních situací.

Těch zápasů venku vás v první čtvrtině čeká víc, Karlovy Vary jsou určitě kvalitním týmem, který může Slavii prověřit. Je dobře, že proti tak kvalitnímu týmu nastupujete v úvodu soutěže a navíc venku?
Soupeře si nemůžeme vybírat, všechny týmy hrají velice dobře, soutěž bude letos hodně vyrovnaná. Stát se může cokoliv, kdokoliv může kohokoliv porazit, což je určitě i pro diváky zajímavé.

Jste s výkonem mužstva zatím spokojený?
Jak říkám, na hodnocení je ještě brzo. Vždy v té hře najdete chyby a snažíte se je odstranit, stále na tom pracujeme. S čím jsem zatím spokojen, je určitá bojovnost a nasazení, s jakým to mužstvo hraje. Musím říct, že v tom to mužstvo vypadá trochu jinak, než v minulosti. Doufám, že nám to vydrží.

Kromě bojovnosti ještě letos hráče zdobí jistá skromnost a pokora, alespoň v tom duchu se hráči vyjadřují. Myslíte si, že bojovnost, skromnost a pokora je cestou, která povede k úspěchu?
Liga bude letos hrozně vyrovnaná, rozhodovat budou maličkosti, rozhodovat bude i štěstíčko. Jsme samozřejmě rádi, že se k nám teď malinko přiklonilo, ale jsme teprve na začátku sezony, sezona bude ještě dlouhá. Jak se říká, zajíci se začnou počítat až po honu – na konci sezony. Uvidíme, sezonu můžeme hodnotit, až bude odehraných více utkání. Zatím je to všechno ještě moc syrové, utkání jsou úplně jiná než přátelské zápasy nebo pohárová utkání, s nějakým hodnocením musíme patnáct dvacet zápasů počkat.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více