Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. září 2007

Radek Duda: Byl to těžký zápas

Slavie Praha sehrála včera více než dramatické utkání s dobrým koncem. Vyhrála 6:5 v prodloužení, když se Radek Duda postaral o třetinu slávistických gólů. Slavie dvakrát prohrávala o dva góly a Radek Duda nejprve poprvé vyrovnal a když se zdálo, že je vše jasné snížil na 5:4. O jeho pocitech z tohoto utkání ale i o odchodu z Ruska se dozvíte v rozhovoru.

Jak vypadal zápas z Vašeho pohledu?
Byl to těžký zápas. Domácí mají velmi silný tým a měli dobrý start do sezóny a vlastně i přípravu. Celý zápas se pro nás nevyvíjel dobře a pořád jsme dotahovali. Musím smeknout před kluky v poli i před celým realizačním týmem, co zde byl. Všichni jsme táhli za jeden provaz a věřili, že to obrátíme a nakonec se povedlo.

Můžete popsat oba Vaše góly?
Při tom prvním mi to perfektně přenechal David Hruška a hned z jedničky jsem to tam napálil Mensimu (Lukáš Mensator – brankář Energie-pozn.redakce) a to asi nečekal. Spíš jsem se soustředil abych to trefil a šlo to někam nahoru.

U toho druhého gólu měl zase David Hruška výborný forčeking. Vybojoval puk a přihrál mi ho mezi kruhy a tam jsem to chtěl opět napálit někam nahoru a to se mi podařilo.

Pocházíte z Chodova, což je kousek odtud. Nevadí Vám že na vás téměř domácí diváci pískají?
V Čechách je to dneska asi úplně normální. Lidi dnes nic nikdy neocení a spíš je tady zášť. Mrzí mě to, ale svým způsobem se s tím tady v České republice musím smířit. Dá se říct, že na každém stadionu je to stejné. Nevšímám si toho a snažím se odvádět maximální výkon abych napomohl Slavii k vítězství.

Naopak vlastní diváci vás velmi povzbuzovali. Vy sám jste k nim často jezdil gestikuloval a hecoval je….
Pro nás to bylo hodně důležité. V první třetině nás moc ani nepovzbuzovali a my jsme byli ještě někde v autobuse a nepředváděli jsme moc dobrý výkon. Od té doby co nám začali fandit, jsme se zvedli a po první třetině jsme si k tomu něco řekli v kabině. Od té doby jsme se rapidně zlepšili. Pro nás je to samozřejmě podpora, když nám fanoušci pomáhají a vy jim svým způsobem musíte taky něco dát. Takže já si myslím, že naše spolupráce je perfektní a hrozně si vážíme toho, že s námi jezdí všude a takhle nás podporují.

Pojďme se vrátit k odchodu z Ruska. Co jste cítil, když Vám bylo oznámeno, že s Vámi nepočítají?
Je to jako když tě vyhodí z práce. Musíš se z toho otřepat a jít dál. Věřil jsem, že mám hodně natrénováno a že jsem dobrý hráč a že záleží jen na tom kam přijdu a kdo mi dá prostor na ledě. Potřebuji předvádět hru, která je mi vlastní a do poslední chvíle jsem tomu věřil. Snažil jsem se spíše být mentálně silný a povznést se nad tu věc.

Chtěl jste jít především do Slávie, nebo Vám to bylo jedno, hlavně, že budete hrát?
V té době už byl vlastně ten market dobrých míst plný a mě nezbývalo nic jiného než se zeptat Ládi Růžičky jestli o mě bude stát. Nakonec jsme se dohodli a jsem rád, že mohu hrát na Slavii a že jí mohu pomáhat.

Autor Otto Slabý
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více