Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.9.2007

Slavia ve Znojmě výhru uhájila

6. kolo, pátek 28.9.2007, Znojmo - Slavia
Znojmo
3:4
0:2, 0:1, 3:1
Slavia

Branky a nahrávky: 48. Erat (Růžička), 52. Plášek (Růžička), 54. Haman - 3. Micka (Sup), 5 Rataj (Kadlec), 37. Tomica (Hruška), 44. Hlavačka (Sloboda). Rozhodčí: Jonák - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2900. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:4, 3:4.

Sestavy

Znojmo

Kameš - Chmelíř, Chvátal, Tesařík, Jareš, Mojžíš, Kotaška, Kříž, Švrček - Erat, Demel, Růžička, Plášek, Haman, Padělek, Selingr, Čachotský, Beroun, Procházka, Meidl.

Slavia

Svoboda - Žižka, Kadlec, Vašíček, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček - Sup, Červenka, Tomica - Beránek, Bednář, Růžička - Vondrka, Hruška, Rataj - Micka, Duda, Doležal.

Slavia měla ve Znojmě vynikající start do zápasu a brzy vedla o dvě branky. Když na začátku závěrečné části zvyšoval Martin Hlavačka na 4:0, zdálo se, že o výsledku je rozhodnuto. Domácí se však nevzdali a dokázali snížit na rozdíl jediné branky. V závěru však už Slavia výhru ubránila. V neděli od 17 hodin se Slavia pokusí potvrdit v Sazka Arene tři body v prestižním duelu s Moellerem Pardubice.

Znojemští orli nastoupili do utkání proti Slavii bez několika svých opor a v úvodu střetnutí to bylo hodně znát. Pražané začali od podlahy a již po dvou minutách je poslal do vedení Micka. To ovšem nebylo ze strany hostů vše a v páté minutě jim zajistil dvoubrankový náskok v přesilové hře Rataj. Poté se začaly plnit trestné lavice a v určitých okamžicích na nich odpočívalo hned několik hráčů. Pravdou ovšem je, že rozhodčí první část hry příliš nezvládali. Žádný z týmů již své výhody nedokázal využít a to ani v dvojnásobné převaze, která se naskytla Znojmu.

Druhá třetina již nebyla tak zajímavá jako ta úvodní. Domácí se snažili snížit stav, ale jejich úsilí jim spíše svazovalo nohy. Dobrou příležitost měl Haman, ovšem ani jemu se nepodařilo překonat pozorného Svobodu. Slavisté si po většinu času pouze hlídali své vedení a do útočných manévrů se nikterak nehrnuli. Nakonec však druhá dvacetiminutovka branku přeci jen přinesla a radovali se opět hosté, když volný kotouč uklidil za Kamešova záda Tomica.

Vstup do závěrečného dějství patřil opět hostům, kteří využili přesilovku pěti proti třem, když se od modré čáry trefil Hlavačka. Pražany čtyřgólové vedení ukolébalo a čekali, že se utkání již pouze dohraje. To se jim však v zápětí vymstilo a první, kdo rozvlnil síť Svobodovy branky, byl Erat, který uklidil do branky odraženou střelu Růžičky. Orli se dokázali zvednout a jejich snaha vyústila v branku v oslabení, kterou připravil pro Pláška perfektní přihrávkou opět Růžička. O necelé dvě minuty později dokázal svým důrazem před slavistickou klecí snížit Haman na rozdíl jednoho gólu. Svěřenci trenéra Růžičky se nakonec vzchopili a vyrovnat už domácím nedovolili.

Ohlasy trenérů
Pavel Hynek (asistent trenéra Znojma): Tak já v první řadě gratuluji soupeři k vítězství. My jsme měli špatný vstup do zápasu, v 5. minutě jsme prohrávali 2:0 a od toho se to odvíjelo. Když ve druhé třetině jsme se začali trochu nadechovat, dostali jsme třetí gól a v samotném závěru zápasu jsme to dokázali zdramatizovat, ale bohužel jsme to nedokázali vyrovnat.

Jiří Kalous (asistent trenéra Slavie Praha): Já si myslím, že na začátku první třetiny jsme odehráli výbornou partii, až na závěr jsme to zbytečně zdramatizovali. V celku z jasného utkání jsme v závěru udělali drama, ale dobojovali jsme to do vítězného konce, takže nakonec tři drahocenné body pro nás.

Autor Rostislav Souček, Petr Frömel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více