Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
13.10.2007

Těsné vítězství nad Olomoucí

14. kolo, sobota 13.10.2007, Slavia - Olomouc
Slavia
2:1sn
0:0, 1:0, 0:1
Olomouc

Branky a nahrávky: 34. Hellar (Barák, Chlapík), rozhodující nájezd: Žejdl - 56 Klokoč (Čada, Kryl). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Doležal, Tichý, Barák, Krejčí, Humpolíček, Hruška, Sedláček, Krejčík, Poletín, Koubek, Suchánek, Hellar, Wszolek, Cikánek, Chlapík, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák, Müller, Süsser

Olomouc

Vrzala - Schejbal, Brandýs, Kreisel, Kvasnička, Jergl, Axman, Kvapil, Pezda, Mareček, Čada, Králík, Klokoč, Grézl, Kroseska, Vaněk, Dopita, Nečesal, Málek, Konečný, Kryl

Do zápasu mezi Slavií a Olomoucí, ve kterém se oba kapitáni pyšnili číslem 17, nastoupili domácí v roli jasného favorita. Ač tomu obraz hry neodpovídal, jejich soupeřem byl tým Olomouce, držící se na samém dně tabulky. Čevenobílí dokázali otevřít skóre až v druhé třetině zápasu gólem Hellara. Vedení však neudrželi, pět minut před koncem vyrovnal Klokoč a zápas dospěl do prodloužení. I tam ovšem byla o branky nouze, proto se o vítězi muselo rozhodnout až během samostatných nájezdů. Čest Slavie v nich uhájil Lukáš Žejdl. Dokázal proměnit oba své nájezdy a díky němu protáhl dorost Slavie svou vítěznou šňůru na šest zápasů v řadě.

Domácí začali zápas zhruba dvouminutovým útočným tlakem. Ten pak pokračoval i po prvním vyloučení olomouckého hráče Kreisla. Ve 4. minutě se objevil před bránou hostů osamocený Poletín, ale nedokázal trefit bránu. Tlak hosté otupili ve vlastní přesilovce, ale ani v ní se skóre neměnilo. V osmé minutě se tvrdě srazil domácí Müller s hostujícím Dopitou. Ten se držel za ruku a odešel na střídačku, později se však ještě na ledě objevil. Koncem 8. minuty se hráči Slavie pokoušeli prostřelit brankáře Vrzala několika po sobě jdoucími střelami od modré čáry, ale neúspěšně. Od 10. do 16. minuty se Olomouc s velkým ofenzivním tlakem pokoušeli propálit domácího brankáře Dlouhého, ten však držel čisté konto. V polovině 16. minuty byli s odstupem sedmi vteřin vyloučeni Poletín za zdržování hry a Axman za podražení. Začíná hra 4 na 4. Dvě minuty před koncem první třetiny odkulhal na střídačku další z hostujících hráčů, také se během zápasu znovu objevil na ledě.

Hned na začátku druhé třetiny musel hostující brankář pokrýt betonem Poletínovu střelu od modré. Ve 24. minutě se dostal Jan Müller do šance, střela z první mu ale nesedla a branku těsně minul. O necelou půlminutu později se na stejném místě dostal do šance Koubek, ten přihrávku zpracoval a vystřelil na bránu, Vrzala byl ale rychlejší. Další šanci na otevření skóre zápasu měli slávisté ve 33. minutě, kdy Doležal nastřelil horní tyč brány. Nakonec skóroval až o minutu později Michal Hellar. Asistenci si připsali Jindřich Barák a Adam Chlapík. Domácí hráče tento pozdní první gól zápasu očividně povzbudil do dalšího útočení. Dominovali hře svým útokem prakticky celou druhou půli druhé třetiny. Jako výjimka potvrzující pravidlo se ukázal hostující Axman, který se dostal s pukem až před brankáře Dlouhého, ten jeho střelu zlikvidoval.

Slavia vstoupila do poslední třetiny s náskokem jedné branky a v prvních pěti minutách se snažila skóre zvýšit. Hostující brankář Vrzala ale domácím druhý gól nedovolil. Olomoucký gólman zavřel Slavii cestu do branky i na začátku 47. minuty, kdy domácí hráli přesilovku. Jednu vteřinu po skončení pro domácí neproměněné přesilovky si šel na trestnou lavici sednout Mavrojanidis za podražení. Olomouc během přesilové hry rozjela na plno svůj útok. Útočné snažení hostů na chvilku přibrzdil olomoucký Matěj Málek, který padl na led a s bolestmi v břišní části odkulhal z ledu. Útok Olomouce pokračoval i po nevyužité přesilové hře. Až zhruba do 53. minuty se udrželi hostující útočníci v obraném pásmu Slávie. V 54. minutě se hra opět přenáší do obranné třetiny Olomouce, Mavrojanidisova střela jen těsně minula soupeřovu branku. Toto tempo jsou ovšem domácí hráči schopni udržet jen dvě minuty. Když v 56. minutě třetí třetiny útok Olomouce dosahuje maxima, podaří se Patriku Klokočovi poprvé za zápas vyrovnat střelou z oblasti mezi kruhy. Zpoza branky mu přihrál David Čada, kterému přihrál Martin Kryl. Olomouc si po vyrovnávacím gólu bere oddechový čas. Po oddechovém čase je ale v útoku aktivnější tým Slavie.

Po třech nerozhodných třetinách se hrálo pět minut prodloužení 4 na 4. Půl minuty po začátku prodloužení se spustila před brankou hostů malá strkanice. Za ní byli vyloučeni domácí Hellar a hostující Kreisel, oba po dvou minutách za hrubost. Hrálo se poté tři na tři. Většinu hry s celkově osmi hráči na ledě se útočně prosazovala Slávia, puk se dokonce podíval za brankovou čáru, většina ho ale byla stále před čarou, proto branka nemohla platit. Prodloužení se obešlo bez jediné branky, proto došlo na trestné střílení.

Pouze dva hráči byli na samostatné nájezdy úspěšní. Lukáš Žejdl a David Čada. První zmiňovaný se ovšem trefil dvakrát. Druhý samostatný nájezd proměnil pěkně vypadajícím bekhendovým blafákem.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více