Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. října 2007

Slávisté navštívili fotbalový Eden

Při společné akci hokejové a fotbalové Slavie navštívili hráči obou mužstev nový fotbalový stadion v Edenu. Sportovci, kteří hrají v červenobílém, tak mohli vidět jak pokračuje stavba, která má být dokončena na jaře příštího roku. Na tom, že to bude určitě nejmodernější fotbalový stánek v republice, se všichni shodli. Jaroslav Bednář dokonce uvažuje, že si na nový stadion pořídí permanentní vstupenku.

Ve třináct hodin se přes staveništěm sešli hráči i zástupci obou mužstev. Hokejisté byli téměř kompletní, včetně trenérské dvojice a marketingového ředitele. Fotbalistů se sešlo o něco méně, protože mnoho slávistů je na reprezentačních srazech. Přesto zde nechyběly hvězdy jako Vladimír Šmicer, Mickael Tavares nebo Matej Krajčík. Všichni vyfasovali ochranné přilby vyvedené ve slávistických barvách - červené a bílé. Hlavním průvodcem po stadionu byl Alexandr Kliment, zástupce společnosti E Side, která má stavbu na starosti. „Stadion bude multifunkční, nebudou se zde konat jen fotbalové zápasy. Počítáme i s dalšími kulturními akcemi," říká při svém výkladu. Stadion bude mít kapacitu 21 tisíc diváků a nebude zde chybět ani restaurace, sektor pro fanoušky a dvě velkoplošné obrazovky. Při zmínce podzemních garážích zpozorní i někteří hokejisté, protože jejich tréninkové centrum v Edenu je opravdu velmi blízko. Jak to u sportovců bývá zvykem, i tady se žertovalo. Na otázku trenéra Růžičky, jaké rozměry hřiště bude zdejší hřiště mít, odpověděl Klimenta s humorem. „Špatně jsme to změřili, a proto zde bude hřiště o 15 metrů kratší," zavtipkoval a vzápětí dodal další trefnou poznámku: „Samozřejmě hřiště bude mít standardní rozměry, zmenšenou plochu máte jen vy na hokeji."

společná fotka
Společná fotka hokejistů a fotbalistů na tribuně

Více informací o novém stadionu najdete na www.stadioneden.cz

Jaroslav Bednář s Josefem Beránkem v Edenu
Jaroslav Bednář byl ze stavby nadšený. Jako velký fotbalový fanda přiznal, že velmi vážně uvažuje o koupi permanentní vstupenky do nového stánku.


Myslíte, že to fotbalové Slavii pomůže?

Moje permice? Tak to nevím. (smích) Teď vážně. Stadion určitě přitáhne spousty lidí, kteří si na Strahov nemohou najít cestu. Fotbalisté tak budou hnáni k dobrým výsledkům. Stadion také může pomocti marketingově, z toho pak bude Slavia těžit i finančně, bude si moct dovolit nakoupit další výborné hráče.

V NHL v blízké době proběhne druhý zápas pod otevřeným nebem, nechtěl byste to někdy zkusit tady?

Jako fotbal myslíte? (smích) Ne? Takže hokej. Mě by to vůbec nevadilo. Víte já jsem pro každou akci, která přitáhne fanoušky, takže bych si klidně zahrál i ten fotbal, který miluju a hrozně rád ho sleduju. Určitě by to byla zajímavá akce.

Znáte se s někým z fotbalistů?

Znám toho kluka, co mluví anglicky a teď je pořád zraněnej. Ten už tady asi má rezervovaný lóže. (smích) Támhle zrovna stojí. (přitom zamává na Vladimíra Šmicera)

Dá se tento stadion porovnat se Sazka Arenou?

Oba dva stánky budou určitě nejmodernější svého druhu u nás. Akorát my máme střechu a oni ne. Zázemí, které máme v Sazce, bude určitě na stejné úrovni i tady. To klukům moc přeju.

Martin Hlavacka, Michal Vondrka a Martin Latka
Martin Hlavačka a Michal Vondrka debatují se stoperem Slavie Martinem Latkou.

treneri v Edenu
Trenéři Vladimír Růžička a Jiří Kalous s marketingovým ředitelem Janem Kratochvílem před stadionem

Slaviste obhlizi stadion z tribuny
Slávisté vstupují na tribuny stadionu

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více