Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.10.2007

Tomášovská šestnáctivteřinovka

15. kolo, pátek 19.10.2007, Slavia - Zlín
Slavia
5:2
3:1 , 1:1 , 1:0
Zlín

Branky a nahrávky: 6. Kachlík (Česnek), 16. Doležal (Mazanec) 16. Petrán (Křišťan), 37. Freisler (Horváth, Sklenář), 59. Beránek (Nestrašil, Kachlík) - 11. Honejsek (Okál, Bořuta), 30. Vlach (Goiš, Matula). Vyloučení: 6:4, Využití: 1:1, V oslabení 0:0, Průběh utkání: 3:1, 4:2, 5:2.

Sestavy

Slavia

Furch - Beránek, Gaisler, Mazanec, Veselý, Horváth, Drbohlav, Soldán, Moščič, Křišťan, Nestrašil, Doležal, Petrán, Malárik, Krejčí, Freisler, Sklenář, Hafenrichter, Kachlík, Vokál, Česnek.

Zlín

Sedláček (37. Hampl) - Šenkeřík, Matula, Bořuta, Staněk, Musil, Bokroš, Šimurda, Horák, Finsterle, Goiš, Jurík, Vlach, Honejsek, Puna, Šlahař, Okál, Křemeček, Gazdík, Brunec.

Stejně jako dorostenci ve Zlíně i junioři v Praze nepodlehli svému soupeři. Rozdíl mezi nimi byl v době potřebné k určení vítězů. Zatímco dorost ve Zlíně na to potřeboval až samostatné nájezdy, juniorský zápas se rozhodl během šestnácti vteřin. Přesně tolik potřebovali domácí Tomášové Doležal a Petrán, aby rozhodli zápas. Na jejich dva rychlé góly nenašel soupeř odpověď.

První třetina zápasu začala vyloučením, když po minutě hry na trestnou lavici putoval domácí Moščic za zdržování hry. Zlín svého soupeře zatlačil, ale bez gólového efektu. Domácí pak vraceli útok i s úrokem. Koncem 5. minuty zamířil na trestnou lavici zlínský Goiš a v početní výhodě otevřel skóre zápasu střelou od modré Jakub Kachlík, asistoval mu Jan Česnek. Využitá přesilovka, 1-0. Gólem nabuzení domácí pokračovali v útoku až do konce 9. minuty. V rozmezí půl minuty se odebrali na trestnou lavic dva červenobílí, nejprve Kamil Malárik za hákování a posléze Branislav Horváth za hru vysokou holí. Domácí se museli bránit pouze ve třech. První z šancí Zlína zhatil brankář Furch, když do dráhy puku nastavil vlastní hlavu. O minutu později ale stejně poprvé kapituloval. V čase 11:34 tečoval do sítě Okálovu střelu od modré čáry Antonín Honejsek. Gól v přesilovce, 1-1. Tou dobou neměl nikdo tušení co bude následovat za pět minut. Nejprve v čase 16:25 z kruhu pro vhazování přesně umístil střelu Tomáš Doležal, kterému přihrál Martin Mazanec, a o pouhých šestnáct vteřin později v čase 16:41 opět skóroval Tomáš, tentokrát však Tomáš Petrán, když se trefil z protiútoku po asistenci Radima Křišťana. Do šateb se tak šlo za stavu 3:1.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupili domácí hráči útočně. Hned ve 22. minutě se řítili do přečíslení dva na jednoho, Křišťan však netrefil odkrytou branku. Ve 25. minutě neúspěšně prověřil Jan Česnek střelou z otočky pozornost hostujícího brankáře. Sebeobětovat se pro tým dokázal v polovině 26. minuty Tomáš Doležal, když neohroženě padl do střely jednoho ze zlínských obránců. Hrubé chyby se dopustila hostující obrana ve 28. minutě, kdy se obránci mezi sebou špatně domluvili a nechali za svou brankou osamocený puk. Toho bleskurychle využil Jan Česnek, vrhnul se k puku a přihrál ho před bránu Nestrašilovi, ten ale pochybil a nedokázal dost rychle vypálit. O druhý gól pro Zlín se postaral ve 30. minutě a 30. vteřině Roman Vlach. Po přihrávce od Goiše se dostal do brejku a sám zakončil střelou nad Furchův beton. Domácí však vrzy odpověděli, když Petr Freisler z kruhu pro vhazování prostřelil hostujícího brankáře. Po tomto gólu byl ve zlínské brance Jakub Sedláček nahrazen Richardem Hamplem.

Vyjma přesilové hry na začátku poslední třetiny se tým Slavie soustředil hlavně na obranu. V jejich obrannném snažení je výrazně podporoval již bezchybně chytající domácí brankář Furch. Zlínským útočníkům se ani přes dvě přesilovky nepodařilo vstřelit kontaktní gól. Naopak, pátý a poslední gól zápasu vstřelil pro domácí v čase 59:25 Jaroslav Beránek, který v signalizované výhodě dorazil Nestrašilovu střelu.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video