Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.10.2007

Dorost : Druhé vítězství doma, ale až na nájezdy

18. kolo, sobota 27.10.2007, Slavia - Vítkovice
Slavia
3:2sn
0:1 , 2:0 , 0:1 - 0:0 , 1:0
Vítkovice

Branky a nahrávky: 7. Kovář (Šebesta), 37. Müller, rozhodující nájezd Žejdl - 31. Palaščák (Krejčí), 45. Kolouch (Slovák). Vyloučení: 5-4. Využití: 0-0. V oslabení: 0-0.

Sestavy

Slavia

Meravý - Doležal, Tichý, Barák, Krejčí, Humpolíček, Hruška, Sedláček, Krejčík, Poletín, Koubek, Suchánek, Burša, Wszolek, Cikánek, Chlapík, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák, Müller

Vítkovice

Mrázek - Kimla, Prokop, Pastor, Bartošák, Žvrtora, Hudeček, Hruzlík, Řehák, Všíslák, Vicherek, Gutirrez, Herman, Šebesta, Slovák, Hlinka, Stránský, Kolouch, Kucsera, Mareček, Šaitar

Po včerejším dvougólovém vítězství doma se dnes postavili bílo-červení dalšímu týmu z Moravskoslezského kraje. Přivítali na svém ledě HC Vítkovice Steel. Skóre narozdíl od včerejšího zápasu otevřeli hosté již v 7. minutě. Na odpověď ze strany Slavie si diváci museli počkat až do druhé třetiny. O vyrovnávací gól se postaral David Palaščák. A aby diváci nepřišli zkrátka, zvrátil zápas ve prospěch svého týmu o šest minut později Jan Müller. Domácím se však nepodařilo náskok udržet a pět minut od začátku poslední třetiny inkasovali vyrovnávací gól. Díky výborným výkonům brankáře Meravýho to byl poslední gól, který dostali. Hra se přes prodloužení přehoupla na samostatné nájezdy, které pro domácí opět rozhodl jedinou trefou Lukáš Žejdl.

Stejně jako včera, nastupovali favorizovaní domácí proti týmu ze severní Moravy s jasným cílem zvítězit. První šanci otevřít zápas brzkým gólem dostali domácí již v první minutě, za hrubost se šel na trestnou lavici posadit vítkovický obránce Hruzík. Během dvou minut si nedokázali domácí vypracovat žádnou větší příležitost. Navíc jen pár vteřin před plánovaným koncem přesilovky ohodnotili rozhodčí Müllerův zákrok jako napadení. Krátká hra ve čtyřech hráčích na každé straně, stejně jako následná přesilová hra hostů nic zajímavého nepřinesla. Jako první dotlačil puk do branky hostující Lukáš Kovář. V 7. minutě poslal svůj tým do vedení nečekanou střelou z dálky, když mířil přesně k levé tyčce, mimo dosah betonu brankáře Meravého.

Domácí tak nastupovali do druhé dvacetiminutovky s jednogólovým mankem a hned od začátku se snažili vyrovnat. Po půlminutě hry se na branku řítil Poletín, z druhé strany mu najížděl Wszolek, přihrávka prvního jmenovaného však byla příliš rychlá a Wszolek ji nedokázal potřebně zpracovat. Ve 23. minutě se dostali do nebezpečného přečíslení tři na jednoho hostující útočníci, nabízené šance se však polekali a nedokázali ji dovést do zdárného konce. Nakonec dokázali domácí vyrovnat. V čase 31:02 se David Palaščák dostal do brejku, na konci kterého zkušeně zakončil střelou z malé vzdálenosti. Radost z vyrovnávacího gólu mu zkazil hned po jeho vstřelení hostující kapitán Prokop, který ho ve vzteku z obdržené branky nesportovně sekl hokejkou do zad, za což si vykoledoval dvě minuty. Jako každý gól, i tento nakopl domácí k dalšímu útoku. Ten vyvrcholil za celých šest minut. V čase 37:54 využil před brankou Mrázka svých fyzických vlastností a orientace před brankou Jan Müller, a poslal tak domácí poprvé za zápas do vedení.

Do poslední třetiny nastoupila Slavia s gólovým náskokem a pokračovala v útočení. Opakované pokusy o vstřelení další branky pro zajištění dvougólového náskoku se, i přes dlouhý čas, který strávili domácí v útočném pásmu, nesetkaly s úspěchem. Ba naopak, pět minut po začátku třetiny se postaral o vyrovnání Petr Kolouch. Dvakrát se snažil neúspěšně poslat puk za brankovou čáru, ale dvakrát mu v tom zabránil beton Meravého, až na potřetí zvednul puk a v bílém hrající brankář mohl jen přihlížet. Asistenci si připsal Petr Slovák. Celý zbytek třetí třetiny se nesl v duchu útoku domácích, s občasnými brejky v podání hostů, které bezchybně likvidoval Michal Meravý. Po třech třetinách a 60 minutách herního času nebyl znám vítěz, zápas proto pokračoval do pětiminutového prodloužení.

První výraznou šanci v prodloužení měl až v druhé minutě domácí Wszolek, který vystřelil přesnou střelu na Mrázka, ten se však natáhl a střelu zachytil do lapačky. Hned na to se na druhém konci kluziště dostali do šance hosté. Střelu jednoho z jejich útočníků dokázala zastavit až síť. Ne ta v brance, ale ta ochranná nad brankou. Minutu před koncem se do další šance pro domácí dostali Poletín a Palaščák, úspěšnější byl ale brankář v tmavém. 52 vteřin před koncem prodloužení se šel na trestnou lavici posadit vítkovický Lukáš Prokop, Slavia si proto vyžádala oddechový čas. Během poslední minuty ale žádný gól nepadl, proto následovaly samostatné nájezdy.

V nich se jediný hráč trefil mezi tři tyče a brankáře. Svým vyzkoušeným způsobem se o výhru domácích postaral Lukáš Žejdl.
Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více