Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
30. října 2007

Tomáš Žižka: Oplatili jsme jim porážku

P r a h a - Slavia na svém ledě Spartu dokonale zostudila a posunula se tak na čelo tabulky. Po vypjatém utkání, které domácí jasně dovedli do vítězného konce, se tak červenobílí hrdinové mohli opět bouřlivě radovat se svými fanoušky. Svůj díl na tom měl i urostlý obránce s číslem 5 na zádech - Tomáš Žižka, jenž zaznamenal jednu asistenci.

Dnes jste porazili svého největšího rivala Spartu. Jaký je to pocit?
Určitě je to dobré. Oplatili jsme jim tu porážku na Spartě. Já si myslím, že v T-mobile aréně to byla spíše smůla. Dneska jsme hráli daleko lépe. Sparta to měla velmi těžké se prosadit. Takže panuje spokojenost ve všech směrech.

Od začátku sezóny jste doma ještě neprohráli. Čím si to vysvětlujete?
Hlavně se více soustředíme. Chceme doma vyhrávat, už jenom kvůli lidem, aby vůbec chodili. Před málo diváky se špatně hraje. V Sazka aréně je třeba aby přišlo alespoň 7000 diváků, aby udělali dobrou atmosféru. Už jenom proto bychom neměli doma prohrávat. A určitě je to také tím užším kluzištěm, které tady je. Není to jednoduché sem přijet poprvé. Já to sám vím ze své zkušenosti, protože když jsme sem přišli na první trénink, tak jsme s tím měli problém.

Dnes byla konečně pořádná návštěva. Přišlo zhruba 12 500 diváků. Jak se vám hrálo před plným stadionem?
Atmosféra byla perfektní. Oba dva kotle byly super. Není co dodat, je to derby. Myslím si, že diváci si přišli na své.

Co říkáte šarvátce z poloviny třetí třetiny?
To k hokeji patří. Já jsme to trochu čekal ze strany Sparty, že se něco bude dít. Za stavu 5:1 už neměli co ztratit, tak zkoušeli alespoň toto. Na druhou stranu je to znovu další upoutávka na další derby.

Reprezentační kouč Alois Hadamczik vás nominoval na Karjala cup. Jak jste reagoval, když jste se to dozvěděl?
Já jsem byl s panem Hadamczikem domluvený už dopředu. My jsme měli teď rodině porod, takže jsme s ním byl domluvený, že se rozhodnu jestli budu, nebo nepudu reprezentovat na tomto turnaji. Já jsem to samozřejmě neodmítl. Jsme velice rád za toto pozvání.

Po dnešním zápase jste znovu první v tabulce. Co tomu říkáte?
Je to super, ale musíme pokračovat. Toto bylo teprve sedmnácté kolo, což je teprve začátek. Musíme se pohybovat spíše na čele tabulky, aby byla větší pohoda v kabině.

Autor Jan Belinger
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video