Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. října 2007

Roman Červenka: Skromný zabiják zničil Spartu dvěma góly

P r a h a – Bouřlivou arénou znělo často jeho jméno. Již po několikáté v této sezóně přispěl k výhře Slavie měrou více než vrchovatou. Řeč je samozřejmě o Romanu Červenkovi, který v pražském derby zaznamenal dva góly a asistenci. Jeho vítězný gól na 2:1 nasměroval Slavii k vysoké výhře, která znamenala nejen radost slavistických srdcí, ale návrat na čelo tabulky. ,,Osobní statistiky mě těší, ale hlavní je to, že šlape celý tým a máme tři body,“ říká Roman Červenka při sebemenší lichotce na jeho výkonu.

Romane, gratuluji ke skvělému výkonu. Dvěma góly jste oslavil reprezentační nominaci, byla to další motivace k tomuto ostře sledovanému zápasu?
Tak určitě, jsem rád že ta pozvánka přišla, ale nedá se říct, že by to bylo jen tím. Připravoval jsem se jako na každý jiný zápas a vyšlo to. Máme tři body.

Klíčovou situací byla rovněž ubráněná přesilovka 5 na 3, byly to asi velké nervy, že?
No tam to kluci skvěle odmakali. Ubránit přesilovku pět na tři tým vždy nakopne. To se projevilo na celým zápase.

Od druhé třetiny jste zvýšili agresivitu a zrychlili pohyb, byl to hlavní důvod častých vyloučení na straně Sparty?
Určitě! My jsme se snažili po nich jít, nenechat jim iniciativu, vlastně takhle hrajeme doma každý zápas a dneska to zase vyšlo, takže jsme za to rádi.

Dali jste tři góly v početních výhodách. Připravovali jste se speciálně na přesilovky proti Spartě?
Ne, ne. Hráli jsme je normálně. Tady na domácím menším kluzišti se snažíme hodně to házet na beky, střílet, těžit z tečí a dorážek. My útočníci musíme jít do brány a dneska to dvakrát vyšlo.

Spolupráce s Jardou Bednářem opět přinesla gól a spoustu jiných zajímavých situací před brankou. Odráží se na tom vaše celková pohoda?
Samozřejmě. S Jardou o sobě víme, chodí nám nahrávky,kombinace s ostatními, štěstíčku jdeme naproti a to se nám vrací. Doufáme, že nám i celému tomu to vydrží co nejdéle.

Je zápas ve Varech tedy definitivně zapomenut?
Měli jsme tam špatný vstup do zápasu, řekli jsme si, že se to nesmí už opakovat a přenesli se přes to. Do derby jsme šli s čistou hlavou.

Příjemně zaplněná Sazka arena pro vás musela být velkou podporou.
Je to znát když se tribuny zaplní. Líp se hraje, atmosféra dělá hodně. My jen doufáme, že lidí bude chodit víc a víc a my se budeme snažit je nezklamat.

Ke konci třetí třetiny proběhlo několik bitek, žádné jste se však neúčastnil. Dá se tedy říct, že za Vás rozhodují výkony na hřišti a produktivita?
No tak jednoduše se to říct nedá. Kdyby se něco semlelo u mě tak do toho jdu, takovej je hokej.

Čekali jste, že se něco semele? Přeci jenom Sparta prohrávala 5:1, neměla ke konci už co ztratit a po minulém derby zůstaly ve vzduchu nevyřízené účty.
Nad tím člověk při zápase nepřemýšlí, my jsme chtěli hrát pořád stejně, bohužel sparťani to neunesli. Ty fauly co dělali na Dudlíka (Radek Duda –pozn. autora), ty tři krosčeky, to pak přijít prostě muselo. My jsme vedli 5:1 a žádný důvod prát se nebyl. Prostě to vyprovokovali sparťani a my uhýbat nemůžeme!

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více