Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.11.2007

Slavia rozstřílela Znojmo

19. kolo, neděle 4.11.2007, Slavia - Znojmo
Slavia
7:0
3:0, 1:0, 3:0
Znojmo

Branky a nahrávky: 4. Růžička (Duda), 5. Beránek (Hruška), 20. Duda (Hlavačka), 30. Hlavačka (Žižka), 44. Vašíček (Sup), 49. Duda (Růžička) 53. Bednář (Kadlec). Rozhodčí: Hribik - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5072. Průběh utkání: 7:0.

Sestavy

Slavia

Svoboda - Žižka, Kadlec, Vašíčšk, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček - Hruška, Tomica, Beránek - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Doležal, V. Růžička ml., Duda

Znojmo

Trvaj (Kameš) - Jareš, Švrček, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal - Erat, Dopita, Růžička - Padělek, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Demel – Beroun, Prochazka

Slavia opět doma nadělovala. Tentokrát si výprask odváží Znojemští Orli, kteří v Sazka areně dostali sedm gólů a brankáře Svobodu nepřekonali. Výrazně se na vítězství podílel čtvrtý útok Slavie. Radek Duda vstřelil dva góly a připsal si jednu asistenci. Vladimír Růžička se trefil jednou a jedonu Dudovi asistoval. Obránce Martin Hlavačka si také připíše dva body za gól a přihrávku. Zápas měl jendoznačný průběh, znojemští se dostávali do šancí jen sporadicky a tyto šance pochytal gólman Svoboda.

Slávisté vstoupili do utkání velice aktivně a od prvních okamžiků jasně určovali tempo hry. Úvodní tlak přetavil v gól Vladimír Růžička v čase 3:21. Po Dudově přihrávce postupoval spolu s Doležalem k brance na dva znojemské obránce. Doležal se mezi nimi skvěle protáhl a upoutal jejich pozornost natolik, že Růžička dostal dost prostoru na hranici kruhů, aby mohl vystřelit. Puk prošel Trvajovi mezi betony. Přesně za minutu udeřila Slavia podruhé. David Hruška se dostal před Trvajem ke střele i dorážce, ale znojemský gólman jeho pokusy skvěle kryl. Puk se však odrazil do prostoru mezi kruhy, kde již čekal Josef Beránek. Pohotově vystřelil přes clonícího Tomicu k levé tyči a Trvaj byl bez šance. Pražany dva rychlé góly uklidnily a projevilo se to na tom, s jakou lehkostí kombinovali v útočném pásmu.

Znojmo se prakticky nedostalo do hry a tlak Slavie nepolevoval, ba naopak. Znojemští se nedostali do šance ani po vyloučení Červenky v 7. minutě a v následné přesilovce dokonce málem inkasovali po akci Slobody. V minutě desáté se Orli dostali do prvních větších šancí v zápase, Svoboda však obě jejich střely kryl. Po následné chybě obránce Bičánka se dostal do úniku Hruška. Radost z gólu v oslabení mu překazil výtečným zákrokem Trvaj, který ještě držel naděje Orlů na dobrý výsledek. V čase 19:28 padlo definitivní rozhodnutí o vývoji zápasu. Aktivní Duda přebral puk od Doležala, zavezl jej do levého rohu a z nulového úhlu vystřelil na znojemskou branku. Puk si našel skulinku mezi betony, několikrát se o ně otřel a zůstal těsně za brankovou čarou - 3:0!

Ve druhé třetině nastoupil do branky Kameš. Znojmo hrálo velice aktivně a dostávalo se do nadějných kombinací v útočném pásmu, které vedly k Slobodově faulu na konci 22. minuty. Sympatická snaha s výsledkem něco udělat slávisty očividně zaskočila. Paradoxně přesilovka po Slobodově faulu však znamenala konec znojemské aktivitě. Slavia ji ubránila a opět začala zatápět znojemské obraně.

Velký zápas hrál čtvrtý útok domácích. Skoro při každém střídání se usadil v útočném pásmu. V 29. minutě, při slávistické přesilovce, Hlavačka napřáhl a tvrdě vypálil, do střely mu obětavě skočil znojemský bek. Puk se však pro Znojmo nešťastně odrazil opět k Hlavačkovi, který objel ležícího obránce a z kruhu propálil napodruhé hradbu těl před brankou. Znojmo poté rezignovalo. Jen díky skvělému Kamešovi už ve druhé třetině neinkasovalo. Útoky červenobílých se valily jeden za druhým. Hrálo se takřka na jednu bránu.

Třetí třetina začala vlažně. Oba týmy se dopouštěly chyb v rozehrávce a hra se odehrávala hlavně ve středním pásmu. Zlom nastal ve 44. minutě, kdy padl opět kuriózní gól po chybě gólmana. Sup prudce vystřelil z pravé strany mezi Kamešovy betony, ten je sevřel a myslel si, že kotouč má někde pod nimi. Jenže puk pokračoval ve své dráze a dostal se na levou stranu kluziště k Vašíčkovi. Jen dva hráči Znojma se snažili zareagovat, ale marně, ostatní se zmateně koukali po rozhodčím, proč nepíská. Vašíček puk v klidu zpracoval a do odkryté branky lehce skóroval.

Slavisté opět rozjeli v závěru zápasu brankostroj, jako již poněkolikáté v domácích utkáních této sezóny. Kameš odčinil svoji chybu několika těžkými zákroky, nicméně další gól byl ve vzduchu. Znojemští přitvrdili a snažili se čelit nezadržitelným slávistům agresivněji pojatou obranou. Marně. V 49. minutě se ve středu hřiště nepohodl Bednář s Demelem. Hráči si vyměnili pár lehkých ran a dostali se do vzájemného klinče. Zajímavá byla reakce rozhodčích, kteří jen hlídali, aby se nepřidali další hráči a boj zůstal férový. Potyčku i reakci rozhodčích ocenili diváci bouřlivým potleskem. Hráči Slavie se domácím fanouškům odměnili dalším gólem. Po buly našel Růžička zcela osamoceného Dudu a ten z prostoru mezi kruhy nedal Kamešovi šanci.

Slavisté se poté několikrát ocitli zcela sami před Kamešem, který hrdě čelil jejich nájezdům. V 53. minutě se Znojmo dostalo do dvojnásobného oslabení. Obranná trojka se semkla kolem brány. Kadlec s Bednářem si na modré vyměnili několik přihrávek a po jedné z nich Bednář tvrdě vypálil. Ukázal se jako pravý přesilovkový odstřelovač a završil skóre na 7:0.

Slavisté si dovolovali na hřišti stále více a jejich kličky byly často velice troufalé a na hraně rizika. Jednu takovou předvedl dvě minuty před koncem ve vlastním pásmu Červenka a po ztrátě puku musel faulovat. Ani přesilovka neohrozila čisté konto brankáře Svobody a červenobílé oslavy naplno propukly. Slavisté se vrátili na první místo v tabulce.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (asistent trenéra Slavie): "Výborně jsme do utkání vstoupili a prakticky ho rozhodli v první třetině, kdy jsme získali tříbrankové vedení. Po celou dobu jsme vývoj zápasu kontrolovali a soupeře k ničemu nepustili. Myslím, že dnes jsme zaslouženě zvítězili."

Václav Sýkora (Znojmo): "Z naší strany to byl velice špatný výkon. Už od prvních minut nás Slavia převyšovala pohybem, důrazem, hned to vyjádřila na začátku třetiny dvěma rychlými góly a my jsem se z toho prakticky nedostali po celý zápas. Nevím, jestli jsme měli v hlavách, že hrajeme s mužstvem, které je teď na špici a ve výborné formě, ale vypadalo to jako bychom sem přijeli jako předem poražený tým."

Autor Tomáš Houska, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více