Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.11.2007

Červenobílí rozstříleli chemiky v poslední třetině

21. kolo, pátek 16.11.2007, Slavia - Litvínov
Slavia
7:1
1:0, 1:0, 5:1
Litvínov

Branky a nahrávky: 19. Růžička (Duda), 27. Duda (Kadlec), 47. Beránek (Kadlec), 48. Micka (Rataj), 51. Sloboda (Hlavačka), 56. Doležal (Růžička), 56. Žižka (Duda) - 51. Šlégr. Rozhodčí: Jeřábek - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:7 navíc Reichel (LIT) 10 OS. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5743. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.

Sestavy

Slavia

Svoboda – Žižka, Kadlec, Vašíček, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček – Hruška, Tomica, Beránek – Borovanský, Červenka, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Duda, Doležal, Růžička ml.

Litvínov

Franěk - Šlégr, Koma, Poživil, Hranáč, Skuhrovec, Punčochář, Vobořil, Tůma - Lukeš, Reichel, Kubinčák - Jánský, Branda, Sklenička - Trávníček, Machulda, Jenáček - J. Černý, Rindoš, Bednařík

Slávisté opět vyprovázejí soupeře gólovým přídělem. Tentokrát si domů výprask odváží Litvínov, který držel mírný stav 0:2 pouze do třetí třetiny, ve které gólman Franěk obdržel 5 gólů. Největší podíl na výhře má čtvrtý slávistický útok. Všichni jeho členové si připsali gól. Radek Duda k tomu přidal ještě dvě asistence.

Domácí se do soupeře pustili bez respektu a už od prvních minut se usadili v útočném pásmu. Ovšem tuhá defenziva hostů pracovala na výbornou. Slávisty dlouho k ničemu nepouštěla, brankář Franěk měl obranné šiky dobře zorganizované. Zhruba v deváté minutě se obtočil kolem puku kapitán Beránek a nebezpečně vypálil, hostující gólman však byl i nadále pozorný. Slavia nápor stupňovala, aktivní Rataj objel branku a naservíroval puk Žižkovi, ani jeho pokus však za brankovou čárou neskončil.

Na začátku dvanácté minuty odešel na trestnou lavici Sklenička za hákování a pro červenobílé se tak otevřela možnost zahrát si přesilovou hru. I v té se ale nemohli přes obranný val chemiků prosadit, skóre zápasu tak zůstavalo nezměněno.

Obraz hry se víceméně nezměnil, diváci v první třetině rozhodně nesledovali nijak atraktivní podívanou. Litvínov hrál ze zajištěné obrany a čekal na brejky, ovšem ty nepřicházely. Vzrušení konečně přinesla až sedmnáctá minuta utkání, kdy ujel Micka a hnal se sám na Fraňka. Na poslední chvíli mu ale vložil hůl pod nohy jeden z vracejících se beků a šanci tak eliminoval. O chvíli později mohl v obrovské šanci skórovat Vondrka po nahrávce Borovanského, leč beton Fraňka byl proti. Tlak domácích stupňoval, a tak se skóre přeci jenom změnilo. Po buly pálil na bránu Duda, Franěk puk vyrazil pouze k Růžičkovi a ten mezi betony propálil strážce litvínovské klece – 1:0.

V druhé části hry se hosté osmělili a bylo to znát. Peter Jánský se jako Anděl pomsty prodral přes couvajícího Žižku a snažil se zasunout touš za Svobodu, ten ale jeho pokus zneškodnil a založil rychlý protiútok. Na jeho konci byl Roman Červenka, jenž jel sám na hostujícího brankáře, který jeho střelu do horního růžku kryl. Ve 25. minutě pak Žižka vybídl křižnou nahrávkou ke gólu Červenku, jenž byl osamocen před Fraňkem, hostující brankář ale opět předvedl vynikající zákrok, když levým betonem vyrazil ránu mimo tři tyče. Slavia však na gól dlouho čekat nemusela. Od modré pálil do chumlu před brankou Petr Kadlec, puk zřejmě do obličeje trefil hostujícího Komu, od kterého se svezl zpátky před litvínovského brankáře, kde už číhal Radek Duda. Ten se s pukem dlouho nepáral a poslal ho za bezmocného gólmana – 2:0. Možná klíčový moment utkání neunesl Reichel, který začal spílat sudímu a vyfasoval desetiminutový trest.

Chemici z Litvínova však hlavu nesložili a začali se tlačit před Svobodu. Zhruba v polovině zápasu zkoušel v přesilovce štěstí od modré Šlégr, domácí měli kliku, že se tečovaný kotouč doplazil mimo jejich klec. Chvíli poté ale zbytečně fauloval Tomica a slávisté šli do tří. Půlminutovou výhodu dvou mužů v poli však hosté nevyužili. V dobré pozici se sice ocitl Sklenička, ale minul puk a Svobodovu svatyni tak neohrozil. Slavia se bez velkých potížích ubránila a s přehledem kontrolovala výsledek.

Hra se ke konci třetiny zklidnila. Zvýšit náskok Pražanů mohl Vondra, který ujel hostující obraně a položil si i gólmana, nedokázal však dostatečně zvednout puk. Kontrovat tak mohl Litvínov. Jánský objel Svobodovu branku a předložil puk do stoprocentní tutovky Reichlovi, jenž ale odkrytou klec trestuhodně minul.

Do poslední dvacetiminutovky vstupovali hosté s vědomím, že potřebují co nejdříve vstřelit kontaktní gól, který by je vrátil zpátky do utkání. Červenobílí vyčkávali a podnikali rychlé výpady do útočného pásma, ve 43. minutě jim však narušil plány Žižka, který dostal dvě minuty za držení. Hosté se snažili držet puk před brankářem Svobodou, ale vymyslet nic nebezpečného nedokázali. Obraz hry vystihla situace o pár chvil později, kdy vypíchl Bednaříkovi kotouč Beránek a mohl postupovat sám na Fraňka. Místo rychlého postupu však zpomalil, najel do rohu kluziště a branku neohrozil. V čase 46:51 ale bylo už rozhodnuto. Na trestné lavici seděl Robert Reichel za kroček, ovšem dlouho si na místě hanby neodpočinul. Kadlecovu pumelici od modré Franěk ještě kryl, na dorážku kapitána Beránka už však byl krátký – 3:0.

Ale s hosty bylo ještě hůře. Minutku po třetí brance ujela dvojice Micka – Rataj a prvně jmenovaný si z úhlu razil cestu přímo na hostující branku. Gólman chemiků čekal nejspíš nahrávku na Rataje, ale nedočkal se. Místo toho mohl po Mickově ráně mezi betony lovit puk ze sítě již po čtvrté - 4:0. Hráči Litvínova zápas ještě zdramatizovali, když v oslabení chyboval Žižka, který zbytečně posílal puk za branku. Tam si najel Šlégr a překonal překvapeného Svobodu - 4:1. Jenže inkasovaný gól jako by Slavii ještě více nabudil. Nejdříve propálil vše, co mohl, Karol Sloboda, jemuž k brance pomohl i výtečný skok Marka Tomici, kterým umožnil hladkou cestu kotouče až do brány - 5:1. Dalším úspěšným střelcem se stal v 53. minutě Doležal, jenž po nahrávce Růžičky zasunul puk za ležícího gólmana hostů - 6:1.

Litvínovští už rezignovali a na řadu přišel drtivý tlak červenobílých. V přesilové hře měl nejprve obrovskou šanci Hruška, jeho pokus ovšem zastavil mrštný beton brankáře Fraňka. Jenže domácí se přesto prosadili, kolotoč obstřelování hostující branky ukončil dorážkou zblízka Tomáš Žižka7:1.

Na stadionu vypuklo bujaré veselí, utkání se měnilo v exhibici. Litvínov ale zápas úplně nezabalil a v závěru se sympaticky dral před Svobodu, který tak musel být v pozoru až do konce. Skóre se však již nezměnilo a utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Slavie, jež potvrdila svou skvělou formu a první příčku v tabulce.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (Slavia): "Dneska jsme nehráli tak lehký hokej, jaký se nám dařil hrát v minulých zápasech. Za stavu 1:0 i 2:0 visel výsledek ve vzduchu a rozhodla třetí třetina, kdy nám to tam napadalo. Známe kvality Litvínova a jsou to pro nás důležité tři body."

Jaroslav Hübl (Litvínov): "Zaslouženě jsme prohráli, dostali jsme sedm gólů a dali jen jeden. K tomu se nedá moc dodat. Obávali jsme se, abychom tu nehráli moc oslabení a dostali jsme v nich čtyři góly. Dvě třetiny jsme hráli vyrovnaný hokej, při druhém inkasovaném gólu jsme udělali taktickou chybu. Nějaké šance jsme měli, v závěrečné třetině jsme to chtěli zkusit, více hru otevřeli a Slavia toho využila. Petr Franěk nechytal špatně."

Autor Ondřej Huml, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video