Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. listopadu 2007

Tomáš Micka: Byl to parádní hokej

P r a h a - Po zápase z něj vyzařovala spokojenost s únavou. Tomáš Micka v týdnu překonal zdravotní lapálie a proti Litvínovu nastoupil. Svého rozhodnutí určitě nelituje. Slavia prožila další povedený večer, když svého soupeře doslova roznesla na kopytech. Výraznou měrou k tomu přispěl i právě Micka, který se na sedmigólovém přídělu podílel jednou přesnou trefou.

Tomáši, opět jste doma sehráli váš už typický zápas této sezony, kdy jste soupeře rozložili ve třetí třetině.
Souhlasím. První dvě třetiny to bylo takové nahoru – dolů. Jsem rád, že jsme ve třetí části hry přidali pár gólů a udělali tak radost fanouškům. Pro ně to musel být skvělý zápas. Ale Litvínov nebyl lehký soupeř, kdyby dal za stavu 2:0 gól, vypadalo by to možná jinak. Když prohráváte pět jedna, máte těžkou motivaci dostat se zpátky do zápasu.

Nebylo cítit, že soupeř ke konci utkání už víceméně rezignoval?
Asi ano, podle mě se i šetřili na neděli. Ono je to dost těžké, když tady prohráváte o čtyři branky a do konce zbývá nějakých sedm minut. To se těžko otáčí. Ale jestli to zabalili… Spíš mi přijde, že odpadli fyzicky. Jsme dobře natrénovaní, máme sílu hrát až do konce a to nám dost pomáhá.

V první třetině to ale bylo dost vyrovnané, gól přišel až v poslední minutě.
Podle mě měli ještě chuť a sílu hrát nepříjemný, obranný hokej. Čekali na brejky, ale pak jsme začali dávat góly a museli to změnit.

Pojďme k vašemu gólu. Kdekdo by čekal, že místo střely zvolíte spíše nahrávku na najíždějícího Igora Rataje. Hned jste věděl, že budete střílet?
Ne, od začátku jsem měl v úmyslu nahrát (úsměv). V první třetině jsme jeli do přečíslení tři na dva, já zvolil střelu a nevyšlo to. Trenér mi řekl, ať se snažím více kombinovat, tak jsem chtěl přihrávat. Pak jsem se ale rozhodl, že to zkusím. Naštěstí z toho byl gól.

Nevyčítal Vám to Igor trochu?
(směje se) Ale ne, určitě ne.

V první části jste se dostal do konfliktu s Romanem Skuhrovcem, o co šlo?
To ani nevím, jestli to byl zrovna Skuhrovec. Visel mi na zádech, tak jsem ho shodil. O nic víc nešlo.

V neděli vás čeká Zlín. Kolik si myslíte, že by mohlo přijít diváků?
Doufám, že co nejvíc (směje se). Já myslím, že když budeme i nadále takhle pokračovat, fanoušků bude ještě přibývat. Dnes se hrál parádní hokej, lidem se musel líbit.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více