Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
17. listopadu 2007

Misi proti Litvínovu zvládl Borovanký bez problémů

P r a h a - Na soupisce Slavie bylo jméno, na které fanoušci ještě nejsou příliš zvyklí. Útočník Michal Borovanský sice patří červenobílím barvám, momentálně však válčí v dresu havlíčkobrodských rebelů. Tam pravidelně hraje a sbírá cenné zkušenosti, navíc je připraven, že kdykoliv může přijít laso od trenéra Růžičky. To se stalo i tentokrát, když měl Michal nahradit v sestavě Jaroslava Bednáře, kterého do utkání proti chemikům nepustili zdravotní potíže.

Kdy jste se poprvé dozvěděl, že Vás Slavia povolává k utkání s Litvínovem?
Dozvěděl jsem se to ve čtvrtek ráno. Přijel jsem na trénink a čekal do poslední chvíle, jak to dopadne s Bedýnkou (Jaroslavem Bednářem). Bedýnka nakonec odstoupil a já získal flek v sestavě. Jsem moc rád, že jsem si mohl takový zápas zahrát.

Nebyl pro Vás rychlý přesun do Prahy trochu šokem?
Jsem na tyhle věci připravený. Vím, že mi mohou kdykoliv zavolat a povolat mě k utkání.

Jak byste ohodnotil samotný zápas? Soupeře jste přehráli jasně 7:1….
Tak první dvě třetiny byly hodně vyrovnané. Zvrhlo se to až ve třetí části, kdy se nám dařilo střelecky a Litvínov jsme přehráli.

V první třetině to bylo ze strany Slavie trochu trápení. Nemyslíte, že hostům postupně v obranné činnosti docházely síly?
My jsme celý zápas odehráli na čtyři lajny, měli jsme tak dostatek sil až do konce. I proto jsme tu třetí třetinu vyhráli takovým rozdílem. Ale nemyslím si, že jsme se v první třetině nějak trápili. Hráli jsme, co jsme potřebovali a nakonec zápas dovedli do jasného vítězství.

Naskočil jste do druhé lajny k Romanu Červenkovi s Michalem Vondrkou. Jak se Vám s nimi hrálo?
S Romanem jsme hráli v juniorech, myslím, že jsme docela sehraní. On i Vondrk jsou skvělí hokejisti, byl to pro mě velký zážitek.

Nastupujete pravidelně za Havlíčkův Brod, jak jste tam spokojený? Bavíte se třeba s Martinem Malátem o tom, že byste se rádi vrátili do Slavie?
S Martinem se navzájem hecujeme často. Kdo si sem půjde zahrát a tak. Ale jinak jsem moc rád, že v Brodě můžu být. Mám tam poměrně velký ice time, jsem tam hodně vytěžovaný. Tady si tolik nezahraju. Za každé takovéto utkání jsem vděčný.

Máte srovnání mezi první ligou a extraligou. Bylo něco, co vás v zápase třeba překvapilo?
Nepřekvapilo mě asi nic. Bylo to důraznější a rychlejší. Všechno bylo tak, jak jsem čekal.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více