Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.11.2007

Dorost : Pět gólů a vychytaná nula

21. kolo, pátek 16.11.2007, Slavia - Šumperk
Slavia
5:0
1:0 , 4:0 , 0:0
Šumperk

Branky a nahrávky: 8. Žejdl (Poletín), 27. Chlapík (Mavrojanidis), 37. Chlapík (Krejčík), 37. Koubek, 39. Poletín (Mavrojanidis) Vyloučení: 9:8, navíc Poletín (SLA) 10 minut a Hruška (SLA) do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Dlouhý - Doležal, Tichý, Barák, Krejčí, Humpolíček, Hruška, Sedláček, Krejčík, Poletín, Koubek, Suchánek, Moravec, Wszolek, Cikánek, Chlapík, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák, Müller, Hertl.

Šumperk

Fabrici (40. Misiorz) - Drábek, Hradil, Kašpar, Starý, Fryč, Prokopec, Pezda, Svoboda, Drtil, Fořt, Vachutka, Stejskal, Šrámek, Cink, Tomiga, Tomaník, Trtík.

Pět gólů a jedna vychytaná nula v podání bílo-červených – to čekalo diváky, kteří zavítali v pátek do Edenu. Domácí si jistě po dvou prohraných zápasech venku chtěli doma zpravit chuť, na tabulkově slabším týmu Šumperka. Skóre se poprvé měnilo již v 8. minutě zásluhou Žejdla. Jeho úvodní gól ale zastínil Chlapíkův dvoubrankový výkon – první střelil ve 27. a druhou ve 37. minutě. Ve stejné minutě se poměrně netypickým gólem předvedl sváteční střelec Jan Koubek. Na konečných 5:0 upravoval ještě ve druhé třetině Michal Poletín.

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, dvacet sekund po začátku zápasu si šel sednout na trestnou lavici Vladimír Cink. První vážnější nevyužitou šanci předvedl po dvaceti vteřinách přesilovky Wszolek, pokusil se překvapit hostujícího Fabriciho. Domácí nedokázali tuto přesilovou hru patřičně využít a ještě dříve než stihla skončit, hrálo se na každé straně ve čtyřech. První kdo rozevlál síť hostů byl v 8 minutě nejproduktivnější hráč domácích, Lukáš Žejdl. Po skvělé asistenci od Poletína, která vedla těsně před brankářem se nešlo do odkryté klece netrefit. O chvíli později si zkušeně obešel hostujícího obránce aktivní Wszolek, jeho akci však chybělo potřebné zakončení. Do konce úvodní třetiny se už jen vylučovalo, z toho dvakrát na straně domácích. Ani jedno vyloučení nebylo gólově potrestáno, proto při odchodu do kabin svítilo na světelné tabuli skóre 1-0.

Do druhého dějství nastupovali domácí s výhodou jednoho hráče, hostujícímu Stejskalovi zbývala ještě polovina trestu za hákování. O téměř dvacet minut dříve než by si sám přál si musel jít odpočinout domácí Poletín, dostal totiž osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Ani jeho absence na ledě nepomohla hostům vstřelit vyrovnávací gól. Naopak, ve 27. minutě se střelecky prosadil nejmladší hráč na ledě, Adam Chlapík. Opět ale větší podíl na brance připadl nahrávači. Georg Mavrojanidis se dostal, ve značné rychlosti, kterou získal ve středním pásmu za soupeřovu branku, kde provedl rychlou otočku, čímž se zbavil dotírajícího obránce a namířil přihrávku před bránu již zmiňovanému Chlapíkovi. Od té doby se začala ukazovat i hostující obrana, která úspěšně brzdila rozjetý útok domácích. Zvláště pak čistý obraný zákrok kapitána hostů, Fryče na rozjetého Mavrojanidise si zasloužil uznání. Koncem 35. minuty se ale ukázal v dobrém světle i domácí brankář Dlouhý, který s ledovým klidem zlikvidoval brejk Jakuba Trtíka. Na tento pokus zareagoval po dvou minutách opět Adam Chlapík, který se ve spolupráci s Jakubem Krejčíkem postaral o třígólový náskok ve prospěch svého týmu. Zničující ránu zasadil ale o 45 vteřin nato Jan Koubek. Nejdříve zmátl obranu svými pohyby za brankou, pak vyjel do oblasti kruhů, z které pálil bekhendem, střela putovala k noze hostujícího obránce, od které směrovala na horní tyč Fabriciho branky a odrazem od ní skončila za zády zmíněného zmateného brankáře. Tento gól bezpochyby nalomil psychiku dorosteneckých dráčat ze Šumperka. Toho využil přesně o dvě minuty později Michal Poletín, který se ve spolupráci se spoluhráčem Mavrojanidisem postaral o poslední gól zápasu. Vše začal druhý zmíněný, který získal puk ve středním pásmu, poslal ho najíždějícímu Poletínovi, ten však místo střely poslal puk zpět, na to reagoval Mavrojanidis střelou, která však skončila na betonu hostujícího brankáře, proto ji musel dorážet, a taky úspěšně dorazil Poletín. Během zbývajících osmi vteřin nedošlo již ke změně stavu.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastupovali s jistou psychickou i brankovou převahou hráči v bílo-červeném dresu. Hned za 16 vteřin ale dostali studenou sprchu. Na pět minut a do konce utkání byl vyloučen Hruška a na dvě minuty Barák. Rázem hráli hosté dvojitou přesilovku. Když se už po dvou minutách dostali domácí z nejhoršího, užili si „pouze oslabení“ jen minutu, potom museli opět čelit útoku pouze ve třech. Vedle Hrušky si nyní šel sednout Sedláček. I toto však domácí obrana přestála, snad i proto, že bylo již o vítězi prakticky rozhodnuto.Ve 49. minutě trochu povolili hráčům na ledě nervy a Mavrojanidis se pustil do menší strkanice s Tomaníkem. Oba za to dostali dvě plus dvě minuty za hrubost. V posledních deseti minutách zápasu bylo již o vítězi rozhodnuto, proto se snažili domácí obránci dopomoci svému brankaři Dlouhému k vychytané nule, a to se jim taky povedlo.

Autor Martin Smotlacha
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více